Connecta amb nosaltres

FIBA

Japó juga a casa i té ganes d’agradar-se

L’aspiració principal del Japó és posar els ciments de la nova etapa.

Comparteix

Japó juga a casa i té ganes d’agradar-se

Japó té un repte i una esperança: el repte és guanyar-se el respecte del món del bàsquet en l’edició dels Jocs Olímpics que celebren a casa. Són un país que viu en un segon pla pel que fa a aquest esport i que busca constantment escletxes per créixer. L’esperança és, ni més ni menys, Rui Hachimura. Jugador destacat dels Wizards, amo i senyor de la selecció nipona i emblema cultural d’un país que diposita en ell l’esperança esportiva de la cerimònia olímpica, tindrà la missió de ser la cara visible d’un bloc coral i ambiciós. No serà fàcil, en cap cas.

WordPress Tables Plugin

La primera espasa- Rui Hachimura

El millor jugador de la selecció. Rui Hachimura és la peça més destacada de l’equip i la referència als dos cèrcols. Li tocarà fer un pas endavant quant a responsabilitats ofensives respecte del que li hem vist amb els Washington Wizards a l’NBA i, a més, haurà de corroborar la seva millora defensiva com a jugador capaç de fer-se càrrec de la peça més perillosa de l’equip rival. Aquesta temporada ha progressat molt en el tir exterior i haurà de recuperar l’hàbit d’amenaçar sobre bot que no ha potenciat des que va deixar de jugar amb Gonzaga a l’NCAA.

La segona espasa- Yuta Watanabe

L’altre jugador NBA del combinat nipó. Un aler multiusos, que haurà d’interpretar diversos papers de l’auca i que es veurà obligat a secundar en anotació a Rui Hachimura. Als 26 anys, Watanabe ve de fer la seva millor temporada amb els Toronto Raptors i si continua treballant així tindrà l’oportunitat de consolidar-se a la millor lliga del món. Ha estat un jugador valuós al preolímpic i, sens dubte, tindrà ganes d’agradar a la seva nació. En la passada temporada a l’NBA va anotar el 40% dels seus triples sobre un volum limitat (1.8 T3 per partit).

El tapat- Avi Schaefer

Un altre dels grans productes nacionals del moment. Un jugador jove, que segur que al llarg dels pròxims anys veurem en lligues de major importància i que, tot i tenir cos de cinc petit, robust i consistent, té bon canell i capacitat per moure’s sense pilota per trobar possibilitats d’anotació. En la temporada passada a la JBA va anotar el 50% dels seus triples des de la franja frontal i un 55% a la franja restringida. Segurament viurà al perímetre per tal de permetre-li a Rui Hachimura operar amb tranquil·litat al pal baix quan així ho desitgi.

Punts forts i punts febles

El principal punt fort del Japó és el talent de les seves estrelles. Possiblement és la selecció més talentosa que hagi portat el país a cap torneig fins ara. Rui Hachimura i Watanabe hauran d’assumir molt pes en la presa de decisions, però en moments clau ja sabem que és quan es defineix el caràcter de les referències i hi ha imputs que ens fan creure que, sobretot en el cas de l’aler dels Wizards, la resposta serà positiva. Japó haurà de fer girar el repartiment d’espais al voltant de les preferències de Rui i, si ho aconsegueixen, la proposta ofensiva fluirà bé.

El punt feble, principalment, és el nivell de la rotació a partir del sisè home i la gestió de la pressió. Japó juga a casa i sap de la transcendència que té pel seu bàsquet l’esdeveniment, de la mateixa manera que a diferència del que els sol passar als amfitrions tampoc podran gaudir de la seva gent a les grades. Que el públic t’esperoni és clau per superar moments difícils, i no tenir-lo al teu servei anivella molt les coses. Serà interessant veure com se’n fa càrrec la selecció estant en un grup exigent com el que els ha tocat.

Rotació i estil de joc

L’estil de joc del Japó serà molt simple: facilitar-li la vida a Rui Hachimura. Caldrà permetre-li trobar opcions al pal baix, on serà superior a la majoria d’alers i compatible amb molts pivots per talent i traça, i connectar amb Watanabe per a que pugui executar des del perímetre i generar certa atracció. Serà clau Avi Schaefer, que a més de ser una altra peça jove que formarà part del nucli col·lectiu a mig termini també és un jugador que casa bé amb el Hachimura actual. Serà imprescindible que rendeixi a un bon nivell d’encert.

 Aspiracions

L’aspiració principal del Japó és posar els ciments de la nova etapa. Hachimura serà una bona pedra angular i cal detectar quin tipus de peces necessita al seu voltant per créixer. Si ho aconsegueixen i continuen desenvolupant adequadament el talent, sens dubte, parlarem d’una selecció asiàtica de referència a mig termini. No haurien de superar la fase de grups en aquesta edició de les Olimpíades. Ni tan sols com a millor tercera. No és descartable que sí que siguin la segona millor, tot i que no serà senzill ja que l’entorn que tindran al mateix grup serà molt exigent.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a FIBA

Tradueix »