Connecta amb nosaltres

MERCAT

Els Pistons reforcen el nou motor en l’agència lliure

Els Pistons estan construint el primer projecte amb Cade Cunningham al capdavant.

Comparteix

Els Pistons reforcen el nou motor en l’agència lliure

Després de l’eufòria del Draft amb l‘elecció de Cade Cunningham, els Detroit Pistons arribaven a l’agència lliure amb dos grans objectius. El primer, aconseguir un pivot per reforçar la pintura després de la marxa de Mason Plumlee. El segon, aconseguir un base suplent veterà que aportés minuts de qualitat i fes de mentor a Killian Hayes i Cade Cunningham.

Aquests dos objectius s’havien d’aconseguir amb un espai salarial limitat, a causa dels 29,7 milions de dòlars (23% espai salarial franquicia) que han de pagar els Pistons a Blake Griffin aquesta pròxima temporada després d’haver acordat un buyout amb el jugador durant l’últim any. A diferència d’altres casos de buyout, els Pistons aleshores es trobaven en una situació de tanking i van decidir no allargar els pagaments en un grapat de temporades hipotecant l’equip en el futur com va passar amb Josh Smith. Per tant pagaran els diners restants a Griffin entre la temporada 20-21 (anterior) i 21-22 (actual). D’aquí l’elevada quantitat a pagar aquest any.

També és cert que Griffin en el buyout va renunciar a 13,3 milions de dòlars (4,3 M$ per temporada 2020-2021 i 8,7 M$ per temporada 2021-2022), fet que dona un pel mes d’oxigen econòmic a la franquícia.

Tenint present la situació econòmica en què es troba l’equip, els Pistons no es van quedar quiets en les primeres hores de l’agència lliure i han incorporat tres jugadors que casualment són d’origen canadenc. El primer, Kelly Olynyk, segurament la sorpresa de la nit. S’havia filtrat hores abans de l’inici de l’agència lliure que els Pistons estaven interessats en dos pivots. Nerlens Noel i el ja mencionat Kelly Olynyk.

El primer va renovar amb els Knicks pocs minuts després de l’inici agència lliure i això va ocasionar que els Pistons tanquessin uns minuts més tard l’acord amb Olynyk. El pivot canadenc signa per 3 temporades a un preu de 37 milions de dòlars (12,3 milions/any) amb l’afegit que el tercer any és opció d’equip. Amb aquesta incorporació els Pistons compleixen un dels objectius marcats i podríem dir que amb nota. Perquè se substitueix a Plumlee amb un pivot de primera, de forma assequible i amb un contracte que fàcilment se li pot donar sortida si és dones l’ocasió. Si analitzem les prestacions del pivot canadenc, veurem que és un jugador amb un rang de tir i encert superior al de Plumlee, la temporada passada va anotar amb un 39% d’encert des de 3. Aquest fet permetrà obrir més el camp i per tant beneficiarà a Hayes i Cunningham. Alhora en l’apartat defensiu és un jugador intel·ligent que sap llegir les situacions encara que té carències destacables.

La segona incorporació ha estat Cory Joseph també conegut com CoJo. El base d’origen canadenc havia estat tallat diumenge pels Pistons a causa del seu elevat contracte i els Pistons l’han tornat a signar, però aquest cop per 10 milions de dòlars en dos anys (5 milions/any), amb l’afegit que el segon any és opció del jugador. Realment la seva tornada ha estat un moviment econòmicament extraordinari: CoJo per la temporada 21-22 anava a cobrar 12,6 milions de dòlars, però només tenia garantits 2,4  milions de dòlars. Llavors en tallar-lo només se li han de pagar aquests diners garantits, fet que es repartirà en tres anys (800.000 $/any) i torna a Detroit per 5 milions de dòlars. És a dir, un benefici de 7,6 milions de dòlars que si li restem els 800.000 dòlars per tallar al jugador, generen un espai salarial de 6,8 milions de dòlars per la franquícia. En definitiva una jugada mestra de Troy Weaver.

Tanmateix l’adquisició de CoJo permet aconseguir l’altre objectiu que s’havien marcat els Pistons. Incorporar un base suplent veterà que donarà minuts de qualitat sortint de la banqueta i alhora farà de mentor tant a Hayes com Cunnigham. Cal destacar que Killian Hayes va comentar en una entrevista fa poc que Joseph des de la seva arribada a Detroit l’havia ajudat molt a millorar aspectes del seu joc. Segurament aquestes declaracions hauran pesat a l’hora de prendre la decisió de renovar-lo.

I finalment, la tercera incorporació ha estat Trey Lyles. Per sorpresa de tothom, l’alapivot canadenc signa per 2 temporades a canvi de 5 milions de dòlars (2,5 milions/any).

Lyles arriba a Detroit després d’haver-se perdut part de l’última temporada, causa d’una lesió al turmell i amb ganes de reivindicar-se després d’estar dues temporades als Spurs sense rendir com s’esperava d’ell. És per aquest motiu que se li ha fet un contracte petit, perquè si no rendeix com toca se li puguin buscar sortides. Amb la seva incorporació, els Pistons s’asseguren a priori minuts de qualitat quan Jerami Grant descansi i més tiradors per la plantilla després que aquesta temporada passada l’equip hagi tingut problemes en el tir. Tanmateix la seva incorporació es pot entendre com una falta de confiança per part de Casey i Weaver cap a Sekou Doumbouya que és qui havia d’ocupar la posició.

Una dada curiosa és que fa un temps Lyles en una entrevista va dir un conjunt de ciutats que considerava horribles, entre aquestes es trobava Detroit, però tanmateix ha signat amb els Pistons per dos anys.

Per acabar, amb aquestes incorporacions els Pistons destinaran un total de 19,8 milions de dòlars en salaris. Cal que tinguem present que amb la marxa de Plumlee (via traspàs) i tallant a Cory Joseph i Deividas Sirvydis, els Pistons havien aconseguit un total de gairebé 24 milions de dòlars en espai salarial per aquesta agència lliure. Per tant pràcticament 5 milions de dòlars que els Pistons s’han estalviat i que poden disposar per les renovacions

Perquè no hem d’oblidar que l’agència lliure dels Pistons no s’ha acabat encara, la franquícia està pendent de tres renovacions importants: Hamidou DialloFrank Jackson i Saben Lee. Tres jugadors que són agents restringits, és a dir que poden rebre ofertes de qualsevol equip, i amb els quals Detroit vol comtar en els pròxims anys. Sobretot el cas de Diallo és important perquè`, segons sembla, rebrà ofertes importants i els Pistons voldrien continuar comptant amb els seus serveis.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada.

BOTIGA
PATREON

Més a MERCAT

Tradueix »