Connecta amb nosaltres

BÀSQUET FEMENÍ

Jewell Tunstull es converteix en el darrer fitxatge del Cadí La Seu

Jewell Tunrstull vestirà els colors del Cadí La Seu aquest curs.

Comparteix

Jewell Tunstull es converteix en el darrer fitxatge del Cadí La Seu

El club urgellenc ha pogut tancar la seva última incorporació amb l’arribada de Jewell Tunstull.

L’estiu del Sedis, pel que fa a la planificació esportiva, ha tingut constants problemes per tal d’intentar tenir tancada la plantilla quan s’hagués volgut. Començant per l’escassedat econòmica del club, pel mig, diversos actius han passat per quiròfan durant aquest estiu i no estaran apunt pel principi del curs i, acabant, per lesions d’última hora de jugadores que estan a la WNBA. El mercat de fitxatges ha estat un constant drama.

Més enllà dels problemes econòmics que pugui tenir el Cadí La Seu per elaborar una plantilla més o menys competitiva cal tenir en compte la reputació que té el club dins la lliga i, a mitja Europa. I és que l’entitat presidida per Pere Porta és tot una emblema dins el bàsquet espanyol. És el segon club amb més temporades a la màxima categoria nacional i ha disputat les darreres tres temporades competició europea.

L’últim maldecap que va tenir la direcció esportiva del club encapçalada per Pep Ribes, després de resoldre l’escassetat de recursos humans per l’inici de la temporada amb el fitxatge de Klaudia Lukacovicova, roman amb la greu lesió soferta per Chlesey Perry a la WNBA amb les Indiana Fever. La jove jugadora americana s’havia d’unir a la disciplina urgellenca un cop acabada la seva primera aventura professional al seu país. No obstant, un trencament de lligaments a un dels seus genolls ha fet que s’hagi d’acomiadar de la temporada a Estats Units i a Espanya. Sedis i Chelsey Perry van rescindir, de mutu acord, el contracte que vinculava ambdues parts des de principis d’octubre fins a la fi de la temporada.

Tot i aquest contratemps, s’ha aconseguit incorporar una peça amb una bona trajectòria a Europa, incloent participacions a l’EuroCup, i certa versatilitat per poder moure’s per qualssevol de les dues posicions interiors.

Com juga Jewell Tunstull?

Per començar, Jewell Tunstull és una jugadora de 28 anys que prové de la lliga italiana on ha jugat sota les ordres del Gesam Gas. Allà, precisament, també ha coincidit amb una de les apostes de futur de l’Ensino Lugo com és la jove base italiana de 18 anys Alessandra Orsili. Durant la temporada 20-21, Turnstull va promitjar una mitja de 8,5 punts, 4,2 rebots, 53% en tirs de 2 i 9,5 dígits de valoració.

La recent incorporació del Cadí La Seu no és una jugadora que ve per tenir la mateixa incidència ofensiva que hagués tingut Chelsey Perry en diferents zones de la pista. Tot el contrari. Es tracte d’una jugadora que és guanya les garrofes sota cistella sense por a veure’s les cares amb qui sigui. Els seus 190 centímetres la fan ser una pivot per aspectes purament físics però sorprèn que en un cos tan rocós com el seu tingui una agilitat més que suficient per poder adaptar-se a la posició d’aler pivot.

Com bé he dit, no se la pot tenir molt allunyada de la cistella rival per poder treure-li tot el seu màxim rendiment. És una jugadora molt activa que farà que Klaudia Lukacovicova, sobretot, tingui més possibilitats de tenir un rol més d’aler pivot per tal d’obrir pista i crear una altra amenaça exterior juntament amb la resta de jugadores si es compta a Montserrat Brotons com a jugadora de nivell per la segona unitat de l’equip.

 Sense pilota és una jugadora amb un alt nivell d’IQ. Gaudeix d’una bona lectura per l’ocupació d’espais lliures, un aspecte que sol agradar molt als entrenadors a l’hora de fitxar jugadores, i, en defensa, és una gran protectora de cistella. La seva duresa defensiva pot ser de molta utilitat per saber desconnectar a autèntiques besties ofensives d’altres equips de la lliga al joc interior.

En definitiva, dubto que el club pugui estar satisfet en la seva totalitat amb la plantilla confeccionada per la campanya que comença el mes que ve. Haver hagut de moure’s pel mercat en ple mes d’agost dificulta poder trobar actius que et donin un percentatge alt de garanties envers el que se li dóna però no queda altra que pregar perquè Bernat Canut pugui treure rèdit a una plantilla diferent però que no ha perdut l’essència de la temporada passada.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada.

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »