Connecta amb nosaltres
Faustine Parra

BÀSQUET FEMENÍ

Faustine Parra: amenaça exterior i alt voltatge per a l’Spar Girona

Qui és i com juga Faustine Parra? Et presentem el seu perfil tècnic.

Comparteix

Faustine Parra: amenaça exterior i alt voltatge per a l’Spar Girona

Una jugadora tan descarada, ofensivament parlant, havia de tenir cabuda a l’elit del bàsquet femení. Faustine Parra va quallar una molt bona temporada al GEIEG (LF2), disputant fins i tot algun partit amb l’Uni Girona, i aquest any estarà en total dinàmica de l’equip de Lliga Femenina Endesa. Vols saber alguna de les seves característiques?

Dades de la jugadora

Nom Faustine Parra
Posició Escorta
Edat 22 anys
Alçada 1.65m
Lliga Lliga Femenina Endesa
Equip actual Spar Girona

El seus punts forts

Gran tiradora de tres punts, tant després de bot com a  peus parats

Si hagués de ressaltar la millor virtut de Faustine Parra, aquesta seria la seva gran amenaça perimetral. És una jugadora molt determinant des d’aquesta distància. Té una cadena cinètica de tir sense pauses, on la força flueix de la part inferior del cos i sembla que no necessiti gaire esforços per carregar el braç de manera ràpida eficaç i eficient. Sap utilitzar les pantalles en el bloqueig directe per obtenir aquest petit espai necessari per aixecar el tir, fet que la fa molt perillosa i cal defensar-la a consciència, intentant no anar per darrere del bloqueig, negant les seves sortides preferents, en definitiva, no deixant que es trobi còmode. Tot i aixó Faustine sempre troba la resposta.

Descarada ofensivament, pren el control quan cal, i molt perillosa si entra en ratxa

Faustine Parra és molt descarada ofensivament, fet que la fa molt diferencial. Tot i això, és una jugadora d’equip. No absorbeix excessiva pilota, ajuda a la seva circulació per sumar avantatges, però sí que quan té una mínima opció de tir en bona posició no dubta, no té cap mania en llançar ni assumir responsabilitats. Aquesta qualitat per a mi és molt important i va clarament molt lligada al caràcter de la jugadora. Si entra en ratxes pot ser molt difícil aturar-la. És una jugadora que amb confiança es creix i demostra tot el seu potencial i talent. Capaç de tirar ens els primers segons d’atac o de la transició amb un encert molt notable i amb una molt bona selecció de tir. L’etern debat, arribar i tirar en transició o contraatac? Si tens a Faustine Parra, clarament, sí.

Una  teòrica limitació, com podria ser l’alçada, l’ha portat a desenvolupar altres vies d’anotació i generació.

Persistir i trobar nous camins. La constant amenaça que genera Faustine atrau moltes defenses i això clarament beneficia les seves companyes. Gran generadora per a l’equip. Gràcies al seu primer bot i al bon ús de fintes, aconsegueix superar la seva defensora i trobar camí per a les altres castigant les ajudes. A més a més, ha desenvolupat la “bomba” i l’ha afegit al seu repertori tècnic evitant així els possibles taps. És una exterior elèctrica, amb un dribbling molt ràpid i amb molta velocitat de cames. La típica “jugona” de manual que d’altra banda pot pujar la bola amb moltes garanties i cobrir les posicions tant de 1 com de 2. També és força segura en les situacions de pull up després de bloqueig directe, on evita entrar fins al fons i té molt agafada les distàncies intermèdies per tirar.

Jugadora top per sistemes sortint d’indirectes

Per la seva electricitat, el seu potent canvi de direcció i ritme i la seva facilitat per aixecar tirs sense gairebé espai, considero que Faustine és una jugadora ideal per a tota mena de situacions que involucrin bloquejos d’indirectes. A més a més, els interpreta molt bé i sempre troba l’espai correcte. L’ús de fintes de cos i canvis de velocitat la converteixen en una jugadora imprevisible en aquest tipus de situacions i carreguen d’un important treball, tan mental com físic, a la seva defensora.

A la Lliga Femenina 2 li dibuixaven moltes situacions de rombo on se sentia molt còmode.

Actitud a la pista que es contagia a les companyes

M’agrada molt veure jugar a Faustine Parra perquè és d’aquelles jugadores que transmeten. És una jugadora que no et deixa indiferent, que anima i que viu el bàsquet, i aquestes jugadores per mi tenen molt valor. Aixecar les companyes, sentir cada cistella, externalitzar passió també és una manera de mostrar lideratge i compromís.

El seus punts a seguir desenvolupant

Pot patir en defensa quan el nivell de contacte és alt o contra bases molt grans

Faustine ha de continuar buscant i explotant estratègies per a desenvolupar el seu joc. L’alt nivell físic que està prenent cada cop més el bàsquet modern i en concret la Lliga Femenina obliga a buscar solucions. En situacions de contacte elevat pot tenir alguna dificultat i crec que és un punt de millora. Cada cop les bases són més grans i les jugadores busquen alternatives per a poder competir a nivell elit. Tenim el cas de Sílvia Domínguez, on la poca alçada no ha suposat cap problema, més aviat el contrari, ha sabut desplegar un estil de joc explotant totes les seves virtuts i amagant els seus punts febles, convertint-se en la jugadora total que totes i tots coneixem.

Valoració final

Estem davant una jugadora diferent, atrevida i que assumeix riscos. Que transmet passió pel joc i que és un plaer veure-la jugar i competir. La seva amenaça exterior, velocitat, ús de les fintes i la seva intel·ligència la converteixen en una excel·lent anotadora i jugadora d’equip a la vegada. En el seu primer any a la Lliga Femenina espero poder veure un gran creixement d’aquesta jugadora i m’agradarà veure com es desenvolupa en entorns més exigents. Tot i que l’any passat va demostrar que podia competir a la lliga, el rol no serà el mateix i segur que veurem una Faustine Parra creixent setmana rere setmana i assumint cada vegada més galons en un equip tan exigent com és el Girona.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »