Connecta amb nosaltres
Barça

BARÇA

Desgranant el Barça 72 – 69 Bàsquet Girona

El Barça va guanyar de forma ajustada 72 a 69 al Bàsquet Girona.

Comparteix

Desgranant el Barça 72 – 69 Bàsquet Girona

Primera visita del Bàsquet Girona al Palau, el retorn de Pierre Oriola i de Marc Gasol entre d’altres. Abans de l’inici del partit ja es podia palpar a l’ambient que seria un partit molt sentit. La victòria se la va quedar l’equip de Saras Jasikevicius per 72-69 en un partit on en va dominar gran part. No obstant això, el conjunt gironí va lluitar fins el darrer segon provocant un final d’infart.

L’adaptació és una realitat

El Bàsquet Girona va sortir al Palau amb moltes ganes de continuar amb la bona dinàmica que havia arribat a la setena jornada. Quino Colom, com a nou base titular degut a la lesió de Josep Franch, va llegir ràpidament on era el punt feble del cinc titular del Barça. El combinat gironí va buscar i trobar situacions clares de joc al pal baix per Marc Gasol que juntament amb la bona lectura de joc sense pilota de Roko van facilitar els espais pel tir exterior. A més, Èric Vila va ser defensat per Satoranskyi i ho va aprofitar per trobar tirs fàcils a prop de la cistella. L’equip gironí va posseir una bona lectura de joc offball, filosofia molt adient per l’estil de joc que han construit.

Bàsquet Girona

Foto: ACB

Durant tot el partit es van veure poques accions individuals i quan succeïen, la gran majoria al segon quart, és quan l’equip pitjor va jugar en atac. Pilotes perdudes al bot, en passades toves i dubtoses d’intencionalitat.

Continuant amb la tònica del partit i la temporada, crec que s’ha de mencionar la defensa en atac estàtic. El Barça juga moltes situacions de bloquejos directes laterals per trobar situacions favorables pels jugadors més físics al pal baix i al mateix temps, sobrecarreguen el costat contrari amb bloqueigs indirectes pels seus tiradors. Tot això fa que sigui un equip molt difícil de parar, però el Girona va ser capaç de fer-ho quan va defensar bé aquests situacions amb la defensa flash, forçant que el jugador amb pilota hagi de fer dues passes enrera cap al centre de la pista i, també, intentant que es quedi sense bot perquè no hi hagués la connexió de fora a dins que buscava l’equip local. Per finalitzar, remarcar l’últim esforç defensiu, la recuperació a l’home després de les defenses ens els pick and rolls i les rotacions defensives perquè el Barça no pogués tirar còmodament des de la llarga distància.

Per altra banda, l’equip d’Aíto té un problema que ha de solucionar si vol seguir sent un equip competitiu dins de la Lliga Endesa. És conegut per tothom, que els objectius del Barça i del Girona són ben diferents, però és imperdonable els trams irregulars que té l’equip, a causa d’un dells, els blaugranes van posar-se per davant en el marcador i van seguir sumant punts fins obtenir una bona diferència en el marcador. Qualsevol rival del Bàsquet Girona hauria de lluitar cada acció feroçment per aconseguir el resultat esperat. Mantenir el nivell físic i la màxima concentració durant els quaranta minuts de joc és clau pel futur del club presidit per Marc Gasol.

Rotació i posada en marxa la velocitat de creuer

El Barça va tenir un inici de partit lent. En atac i defensa. Degut, possiblement, al partit jugat divendres contra el Fenerbache. Començant per l’apartat defensiu, hem de separar el segon i l’últim quart per veure de què és capaç l’equip de Saras Jasikevicius. Per bo i dolent. Després d’un bon primer quart de l’equip gironí, l’entrenador lituà, va ajustar diversos aspectes tàctics que van ajudar a recuperar el seu modus operandi. Agressius a la defensa de pilota, sent ràpid de mans, les línies de passada asfixiants arribant més enllà de la linia de tres punts i sense deixar rebre als jugadors interiors van ser els factors claus perquè poguessin provocar tirs forçats i errors innecessaris els jugadors visitants. Moltes accions defensives es transformaven en contraatacs en solitari. Fins a cinc esmaixades contundents es van poder gaudir.

Per acabar els aspectes defensius, el físic del Barça era un afegit d’un valor enorme. Dificultant així, la circulació de pilota i les segones oportunitats de l’equip gironí al no tenir opció de lluitar el rebot ofensiu.

Els locals van aprofitar el treball defensiu per jugar de forma alegre en la part ofensiva de la pista. Gran part del joc dels blaugranes procedia després d’un tir pràcticament sobre la botzina del Bàsquet Girona, es va poder veure els mecanismes en transició de la defensa cap a l’atac ben assolits i ho van aprofitar per jugar sistemes ràpids i senzills per trobar tirs en solitari i a peus parats des de la linia exterior o finalitzant aprop de la zona restringida.

En canvi, en estàtic, no es va apreciar de forma contundent aquesta diferència entres els dos equips. A causa de la rotació, no vam gaudir del joc ofensiu de Laprovittola, jugador que té un gran pes a l’atac del Barça i a més a més els dos bases del conjunt blaugrana no van estar especialment encertats durant el transcurs del partit, aquests tres jugadors esmentats són els que tenen més la pilota a les seves mans.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada.

BOTIGA
PATREON

Més a BARÇA

Tradueix »