Connecta amb nosaltres

MERCAT

Els Sixers traspassen a Al Horford a OKC

Al Horford ja no és jugador dels Sixers. Analitzem la gran nit de Daryl Morey.

Comparteix

Els Sixers traspassen a Al Horford a OKC

Tothom guanya alguna cosa

Sixers i Oklahoma obriren ahir a la nit la llauna dels traspassos amb un inesperat i molt interessant traspàs. La franquícia de Pennsilvània aconseguia el que feia uns mesos era impensable: traspassar Al Horford i treure’n coses de valor. Daryl Morey i Sam Presti, dos dels millors directius de la lliga han firmat un contracte que reforça el camí emprès per ambdues franquícies. Els Sixers, la remodelació de la seva plantilla a un cost irrisori i els Thunder acumular picks per la reconstrucció.

Com afecta als Thunder?

Els Thunder recuperen un pick de primera ronda i segueixen acumulant assets de cara a la seva reconstrucció. Ho faran a canvi d’absorbir el contracte mastodòntic d’Al Hordford. Un contracte de tres anys que ens pot donar una idea bastant clara del tempo de reconstrucció que es marquen a OKC. Un tempo al qual no encaixava un veterà Danny Green, arribat fa escassament uns dies a la franquícia en el traspàs de Dennis Schroedder. Sam Presti ha sabut gestionar perfectament les arribades i les sortides dels jugadors. Ofereix a Danny Green una sortida competitiva i un entorn on poder seguir brillant i de pas, reforça el rebost de picks.

I és que a gestió de Presti està sent impecable des del punt de vista de garantir l’arribada de talent en els anys vinents. Acumulant picks de franquícies com Rockets, Clippers i Suns d’un altíssim valor i recuperant picks perduts en traspassos d’anys anteriors. A més, també allibera la plantilla d’un jugador, Terrence Fergusson que podia ser un futur maldecap per a la franquícia. Finalment, també reben els drets de Vasilije Micic. En línies generals, un traspàs de manual per una franquícia en un procés clar de reconstrucció.

Com afecta els Sixers

Si hem d’elogiar a Sam Presti, haurem de fer el mateix amb Daryl Morey. Al nou director d’operacions de Filadèlfia no li ha tremolat el pols per fer moviments indicats per renovar la plantilla. Alliberar massa salarial per intentar, abordar una urgent remodelació de la rotació i la plantilla. El traspàs d’Al Horford és un moviment ambiciós i que deixa clara les intencions del nou gerent d’operacions, envoltar de tiradors les seves dues estrelles.

Ho fa, sorprenentment, sense entregar massa valor a canvi. Una primera ronda lleugerament protegida del draft de 2025 (en context, al prime de Simmons i Embiid) i un dret d’intercanvi. L’arribada de Green, un dels millors especialistes de la lliga es un reforç de luxe per una plantilla a la qual mai sobren tiradors. L’exjugador d’Spurs, Raptors i Lakers es un veterà amb experiència contrastada en equips de Playoffs i campions. A més, representa una versió millorada del que oferia un JJ Reddick que es demostrà fonamental en els dos anys que va estar a la franquícia.

Cas a part és el de Terrence Fergusson. Un jugador que amb només vint-i-dos anys ha demostrat més aviat poc a la lliga, més enllà d’una gran capacitat atlètica. El forward haurà de competir per minuts amb Matisse Thybulle i amb Zhaire Smith (un altre jugador de característiques semblants). Veurem quin paper atorga Doc Rivers i si Morey el voldrà utilitzar com a moneda de canvi en algun traspàs més.

Morey, a més, aconsegueix una excepció salarial de gairebé 9M. Una quantitat gens intranscendent per firmar un jugador que apunta-li encara més la rotació de l’equip. L’invertirà a reforçar el joc interior, tocat per la marxa del dominicà? O optarà per seguir reforçant l’exterior? Haurem de seguir atents als moviments del binomi Morey-Brand.

Com afecta a la lliga?

En termes d’impacte de la lliga es un traspàs que deixa a ambdues franquícies satisfetes. Els Sixers aconsegueixen un tirador contrastat i espai salarial per continuar reforçant-se. Un assumpte que no és gens anodí si tenim en compte que la temporada vinent el nivell de l’Est seguirà augmentant. Els Sixers necessitaran seguir incorporat talent per poder seguir el ritme d’un top 4 de l’Est que avui sembla més factible que ahir.

Respecte a OKC, Sam Prestí segueix amb la ruta prevista. Acumular picks per draftejar talent o utilitzar-lo per portar una gran estrella de nou a Oklahoma. L’arribada d’Hordford també deixa oberta la porta de sortida a diversos jugadors com Adams i Gallinari. Dos jugadors que semblen tenir les hores comptades a OKC segons els últims rumors i que no encaixen tampoc amb el moment de la franquícia.

En resum, un molt bon moviment per ambdues franquícies. Sixers es desfà d’un contracte tòxic i aconsegueix esmenar una de les seves carències i OKC segueix reforçant-se amb picks.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a MERCAT

Tradueix »