Connecta amb nosaltres

NBA

Drummond, el drama dels Pistons

Andre Drummond podria durar poc a Detroit. Aquí ho expliquem.

Comparteix

Drummond, el drama dels Pistons

Segons sembla, Andre Drummond (25 anys) s’estaria plantejant declinar l’opció de jugador de 28,7 milions de dòlars que té pel pròxim estiu amb els Detroit Pistons per convertir-se en agent lliure l’any 2020 i aconseguir firmar un altre super màxim.

Fent una recapitulació a la situació contractual de l’actual pivot dels Pistons, Drummond va renovar amb els Detroit Pistons per 130M$ x 5 anys (4 anys de contracte + 1 any d’opció jugador) el 2016. Era el jugador més ben pagat de la plantilla fins l’arribada via traspàs de Blake Griffin el 2018. Aquest sou el va fer entrar dins la llista dels jugadors més ben pagats de la lliga.

Durant aquests 3 anys el seu rendiment, lideratge i compromís no han estat els esperats d’acord amb el seu salari. Això li ha comportat moltes crítiques de l’afició (la meva inclosa) i ha generat que en diverses ocasions és negociés la seva sortida de Detroit via traspàs, encara que Tom Gores (propietari Pistons) les va vetar.

A part, el tema del futur de Drummond porta ja un temps sent una qüestió important dins la franquícia de Michigan, i és que el futur dels Pistons depèn de la decisió que acabi prenent. És per això que era raonable que Drummond estigui encara decidint que fer. Però segons sembla la seva decisió podria haver avançat cap a l’opció de no aplicar la seva “player option” i sortir a l’agència lliure l’any 2020 per buscar un nou contracte.

Aquest possible avançament de la decisió em planteja que pot haver-hi certs factors que estiguin influenciant a Drummond. És per aquest motiu que ara m’aventuraré a definir quins crec que poden ser aquests factors:

L’època dels grans contractes. Relacionat amb el punt anterior, també hi ha el factor que en els últims anys hi ha hagut alts contractes a pivots més veterans que Drummond. Per exemple en les últimes agències lliures tenim els casos de Deandre Jordan amb 30 anys (23M$ x 1 any), Al Horford amb 33 anys (109M$ x 4 anys), Timofey Mozgov amb 30 anys (64M$ x 4 anys) o Vucevic amb 28 anys (100M$ x 4 anys). Aquests antecedents em fan pensar que potser Drummond, sent més jove i amb major projecció, podria pensar en optar per ser agent lliure el 2020 i així s’ompliria amb més bitllets les butxaques.

La influència de Jeff Schwartz. Schwartz és l’agent de diverses estrelles de l’NBA (Griffin, Love, Jokic, Whiteside…), entre les quals es troba Andre Drummond. És per això que veient els salaris que cobren la resta dels seus representants, no és pas una bogeria pensar que Schwartz estigui interessat a fer que Drummond surti a l’agència lliure tan aviat com es pugui per tal d’aconseguir un altre super màxim.

La possible no renovació l’any 2021. Els Pistons són una franquícia que ara com ara tenen mig equip hipotecat amb els salaris de Blake Griffin, Andre Drummond (player option), Reggie Jackson (expiring) i Tony Snell (player option). Aquest fet comporta que Ed Stefanski (GM) hagi de fer màgia per tal de quadrar els salaris. És per aquest motiu que veient el nivell de joc del “Cyborg”, crec que és obvi considera a Griffin com l’eix vertebral per construir el projecte de futur. Per tant, se suposa se l’ha de rodejar de bons tiradors, i això només s’aconsegueix amb diners. Això significa que si Drummond, quan sigui agent lliure l’any 2021, demana molts calerons per renovar, l’equip podria decidir prescindir dels seus serveis i optar per algun altre pivot de la lliga amb un sou inferior. Davant aquesta possibilitat, Drummond podria pensar que la situació actual podria fer sortir traspassat en qualsevol moment. El millor per ell és ser agent lliure tan aviat com es pugui, és a dir, el 2020.

Penso que tots aquests factors poden acabar fent que Drummond prengui una decisió en les pròximes setmanes. Fet que, com ja he dit, pot canviar el rumb de la franquícia radicalment, ja que si fos el cas de què per exemple Andre Drummond i Reggie Jackson no renovessin el pròxim estiu, els Pistons tindrien +40 milions de dòlars d’espai salarial per fitxar en l’Agencia lliure de 2020, on hi ha jugadors com Marc Gasol, Eric Gordon, Jae Crowder, Demarcus Cousins o Goran Dragic entre d’altres peces que permetrien fer un pas endavant al projecte dels Pistons.

L’altra qüestió que sorgeix si Drummond no decideix optar per l’opció de jugador, és si els Pistons l’haurien de traspassar. Però sobre aquest tema ja en parlaré en un altre article cal.

Comparteix
2 Comentaris

2 Comentaris

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a NBA

Tradueix »