Connecta amb nosaltres
Cole Anthony

DRAFT 2020

DRAFT 2020 I El Perfil: Cole Anthony

Analitzem el perfil de Cole Anthony, exterior format a UNC

Comparteix

DRAFT 2020 I El Perfil: Cole Anthony

El món del bàsquet, igual que els altres, està en un moment estrany. No hi ha actualitat, no hi ha desenllaços de competició a la vista i, el que és pitjor, ens falta informació per acabar de treure conclusions sobre certes matèries. Una d’aquestes matèries podria ser, perfectament, l’NCAA i tot el que engloba: sense March Madness i amb poques certeses sobre la celebració del draft, emetre afirmacions sobre els prospects és perillós i arriscat. Precisament per això, és ideal que aprofitem la inactivitat per documentar-nos-en i endinsar-nos en el seu joc. Seguint la línia dels darrers perfils publicats a Esmaixada, avui és el torn de Cole Anthony.

Cole Anthony és un jugador exterior format a la universitat de North Carolina que és fill de Greg Anthony, exjugador dels New York Knicks. Cole Anthony va començar la temporada 2019/2020 sent considerat un dels jugadors més populars del panorama universitari d’Estats Units i amb la idea preconcebuda que seria, si fa o no fa, un TOP 5 indiscutible del draft. Amb el pas dels mesos, en el marc d’una UNC immersa en un relleu generacional i amb una artroscòpia al genoll, Cole Anthony ha anat perdent hype fins al punt d’estar en una situació incerta.

Et pot interessar

https://esmaixada.cat//cassius-stanley-perfil-draft/

Dades elementals

Nom: Cole Hilton Anthony

Edat: 20 anys

Procedència: Portland, Oregon, USA

Alçada: 1’91 metres

Pes: 86 quilograms

Posició: base/escorta

Universitat: North Carolina

Un combo com una casa

Cole Anthony ha jugat en una North Carolina debilitada per les baixes de jugadors estructurals, de manera que ha hagut d’assumir una quantitat de volum indecent en la majoria de circumstàncies. Aquest factor l’ha obligat a elevar al màxim exponent la seva presa de decisions i a, fins a cert punt, haver-se de desnaturalitzar per dotar de coherència la filosofia de l’equip. Amb un 30% d’USG de mitjana d’entre els 22 partits que ha disputat, Cole Anthony ha estat l’inici i el final d’una UNC en dinàmica perdedora.

Aquest abús de responsabilitat que ha patit Cole Anthony ha fet que, d’alguna manera, la imatge que l’entorn tenia d’ell es veiés distorsionada. Novament, tornem a trobar-nos davant d’una disjuntiva característica dels exteriors dominants que habiten en aquests ecosistemes: quin valor ha de tenir cada factor en la contraposició intencions-materialització? En el cas de Cole, un jugador que ha registrat un 38% en tirs de camp i un rati assistències/pèrdues inferior a 1’2, aquesta qüestió pren una dimensió especial.

Tots aquests interrogants tindran resposta quan Cole Anthony faci el salt a l’NBA. Veure’l en una lliga més generosa en espais i rodejat de jugadors que pu prendre-li pes en àmbits que no controla com les tasques de creació primària podria ser perfectament el factor que encamini el seu joc cap a una major eficiència i que tradueixi les seves accions en impacte positiu. Si hi ha una cosa clara sobre Cole Anthony, és que d’entrada és inviable visualitzar-lo com un termòmetre o com un metrònom.

Cole Anthony és l’exterior amb més capacitat per baixar el centre de gravetat i desequilibrar a partir del bot d’aquest draft. La seva expressió corporal en les accions individuals és sensacional: té una verticalitat descomunal, ha desenvolupat una explosivitat amb la pilota a les mans molt remarcable, la fluïdesa del moviment dels seus peus a l’hora de superar adversaris per crear-se tirs perimetrals és la millor d’aquesta generació i la potència del tronc inferior li permet arribar a cistella amb superioritat i afrontar millor els contactes. La sensació és que Cole Anthony té unes condicions físiques ideals per extrapolar amb relativa rapidesa els punts forts del seu joc a l’NBA.

