Connecta amb nosaltres

BARÇA

ENTREVISTA AMB SERTAC SANLI

Hem xerrat amb Sertac Sanli, pivot del Barça de bàsquet.

Comparteix

ENTREVISTA AMB SERTAC SANLI

Sertac Sanli és un dels jugadors habituals de la rotació del Barça de bàsquet de la temporada 2021/2022. Després d’un inici de campanya complex per les lesions que li han impedit integrar-se al dia a dia competitiu del projecte des del primer moment, el pivot turc està començant a sumar minuts amb regularitat dins del projecte de Sarunas Jasikevicius. A Esmaixada hem tingut la sort de poder xerrar amb ell durant uns minuts sobre la seva adaptació al Barça i Barcelona.

-Vens d’un inici de temporada complicat per les lesions. Com et trobes ara que comences a agafar continuïtat?

Per a mi és una situació difícil. Sóc el noi nou de l’equip i volia començar la temporada bé però no he tingut sort. És un equip nou, un nou sistema; necessito ser pacient, però l’entrenador ho entén i m’està ajudant, igual que els companys. Estic content i ara em sento molt millor, vull tornar a un bon estat de forma i trobar el ritme de l’equip per contribuir.

-Des del retorn de la lesió, de fet, Saras t’està posant de titular perquè agafis el ritme. I estàs fent parella amb Mirotic.

Sí, i m’agrada. Em sento molt còmode amb Mirotic. Les defenses se centren en ell, així que jo he d’estar obert i esperar la pilota. Som dos interiors que podem donar amplitud a l’equip.

-Havies jugat sempre a Turquia i ara, als 30 anys, decideixes que es el moment de canviar. Per què? Com portes el canvi?

Volia sortir de Turquia i viure noves experiències. Sé que pot semblar que sigui una mica tard però el Barça em volia quan va acabar la temporada i estic content de ser aquí. Després d’una temporada com la passada va ser més senzill marxar de Turquia, ja que érem els campions de l’Eurolliga. Efes és el meu primer equip, vaig començar allà, però volia fer alguna cosa diferent i per això estic content de ser al Barça.

-Quines són les principals diferències culturals que notes entre Catalunya i Turquia?

He viscut a Istambul els últims cinc anys i és com tot, has d’acostumar-te als canvis. Istambul és una ciutat molt gran, realment gran, gairebé un país, i després de viure en un lloc com aquest Barcelona se’m fa força més tranquil·la. A Istambul hi viuen una 16 milions de persones, així que Barcelona se’m fa més petita. Istambul és una ciutat molt internacional. Hi pots trobar gent de tot tipus de nacionalitats, com a Barcelona. Has de viure als dos llocs per apreciar les diferències.

-I entre les lligues domèstiques?

La diferència principal que estic notant és el ritme de joc. És molt diferent. A la Lliga Endesa el ritme d’execució és més ràpid. Els sistemes a mitja pista exigeixen que tothom faci coses constantment, encara que no surtin a la primera. En el bàsquet turc no és així.

-Que et demana Saras en defensa?

Amb mi fem una mica més de drop. Intentem ajustar els emparellaments i coordinem de manera diferent la pressió amb els exteriors, sobretot en el dos contra dos. Saras té moltes opcions adaptades als diferents jugadors que té a la plantilla i a les característiques dels rivals, i això ens beneficia molt com a equip.

-Quines diferències principals aprecies entre Sarunas Jasikevicius i Ergin Ataman?

Has de relacionar-te amb ells per entendre les diferències. Són dues maneres diferents de treballar i has de conèixer-les. Amb Ergin Ataman els darrers anys havíem fet un bàsquet similar al de l’NBA, ell ho recalcava. Saras combina bàsquet europeu i nord-americà. Hi ha molta presència de sistemes i ens demana que si no tenim opció de jugar de primeres iniciem ràpidament una nova situació.

Saras és un tècnic que dona molt pes a les petites coses. A l’Efes, amb Larkin i Micic, teníem dos jugadors que creaven joc. Aquí tenim un altre tipus de jugadors, però Higgins, Calathes i Mirotic són molt bons observant petits detalls i aconseguim tirs oberts. Són dues maneres diferents d’entendre el bàsquet però les dues et fan guanyar. La d’Ataman funciona i la de Saras funciona.

-I per a tu, que essencialment ets un finalitzador, quines són les diferències entre Calathes i Larkin i Micic com a generadors?

Són totalment diferents. De totes maneres, la meva feina és simple: bloquejo, faig la continuació i finalitzo. La temporada passada vaig ser un dels millors finalitzadors de l’Eurolliga estadísticament i espero poder tornar a ser-ho. Vull posar-me en forma per poder recuperar aquestes prestacions aviat.

-Ets un dels jugadors d’aquesta plantilla que ha guanyat una Eurolliga, i a més és molt recent. Et veus per aportar experiència en moments clau a l’equip?

Sí, sé que puc fer-ho. Saras també sap què puc aportar, i els meus companys creuen en mi. Estan al meu costat. És qüestió de temps.

-Finalment. Un objectiu individual per aquesta temporada i un de col·lectiu.

Guanyar. Guanyar la Lliga Endesa, l’Eurolliga i la Copa. I si l’equip guanya, jo guanyo.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a BARÇA

Tradueix »