Connecta amb nosaltres

NCAA

El perfil: Rui Hachimura

El perfil: Rui Hachimura

Rui Hachimura és un dels noms propis d’aquesta classe 2019 del draft de la NBA. El japonès és un altre bon exemple de jugador potent i atlètic que predomina en aquesta fornada. Amb 21 anys i després de formar-se (i aclimatar-se) durant 3 anys a Gonzaga, l’aler/ala pivot sembla preparat per fer el salt a l’NBA.El prospect de Gonzaga és un dels valors segurs d’aquest draft ple d’incògnites del top 5 cap avall. Malgrat tot, la presència alers més joves i amb més potencial comson Zion, R.J. Barret, Cam Reddish, Nassir Little o De’Andre Hunter comprometen les seves opcions de ser top 10. Rui Hachimura a més, contarà amb l’ajut de tenir un país com el Japó pendent d’ell i del seu futur esportiu. La franquícia que el seleccioni tindrà moltes opcions d’atreure l’interès del mercat japonès, un dels més potents del món i això, en una NBA més global, no té preu.

FITXA RUI HACHIMURA

 • Nom: Rui Hachimura
 • Edat: 21 anys Junior
 • Universitat: Gonzaga
 • Alçada: 2’03 m
 • Pes: 107 kg
 • Envergadura: 2’18 m

ATAC

Fortaleses

 • És un jugador intel·ligent amb un perfil atlètic. Amb una gran envergadura i un físic per sobre la mitjana, que li permet ser un jugador àgil, ràpid i amb una gran capacitat de salt. Posseeix un ampli ventall de recursos que li permeten disposar d’una gran versatilitat sobre la pista.

 • Té un estil de joc suau que li permet executar jugades amb solvència i seguretat. Gran jugador d’equip, prioritza els objectius col·lectius per sobre els números personals. Té un gran esperit competitiu que es manifesta a traves d’intensitat i concentració al llarg del partit.

 • Excel·leix com a llançador de mitja distància. La seva mecànica es mostra treballada, tot i que encara li faltaria optimitzar la seva execució (un pèl més de velocitat). Al llarg de la seva formació universitària ha realitzat un treball continuat en millorar la consistència i el rang de llançament (gran ètica de treball). A mesura que ha anat guanyant confiança ha augmentant el volum de tirs de tres punts. Tot i que com hem dit, no es el seu fort, sí que ha sabut saber seleccionar adequadament les situacions per treballar-lo.

 • També és un excel·lent finalitzador de pista a pista gràcies a les seves capacitats físiques. Es un gran jugador a camp obert. També és capaç de generar amb la pilota a les mans. Pot conduir i finalitzar contraatacs o superar defensors més grans en el perímetre. En aquest sentit, les seves aptituds físiques i comprensió del joc li permeten generar a camp obert uns avantatges que sap resoldre ràpidament. Si quan faci el salt a l’NBA està envoltat de tiradors mínimament fiables, podrà fer-se d’or assistint en aquest tipus de situacions.

 • Ha demostrat ser perfectament capaç de generar aprop de la cistella i es mostra còmode jugant d’esquena a ella. Aprofita el seu físic amb encert per protegir la pilota. La seva major zona d’influència es a la alçada del tir lliure, davant de cistella.

 • En situacions properes a la cistella ha demostrat tenir una dreta dominant, tot i desenvolupar-se amb comoditat amb ambdues mans. Ser hàbil li permet finalitzar amb entrades a cistella, potents esmaixades o “fadeways”,

 • Ha estat capaç d’assumir en el seu tercer any la condició de líder de l’equip. Ha estat capaç d’elevar les seves mitjanes d’anotació de 11,6 a 19,6 punts per partit. Tot i així, encara és una faceta que ha de treballar ja que durant el March Madness s’ha vist superat en nombroses ocasions.

 • Sosté un acceptable 74% d’encert desde la línia de personal, tot i que hauria d’augmentar-lo a com a mínim un 80% si treballa adequadament.

 • Té les eines ofensives per convertir-se en un sòlid anotador, pero neccesita anotar de manera sostinguda llançaments els seus llançaments oberts. La seva capacitat de lideratge, tot i els seus progressos, encara es qüestionable. En aquest sentit, va mostrar tot el seu caràcter competitiu en la victòria davant de Zion Williamson i Duke. O amb la selecció nipona, de la qual Rui Hachimura és l’estrella destacada i referència absoluta en atac.

Debilitats

 • Ha de seguir treballant en l’1 contra a 1 i la seva habilitat per crear a partir del drible. Aquesta seria una condició sine quan non si vol millorar la seva capacitat anotadora.

 • Ha d’aprendre a interpretar els partits. Massa vegades vol assumir més responsabilitats de les que pot gestionar. En moments d’alta exigència es pot veure superat per les circumstàncies si pateix un sotrac en el seu joc. Això el duu a forçar llançaments i prendre decisions errònies degut a la seva ànsia. Especialment simptomàtic es el seu canvi de la mecànica, que esdevé dubtosa.

