Connecta amb nosaltres
Jolene Anderson

BÀSQUET FEMENÍ

Jolene Anderson és la nova canonera del Barça

Isaac Fernández aconsegueix una peça d’alt valor amb l’arribada de Jolene Anderson.

Comparteix

Jolene Anderson és la nova canonera del Barça

Tercera cara nova del Barça per la temporada 2022-23. Jolene Anderson fitxa pel Barça després d’un any notable a França.

Jolene Anderson

Font: EuroCup Women.

El Barça segueix movent-se al mercat amb el clar objectiu d’assolir la permanència en el seu primer any a la LF Endesa la temporada que ve. L’equip dirigit per Isaac Fernández, pel que s’ha vist de moment, sembla que no patirà una gran quantitat de canvis en comparació l’any de l’ascens. Anna Cruz ha arribat per substituir a Núria Martínez i Alejandra Quirante, Nadia Colhado farà el mateix amb Abbie Wolf i Jolene Anderson es converteix en un perfil de jugadora que no tenia el roster blaugrana el curs passat.

Era un rumor bastant recurrent el de l’arribada de l’escorta americana a terres barcelonines des de fa diverses setmanes. I així es va confirmar durant el dia d’ahir. Als seus 36 anys, Jolene Anderson provarà la lliga per primera vegada. Això sí: ha gaudit d”un llarg recorregut entre els millors equips europeus en el transcurs de la seva trajectòria professional.

Les tres arribades mencionades anteriorment seran importants per complementar una plantilla farcida de joves, amb poca experiència a la Liga Endesa i amb un marge de creixement abismal per depèn de quins noms. Ainhoa López, Marta Canella, Itziar Llobet, Carolina Guerrero, Kristina Rakovic, Lucía Navarro, Deva Bermejo i Júlia Rueda seran les que es mantindran respecte de l’any passat.

Efectivitat exterior al servei de les blaugrana

Jolene Anderson debutarà a la lliga amb l’elàstica blaugrana i amb un bagatge suficient per saber amb quin tipus de projecte s’ha compromès. Intentarem no pensar que l’americana ha estat companya de vestidor de Núria Martínez -actual directora esportiva de l’equip- i que no ha tingut res a veure la relació d’amistat que pugui haver-hi entre les dues. Les primeres dades que podem aportar d’Anderson ens serveixen per mostrar en quina faceta del joc destaca. La principal, sens dubte, és el seu 40,6% en tirs de tres. La temporada passada, amb el Villeneuve, va ser la desllorigadora exterior de l’equip. Aquest paper d’especialista perimetral és el que li ha tocat exercir en la majoria de trams de la seva dilatada trajectòria professional. A França se’n va anar fins als 29 minuts per partit i va promitjar 8,9 punts, 2,5 assistències i 5,5 rebots per partit.

Com és d’esperar en una franctiradora, en la situació de tir en la qual se sent més còmode és des de la cantonada a peus quiets. En aquesta faceta del joc, sens dubte, ha estat una de les millors del campionat francès. Per demostrar tal eficiència en el famós “catch and shoot” cal tenir present que el 51,3% de les possessions que finalitza esdevenen des d’aquest tipus de tir. A més, n’és capaç de generar 1,17 punts per possessió. Una dada excel·lent.

Jolene Anderson

Font: Instat.

La seva carta de tir evidencia un altre fet. Acredita un percentatge notable en totes les zones exteriors, menys la cèntrica, on ha obtingut més situacions de tir és des de la banda esquerra. Disset són els triples de diferència que ha tingut d’un lloc a l’altre. I des d’on ha tret més rèdit al seu canell ha estat a la cantonada (50% cantonada esquerre per 42% cantonada dreta).

Marta Canella, Anna Cruz i Ainhoa López ja tenen a una companya d’equip que sempre trobaran en disposició de tir exterior gràcies a la incorporació de la jugadora de 36 anys. Un factor que pot afavorir a continuar veient un bon rendiment d’Anderson està en el fet que el Barça no jugarà doble competició; per tant, les jugadores més veteranes de l’equip gaudiran d’un context més ideal per poder fer una millor recuperació dels partits i de possibles molèsties que els hi pugui sorgir al llarg de la temporada.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada.

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »