Connecta amb nosaltres
iran

FIBA

L’Iran i l’oportunitat de mostrar-se al món

L’equip, liderat per Hamed Haddadi, torna als Jocs Olímpics sense opcions de guanyar.

Comparteix

L’Iran i l’oportunitat de mostrar-se al món

La segona pitjor selecció d’aquest Jocs Olímpics (segons el rànquing FIBA) i el combinat amb menys noms propis. Iran arriba als seus tercers JJ.OO amb un equip molt veterà per, segurament, acomiadar-se de la millor generació de la seva història i permetre als pocs joves convocats cridar l’atenció de lligues més potents.

Amb una mitjana d’edat de 29.41, Iran és un dels combinats més veterans d’aquest campionat, liderats pel seu jugador més reconegut: Hamed Haddadi. 

La plantilla

Beham Yakhchali PG 1.96 26 Mitteldeutscher BC 0
Mohammadsina Vahedi PG 1.87 20 Shahrdari Gorgan 0
Philip Jalalpoor PG 1.88 28 Medi Bayreuth 0
Mohammad Jamshidi SG 1.98 30 Shahrdari Gorgan 0
Navid Rezaeifar SG 1.91 24 Shahrdari Gorgan 0
Samad Nikkah Bahrami SF 1.98 38 Mahram Tehran 1
Saeid Davarpanah SF 1.96 33 Palayesh Naft Abadan 1
Mohammad Hassanzadeh PF 2.06 30 Palayesh Naft Abadan 0
Mike Rostampour PF 2.11 29 Shahrdari Gorgan 0
Arsalan Kazemi Naeini PF 2.01 31 Chemidor Qom 0
Hamed Haddadi C 2.18 36 Sichuan Blue Whales 1
Aaron Geramipoor C 2.13 28 Manchester Giants 0

Hamed Haddadi i 11 més

El millor jugador del país sense dubtes. Un jugador amb 151 partits a l’NBA que ha fet carrera a la lliga xinesa. El pivot veterà és un dels interiors amb més recursos del món; un jugador amb molta capacitat d’anotació (malgrat que sense tir exterior), facilitat per agafar molts rebots i una interessant visió de joc que ha anat adquirint amb els anys. 6.4 assistències per partit (millor marca de la seva) aquesta temporada amb els Sichuan Blue Whales és la millor prova del progrés d’aquest jugador.

Malgrat que els seus últims Play off van ser molt discrets, no hi ha cap dubte respecte del seu talent. Defensivament aprofita la seva altura, però el físic i l’edat es noten i clarament són el seu punt més feble i patirà amb interiors potents com els americans o els francesos.

Les 1.000 batalles de l’escuder d’Haddadi

Al costat d’Haddadi, un altre veterà iranià. L’aler Samad Nikkah Bahrami és el gran escuder i el jugador més veterà d’aquesta selecció amb 38 anys. Molta experiència amb Iran i temporades jugant a l’estranger (França i Xina concretament). Bona mà des de l’exterior i jugador molt complet en tots els aspectes del joc.

Hem de veure com s’adapta a la competició amb la seva edat i si la falta de competició a la lliga iraniana li pot passar factura, però Bahrami serà un jugador a gaudir dins del difícil context que té la selecció de Mehran Shahintab.

Sortir, jugar, gaudir i mostrar-se

Les Olimpíades i el seu format tan reduït provoca que cap grup sigui fàcil i trobar-se als Estats Units, França i la República Txeca de cop i volta és tot un repte. És evident que Iran és un dels equips amb menys opcions de passar a quarts i l’objectiu que tenen és competir i donar la cara.

Però sense objectius col·lectius, podem trobar objectius individuals. Els Jocs Olímpics de 2008 li van servir a Haddadi per entrar a l’NBA i a Bahrami per provar el bàsquet europeu. Per això, aquest campionat pot ser una finestra per alguns dels joves jugadors iranians per demostrar la seva qualitat.

Per exemple, el base de 20 anys Mohammadsina Vahedi s’haurà de guanyar els minuts i intentar destacar. Un altre jugador que pot somiar amb fer un salt a la seva carrera és el pivot Aaron Geramipoor. Nascut al Regne Unit i jugant als Manchester Giants amb 28 anys, uns bons Jocs Olímpics li poden pujar a una lliga europea més competitiva en el moment de màxim rendiment de la seva carrera esportiva. Per últim, altre jove que una bona actuació li pot obrir les portes de lligues més potents és l’escorta Navid Rezaeifar, un bon anotador que pot donar alguna sorpresa.


Només uns pocs escollits poden viure uns Jocs Olímpics, fins i tot si ho fan lluny de qualsevol aspiració guanyadora, però Iran podrà gaudir (malgrat que sense públic) de jugar contra alguns dels millors jugadors del món i, per què no, alguns d’ells podria aprofitar aquesta finestra internacional per millorar la seva carrera.

TORNA AL MENÚ DE LA GUIA TÒQUIO 2020

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a FIBA

Tradueix »