 • Tot i reunir unes condicions físiques excepcionals per adaptar-se a la posició de 4 en una alineació basada en “l’small ball“, la seva envergadura no sembla ser suficient per la posició. Tot i així, si treballa a consciència el seu físic i segueix expandint el seu arc de llançament podria convertir-se en una gran amenaça.

 • Al mateix temps, costaria encabir-lo en la posició d’aler, ja que no té un primer pas demolidor per superar a defensors més petits. Ha de seguir millorant el control de pilota i la distribució de joc. També seria important afegir al seu arsenal tècnic el recurs dels llançaments en moviment.

 • El seu esperit competitiu fa que es sobreestimi i el porta a forçar situacions de llançament desavantatjoses.. Normalment acabant en tirs amb defensors més grans a sobre seu o directament acaban taponat.

 • Llança molt poc de tres punts (només un 7% de volum dels seus tirs). Malgrat tot, anota amb fiabilitat i solidesa (un 45% de mitjana). Si vol traslladar el seu joc a l’NBA haurà de seguir expandint el seu ús i donar-li més pes al seu joc ofensiu.

DEFENSA

Fortaleses

 • Es un defensor sòlid. Realitza amb encert tasques defensives dificultant situacions de llançament dels contraris al petimetre. A més, degut a la seva gran lectura del joc li permet anticipar-se fent ús de la seva envergadura.

 • Té potencial per a la defensa individual. El seu perfil defensiu recordaria més a un “slayer” que un “stopper”.

 • Gràcies a la seva comprensió del joc és un jugador que rarament comet errors defensius. Tampoc comet excessives infraccions, producte de la seva transició d’estil de joc, d’un més passional a un més pausat i mesurat.

Debilitats

 • Una altra assignatura pendent té a veure amb el rebot, tan defensiu com ofensiu. Tot i ser un jugador físicament apte per lluitar pel rebot hauria de treballar per augmentar el seu percentatge de captures (actualment uns 6,5 rebots per partit). Especialment si vol explotar les seves qualitats en camp obert i en transicions. Com hem dit anteriorment, Hachimura sap gestionar amb encert aquestes situacions i partir amb el rebot a les mans és capital.

 • Presenta encara dificultats a l’hora de conservar la pilota en el bot i retenir-la per a si. Ha de treballar la força a les mans i els braços per aguantar els contactes.

 • Ha de seguir treballant en els seus mals hàbits defensius generats de la seva etapa a la selecció nipona. En aquest sentit, és important que aparqui els seus hàbits de tancar el rebot i limitar les penetracions dels seus rivals, ja que amb el mètode del “boxout” en el primer supòsit i el desús de la segona el poden limitar a l’hora d’exercir una defensa perimetral satisfactòria.

 • Hauria de millorar també els seus percentatges de taps. La seva capacitat d’anticipació i la seva capacitat física li haurien de permetre explotar aquesta faceta del seu joc que per ara, no ha brillat.

CARTELL I EQUIPS ON ENCAIXARIA

Valoració temporada NCAA

Rui Hachimura es un jugador que ha viscut una temporada voluble i plena d’altibaixos. El nipó ha liderat amb èxit els Bulldogs de Gonzaga, realitzant bons partits (especialment durant els primers mesos de competició). A mostrar un talent i una preparació física inqüestionable, però potser no en farà prou. La seva irregularitat en el Madness, el factor mental i l’edat juguen en contra seva. I la virtut de la versatilitat pot ser també un punt negatiu, convertint-lo en un jugador difícil d’ubicar a la pista. En aquest sentit, Hachimura és un 3,5 d’aquells que tantes complicacions generen als entrenadors a l’hora d’encaixar-los dins un sistema.

Expectatives del draft

Amb tot, el nipó sap perfectament quina és la recepta a tots aquests interrogants entorn a la seva figura. I aquesta rau en la seva capacitat d’autosuperació i una gran ètica de treball, forjada en una de les més exigents cultures que existeixen, la japonesa. Respecte a possibles destins de Rui Hachimura la veritat és que ens trobem en un ampli ventall. Des de projectes ja consolidats com els Boston Celtics(pick 14), Miami Heat (pick 13) o els Thunder (pick 21), passant pels que necessiten complements com és el cas dels Hawks (picks 8 i 10). Finalment, cal tenir en compte que Hachimura és un autèntic ídol al Japó i que qui obtingui els seus drets podria tenir un màrketing excepcional, com ja va succeir amb el cas Yao Ming. Sigui com sigui, Hachimura té força probabilitats per ser un pick de loteria llunyana. Amb molts possibles destins, caldrà veure doncs que en surt la propera nit del draft.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a NCAA

Tradueix »