Connecta amb nosaltres
edat i rendiment dels jugadors NBA

NBA

Edat i rendiment dels jugadors de l’NBA

L’Àngel Lluís Carrillo ens parla de rendiments segons l’edat a l’NBA.

Comparteix

Edat i rendiment dels jugadors de l’NBA

Quina és l’edat més freqüent dels jugadors de l’NBA? Quants anys tenen els jugadors més joves, i els més grans? Quin rendiment tenen segons la seva edat? Es diu que la maduresa de l’esportista està cap als 27 anys, en teoria en aquesta edat hauríem de tenir el major nombre de jugadors. Mirem la distribució que tenim aquesta temporada 2020/21. Les dades són del 22 de novembre del 2021.

Veiem que la franja d’edat amb més jugadors són els 23 anys, amb 50 jugadors, puja fins als 23 anys i després ja va baixant. Jugadors que s’agafen al draft i després amb els anys, uns 4 anys a l’NBA i després ja van deixant la competició. Tenim 10 jugadors de 19 anys, el que més minuts ha jugat ha estat Jalen Green dels Rockets amb 520 minuts, el segueix Josh Giddey dels Thunder amb 469 minuts i el tercer amb més minuts és Alperen Sengun, també de Houston amb 280 minuts. El jugador de 41 anys és Udonis Haslen del Heats, amb únicament 17 minuts. Amb 38 anys tenim a Andre Iguodala, dels Warriors, amb 250′, i amb 37 anys la parella dels Lakers, Carmelo Anthony amb 517 minuts i LeBron James amb 276′. La mitjana de minuts disputats per tots els jugadors de la lliga és de 263 minuts.

El jugador de 23 anys el que té el millor Win Share és Jarret Allen, i el millor Win Share cada 48 minuts és per Deandre Ayton, seguit de Jarret Allen.

Veiem si la gràfica del rendiment total dels jugadors és la mateixa que la distribució per edat, que hauria de ser així. Per veure el rendiment fem servir el Win Share (WS), i el que fem és sumar el WS de tots els jugadors de la mateixa edat i veure una gràfica semblant a la d’abans, hauria de fer un pic fins als 23 anys i després anar baixant. Mirem el que surt.

El rendiment dels jugadors de 19 anys és força fluix, comparat amb el nombre de jugadors totals d’aquesta edat, va pujant fins als 23, fins aquí tot normal. I després la gràfica no agafa la corba descendent esperada, tenim baixades no esperades als 24, 27 i 30 anys i millor rendiment de l’esperat dels jugadors de 25, 26 i 29 anys.

Les generacions pitjor de l’esperat -que no vol dir que alguns jugadors d’aquests anys siguin realment molt bons, és el nombre total de jugadors d’aquesta edat.

24 anys amb John Colllins, Zubac i Robert Williams.

27 anys amb Anteto, Capela i Nurkic.

30 anys amb Alec Burks, Dwight Powell i CJ McCollum

Les generacions millor de l’esperat:

25 anys amb Sabonis, Donova Mitchell i Myles Turner.

26 anys amb Jokic, KAT i Zach Lavine.

29 anys amb Rudy Gobert, Harrison Barnes i Valanciunas.

I per acabar buscarem el rendiment per nombre de jugadors de cada edat. El que farem és dividir el WS d’aquell any amb el nombre de jugadors que tenen aquella edat. Ara ens hauríem de trobar una gràfica on es va augmentant de qualitat per jugador que tenim, ja que els jugadors a partir dels 23 anys, si no serveixen deixen la lliga per donar pas a jugadors més joves. Hauríem de veure la selecció natural, els que valen estan i la resta ja hem tingut temps per veure que no estan preparats, la gràfica és aquesta:

Veiem que en la majoria de casos es compleix el que esperàvem. Es comença fluix i va augmentant la qualitat dels jugadors, però tenim alguna excepció, alguns anys on potser hi ha jugadors que no arriben al nivell esperat per l’edat que tenen. Són els de 27 i 30, i després també hi ha una davallada important amb els de 34 i 35.

Amb 27 anys, Gary Harri, Jake Layman i Matt Thomas tenen un WS negatiu, en teoria treuen victòries a l’equip.

Amb 30 anys, Tomas Satoransky té el WS negatiu.

Amb 34 anys, Wayne Elligton i James Johnson tenen un WS de 0,1.

Amb 35 anys, Rajon Rondo té un WS negatiu i Lou Williams de 0 -no dóna ni treu victòries-.

Aquest és un estudi observacional en aquesta data concreta de la temporada, probablement això pot anar variant durant tot l’any. Però amb algunes excepcions, podem dir que els bons jugadors van quedant a la lliga, i els més fluixos, pel motiu que sigui: lesions, ofertes d’Europa, baixada de rendiment… van deixant la competició.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a NBA

Tradueix »