Connecta amb nosaltres

EUROLLIGA

Fracàs de la Penya a Europa

Derrota de la Penya als vuitens de final de l’EuroCup per 73 a 79.

Comparteix

Fracàs de la Penya a Europa

Decepció a l’Olímpic. La Penya perd, contra tot pronòstic, contra l’Ülm i queda eliminat de l’Eurocup a les primeres de canvi. El factor camp o ser els millors en la lliga regular no ha servit absolutament de res.


L’inici de partit ha estat com s’esperava: dos equips totalment ofensius que basen gran part del seu joc en possessions curtes i llançaments exteriors (0/6 per la Penya i 1/6 per Ulm en tirs de 3). El conjunt de Carles Duran ha sortit amb alta intensitat, esgotant la possessió als alemanys i amb un Derek Willis inspirat al pal baix. D’altra banda, els homes de Jaka Lakovic han entrat amb moltes precipitacions, però a mesura que el primer període avançava, els líders Christon i Blossomgame assumien la faceta anotadora. Al finalitzar els primers 10 minuts, el resultat ha estat el que es mereixia el partit pel joc dels dos equips: 17-18 per Ulm.

L’arrancada del segon quart ha començat amb un parcial de 8-2 a favor dels verd-i-negres, que han agafat la primera renda (24-18). En termes defensius, la Penya buscava desgastar el rival fent una defensa individual a tota pista i saltant al flash en bloquejos directes, fet que condicionava els atacs alemanys. Per l’altra banda, els homes de Lakovic saltaven al 2×1 tota pista amb la finalitat de buscar l’error en la passada i/o l’acció del rival. L’estira-i-arronsa ha estat la tònica del segon període, els de Badalona aconseguien una distància de 2-3 possessions, però els d’Ulm responien de seguida. La igualtat s’ha anat mantenint fins a arribar al descans 35-32 a favor dels verd-i-negres. Destacar que els dos equips, que en línies generals tenen prou encert, han arribat al descans amb un pèssim percentatge des del tir exterior, 1/13 per la Penya i 2/11 Ulm.

En termes ofensius, els locals partien de clars sistemes d’indirectes buscant el dagger de Brandon Paul o Pau Ribas, situacions de mismatch per Willis o Birgander i les generacions de Tomic, fos al pal baix o des del tir lliure. L’atac dels alemanys ha estat molt més senzill i sense complicacions, generant a partir de l’1×1 o beneficiant-se molt del short roll pels tiradors després guanyar avantatge en el P&R.

Després del pas pels vestidors, l’inici del tercer període semblava beneficiar als de Duran gràcies a l’empenta de l’afició i de l’augment de nivell. Quant a atac, la Penya ha aconseguit calmar el ritme i jugar a possessions més llargues per tal de buscar tirs còmodes – triple de Willis i Parra – o situacions favorables. En defensa han pujat les línies defensives, especialment al costat fort i atents en les ajudes de costat dèbil. Aquestes accions han aconseguit que locals es col·loquessin +8 a l’electrònic, però, un cop més la resposta dels alemanys liderada per Blossomgame ha fet tornar la igualtat al partit.

L’últim i decisiu període no podia decebre. I així ha estat. Vibrant fins al final. El frec a frec s’ha mantingut constant i Ulm ha aconseguit el que molt pocs esperaven, situar-se +2 (63-65) a falta de 2’25”. Reacció instantània de Carles Durant obligat a demanar temps mort. Una pèrdua de Tomic i un 2+1 de Christon que ha tornat a anotar una cistella en la següent acció que ja ha determinat el partit.  Un triple de Pau Ribas ha tornat l’esperança als de Badalona però els tirs lliures han matat les il·lusions. Les males accions dels de Duran i, segurament els dos últims pitjors minuts de la temporada han acabat amb una temporada esperançadora.

No s’ha trobat cap solució per aturar a les estrelles del conjunt alemany, Blossomgame i Christon, que entre els dos han anotat 42 punts dels 78 totals. Quan la Penya volia sentenciar, Ulm reaccionava. Quan Ulm ha pujat una marxa, la Penya s’ha vist amb la por al cos i no ha sapigut igualar. 

El lamentable percentatge des del triple, 7/35 (20%) ha estat determinant. Brandon Paul, que ha fet 1/9 T3 surt molt castigat per les darreres acccions.


La realitat és que la Penya ha fracassat a Europa. Un projecte il·lusionant que tornava als verd-i-negres a ser temibles a casa i dels més respectatsa Europa. La derrota d’avui és la prova que la regularitat no serveix de res quan et jugues els partits importants.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a EUROLLIGA

Tradueix »