Cole Anthony es projecta com un potencial anotador a tres nivells interessant. A l’NBA, de fet, amb més espais i amb interiors antagònics als que ha tingut a UNC, convindrà detectar des del primer moment si és capaç de perfeccionar encara més la capacitat per treure faltes. Cole Anthony és un jugador que està habituat a verticalitzar el seu joc i a buscar les línies rectes ja sigui buscant l’split en accions de bloqueig directe o amb el reject, així que amb una mica més de marge de maniobra per exercir de slasher podria constituir-se, en el millor dels casos, en un jugador capacitat per aconseguir un alt volum de tirs lliures. Té una estadística molt interessant: la producció global dels seus ISO ha estat 1’058 punts per possessió. Cole Anthony posa contra les cordes la defensa i obliga el seu oponent directe a anar a remolc del bot, virtut que val or a l’NBA.

És un bon moment per recordar el que hem comentat anteriorment: aquestes observacions es basen en les sensacions que transmet i el clar perjudici per context i estil que ha patit. Les estadístiques són una altra història.

El darrer apunt sobre la seva projecció com a anotador ha de centrar-se obligatòriament en la selecció de tir. A vegades forçosament i a vegades per immaduresa, Cole Anthony ha exercit un criteri d’elecció dels llançaments dubtós en diverses ocasions. Aquesta qüestió es reflecteix en força contexts, però el que més crida l’atenció és el mal ús del floater que fa: aquesta temporada ha registrat un 25% d’encert en aquest tipus de llançament, que generalment ha derivat de seqüències de pick and roll en les quals ha decidit no buscar el contacte amb l’interior i finalitzar amb un mal toc de canell. El floater és vital en els anotadors a tres nivells, però cal que el treballi i que en poleixi la selecció.

També serà interessant, en la línia del combo, que la franquícia que l’esculli entengui que pot treure profit del joc off the ball de Cole Anthony. Aquesta temporada, tot i que la mostra és limitada, Cole Anthony ha aconseguit un 42% en catch and shoot i ha interpretat correctament els espais. La percepció és la mateixa que hem remarcat durant tot el text: necessita espais. I un detall més sobre el seu tir exterior: ja té la distància NBA interioritzada.

I finalment, tornem a fer incís en la passada: no és un passador excepcional, però tampoc és un negat. Aquesta temporada tenia un repte: donar prestigi a Armando Bacot. Si hagués estat capaç d’ubicar a la zona noble la reputació de l’home gran d’UNC, segurament hauria repercutit positivament en la seva fama en la distribució. No ho ha aconseguit, però ha deixat detalls prometedors. Cole necessitarà un dinamitzador al costat perquè no té vocació de generador col·lectiu, però té prou capacitat per fer passades reactives i lectures pragmàtiques com per ser més productiu en aquesta faceta a l’NBA.

Com defensa Cole Anthony?

Cole Anthony pot ser un molt bon defensor. La fluïdesa dels peus també es tradueix en una lateralitat efectiva per frenar el primer pas quan està concentrat, però no té tendència a prolongar els esforços i baixa aviat la tensió. La facilitat que ha mostrat en múltiples àrees del joc per exhibir motor i situar-se entre l’elit quant a desplegament i energia fa que es pugui visualitzar Cole Anthony, en cas que aprengui a controlar les desconnexions, com un potencial defensor de l’exterior dominant rival en fases puntuals.

Més enllà de taps espectaculars i accions de cara a la galeria gràcies a la inestimable ajuda que li proporciona la verticalitat, Cole Anthony es planteja també com un defensor rotacional molt prometedor. Tot i que en el seu cas és una situació circumstancial i amb una mostra limitada, ha estat un dels millors protectors de cèrcol d’entre els jugadors de tall exterior (ha concedit menys d’un 40% d’encert).

Té recorregut pendent com a lector de les circulacions i marge per convertir-se en un millor defensor col·lectiu, especialment perquè a dia d’avui encara renuncia a perseguir els seus emparellaments en les sortides de bloqueig indirecte prioritzant conservar la demarcació. Aquesta mania de no perseguir el jugador que passa el bloqueig també es trasllada a les situacions de pick and roll: quan no el passa per darrere, simplement intenta posar la mà i acaba desistint. Qüestió d’esforç.


Els exteriors de la part alta d’aquesta fornada, en línies generals, no són jugadors eminentment eficients. Cole Anthony, per característiques físiques i repertori individual, es veuria molt beneficiat  dels workouts. En cas que no s’aconseguís organitzar-ne i que les franquícies haguessin d’acabar-se guiant de les percepcions de la temporada i dels informes interns, la darrera imatge de Cole Anthony hauria de ser la d’un jugador que a partir de febrer va fer un salt qualitatiu interessant en la producció.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a DRAFT 2020

Tradueix »