Connecta amb nosaltres

NBA

Els jugadors, rookies i entrenadors del mes de l’NBA (II)

Donem els premis NBA del mes. Harden i Antetokounmpo, protagonistes.

Comparteix

Els jugadors, rookies i entrenadors del mes de l’NBA (II)

Jugador del mes Est: Giannis Antetokoumpo

Inalterable a l’Olimp. Giannis retorna on ho havíem deixat, dominant a plaer un mes més la conferencia Est. Pel camí, segueix treballant la seva principal xacra, el tir exterior. Aquest mes li hem vist anotar cinc contra Lakers i fer un “rosco” contra els Sixers. Dos resultats dels  qual en podem treure dos conclusions, una que Giannis és incansable a la recerca de la millora, i dos, que aquesta, no és donarà de la nit al dia.

Però els números no menteixen, i el cert és que Giannis aquest desembre ha anotat 53 triples. Una amenaça real d’un jugador que encara no ens mostra el sostre que pot assolir

Jugador del mes Oest: James Harden

No li diguis anotació compulsiva, anomena-la James Harden. “La Barba” segueix amb el seu deliri anotador, un espectacle ofensiu que pocs jugadors han assolit. Els Rockets ballen i guanyen al compàs de la seva estrella, però no acaben de fer net dels dubtes. El partit contra GSW de Nadal és una taca molt lletja a un expedient de desembre superlatiu.

Harden ja ha demostrat ser capaç de sostenir aquest ritme esbojarrat d’anotació. Una nova proesa del màxim exponent del jugador generador ofensiu total.

Rookie del mes Est: Kendrick Nunn

Seguim amb rookies dels Heat de Miami, aquest mes he decidit donar al premi al poderós base Nunn. Més enllà de la romàntica narrativa creada als mitjans americans respecte a la seva no elecció el draft passat, Nunn té un talent inqüestionable. El base és un dels sòlids pilars en què es sustenten aquests nous Heat.

A priori la seva edat ofereix millor perspectives en cas d’arribar a les rondes finals. Un detall important si hem de tenir en compte de la joventut imperant de les peces més importants de la plantilla. Nunn és l’excel·lent entremig que poden ajudar a fer més amena aquesta transició (aquesta difícil categoria entre veterà i rookie). Un arma a tenir molt en compte en aquesta carrera de fons que s’ha convertit el ROY.

Rookie del mes Oest: Michael Porter Jr

Segurament tots estarem d’acord que el reconeixement se l’hauria d’endur Ja Morant, i és cert. Però també penso que un altre de les narratives que més m’han agradat d’aquest mes és sens dubte, la de Michael Porter Jr. Un jugador que aspirava a ser top 3 i que per dubtes sobre el seu estat físic (que no de talent) va caure sorprenentment al top 14. Un pick que molts recordarem si Porter Jr fa arribar al següent nivell una plantilla de molts quirats com és la dels Nuggets. Atenció a Porter, que és un underdog a les curses pel ROY.

Entrenador del mes Est: Mike Buldenhozer

L’entrenador dels Bucks entrena al millor jugador i al millor equip de la lliga. Buldenhozer segueix apostant per un estil de joc basat en transicions fulgurants i la recerca dels jugador obert. Un còctel amb la qual porten dos anys dominant amb mà de ferro la Conferencia Est durant la temporada regular. Líders destacats amb un marge de sis partits amb Celtics i Heat, vuit sobre Raptors i Sixers. Precisament, els Sixers han estat els únics que han pogut fer valer la seva condició de criptonita del conjunt de Buldenhozer.

Els dubtes apareixen en uns Playoffs que han estat la gran assignatura pendent dels Bucks. Pero de moment, aquests Bucks fan por, molta por.

Entrenador del mes Oest: Rick Carlisle

El nivell MVP de Doncic és un argument de pes, pero hauriem bé de donar una quota de culpa a Carlisle per la temporada dels Mavs. L’entrenador dels texans és un dels tècnics més infravalorats de la lliga, juntament amb Spoelstra. Excel·lent a l’hora d’orquestrar sobre la pista el que dissenya en la seva pissarra, Carlisle és un entrenador perfeccionista i molt intervencionista.

La baixa de Doncic i la consegüent ratxa positiva dels Mavs, reforça els arguments anteriors. Amb el jugador eslovè fora, va ser Porzinguis qui va assumir la responsabilitat de liderar i executar una plantilla, que abans de res, és versatilitat.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada.

BOTIGA
PATREON

Més a NBA

Tradueix »