Connecta amb nosaltres
Wall

MERCAT

John Wall és la nova aposta dels Los Angeles Clippers

John Wall s’unirà a Kawhi Leonard i Paul George per reforçar la rotació dels Clippers.

Comparteix

John Wall és la nova aposta dels Los Angeles Clippers

La història de John Wall i els Houston Rockets s’ha acabat. El base, cinc cops all-star, ha negociat la seva sortida de la franquícia texana després d’acceptar l’opció que tenia al seu contracte per 47,4 milions de dòlars. Després de no jugar durant tota la temporada 2021-22 per un acord entre jugador i equip, ja que  no encaixava als temps competitius d’una franquícia que havia de desenvolupar el talent perimetral jove que tenia acumulat, John Wall tornarà a sentir-se jugador de bàsquet i podrà prendre una decisió completament lliure sobre el seu destí, que segons han comentat fonts oficials dels Estats Units s’encamina cap a Los Angeles.

Adrian Wojnarowski ha informat, dies abans de l’inici de l’agència lliure, que John Wall té la intenció de signar per Los Angeles Clippers aquest estiu. El contracte serà, segurament, per una quantitat propera als sis milions, que és la quantitat que ha perdonat al seu buy out amb els texans.

Què pot aportar John Wall als Clippers?

John Wall és una incògnita. Després d’un any sense jugar i amb els seus problemes físics, el rendiment de l’ex-wizard és una pregunta sense resposta clara. L’última referència que tenim és la temporada 2020-21, ja amb els Rockets, en la qual va jugar 40 partits a bon nivell (20.6 punts, 3.2 rebots i 6.9 assistències, malgrat tenir uns percentatges de tir dolents). Però, possiblement, veurem a un Wall menys físic i amb problemes amb el tir, però amb moltes de les seves qualitats encara intactes.

La posició de base als Clippers era una necessitat a millorar, amb Reggie Jackson donant un bon rendiment, però amb poc més a destacar. Amb Wall, els angelins tenen un director de joc, un generador top i un exterior molta capacitat defensiva. Wall, acostumat a ser estrella, s’haurà d’adaptar a tenir menys protagonisme (amb Leonard i George coma  primera i segona espasa), però aquest rol pot encaixar molt bé amb el perfil de jugador que és actualment, després d’una lesió greu i d’haver de passar una temporada a la banqueta dels Rockets.

Per inversió, necessitats i rol que li poden oferir, aquesta unió entre John Wall i Los Angeles Clippers sembla, almenys teòricament, un encert per les dues parts, que volen recuperar el seu lloc a l’elit.

Houston Rockets i una decisió complicada

La franquícia texana no ha portat bé tota aquesta situació. Wall va arribar al traspàs de Russell Westbrook i el volien perquè exercís de parella de James Harden. Però The Beard va marxar a Brooklyn i, sense ell, els Rockets van començar una reconstrucció en la qual John Wall no encaixava ni de bon tros. 

El traspàs era la primera opció que volien equip i jugador, però el contracte de Wall era massa gran com per aconseguir interessats. Vist en perspectiva exclusivament de mercat, la decisió d’asseure a John Wall tampoc ha ajudat a la causa. Qualsevol opció d’aconseguir un moviment era amb el base a la pista, malgrat que signifiqués la disponibilitat de menys minuts per a algun jove a canvi d’una inversió durant els primers mesos per veure si algú picava. Però sense jugar segur que no tindrien cap possibilitat, així que l’única alternativa restant era pactar un buy out inevitable que només ha beneficiat al jugador, que segueix cobrant el seu contracte i ha pogut triar en quin equip vol jugar.

Mentrestant, els Houston Rockets segueixen amb la seva reconstrucció amb Jalen Green i el nou rookie Jabari Smith com els dos pals de paller del projecte i amb un espai més a la plantilla que veurem de quina manera poden ocupar.


Els Rockets van provar sort al mercat sense trobar cap situació favorable i, com a conseqüència d’aquesta experiència, han acabat decidint posar punt final a una història que pel transcurs dels fets a Houston ha donat pocs episodis transcendents en termes esportius. Per part de John Wall, el seu encaix als Clippers és prometedor i els angelins volen aspirar a lluitar per l’anell amb aquesta incorporació i la tornada de Kawhi Leonard. Tornaran a la part alta de l’Oest?

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada.

BOTIGA
PATREON

Més a MERCAT

Tradueix »