Connecta amb nosaltres

+BÀSQUET

Com veuen els jugadors del Bàsquet Girona la temporada 2021/2022?

El Bàsquet Girona és a punt de començar una nova temporada. La segona a LEB Or.

Comparteix

Com veuen els jugadors del Bàsquet Girona la temporada 2021/2022?

El Bàsquet Girona és a punt de començar una nova temporada. La segona a LEB Or. Després d’estabilitzar-se en la 2020-2021, atípica per format però igual d’exigent que sempre, els homes de Carles Marco tornen de l’estiu amb energies renovades i amb la voluntat de continuar fent passos endavant en la lluita per acabar al cim més alt del bàsquet estatal. Sense pressa, però sense pausa.

Aquesta setmana Esmaixada va tenir la sort d’assistir al Media Day de l’equip gironí, que va obrir les portes del pavelló a la premsa després d’una jornada d’entrenament. Vam poder parlar amb jugadors com Albert Sàbat, Èric Vila i d’altres sobre com es perfila la temporada des de diversos plans. Aquí en teniu el resultat.

Albert Sàbat, il·lusionat i compromès

Una de les referències de l’equip és Albert Sàbat. El director de joc de Llagostera ja va ser una peça fonamental de l’engranatge col·lectiu la temporada passada i en l’actual gaudirà dels mateixos galons, però amb el punt a favor del major bagatge d’aquells qui es queden i també dels qui arriben. Sobre la seva continuïtat, explica que es troba bé físicament i que té la il·lusió per anar a entrenar cada dia. Respecte de la situació de l’equip, el base remarca que hi ha moltes cares noves a la plantilla però que totes han arribat amb moltes ganes de fer-se un lloc i que, precisament, aquest punt serà molt positiu per tal que les coses surtin bé.

“No he tingut cap problema físic i la meva il·lusió era seguir jugant, així que en aquest sentit estic molt content”.

Respecte del sostre de l’equip, Albert Sàbat ha destacat el valor de fitxar jugadors joves, amb progressió i ganes de fer-ho bé. Un altre punt positiu en la valoració dels reforços és que molts d’aquests són jugadors locals, com és el cas d’Èric Garcia, de manera que serà molt senzill que el públic s’hi senti identificat. Albert Sàbat conclou que, en una lliga inestable com la LEB Or, poder tenir certa continuïtat en el nucli dur de la plantilla és molt positiu.

“És un club que treballa molt bé el dia a dia. Es fa tècnica individual, es fa treball físic amb tots els jugadors, etc. Girona és un lloc ideal per als jugadors amb ganes de progressar”.

En l’àmbit esportiu, un dels aspectes més interessants de la plantilla gironina, que remarcàvem també en aquest article d’anàlisi de la confecció, és la possibilitat de jugar molts minuts amb doble base, ja que s’ha optat per jugadors amb més capacitat de generació -Josep Franch, Pol Molins- que d’execució. A dia d’avui el més similar a un executor pur en les posicions d’1 i 2 és Kaspars Vecvagars, que en les seves etapes anteriors havia estat acostumat també a iniciar atacs. Sàbat afirma que no hi haurà problema per adaptar-se a qualsevol petició.

“Tant en Josep (Franch) com jo estem capacitats per jugar de 2, i en Kaspars és un jugador que fa molt bé el bloc directe i executa i assisteix bé. Entre els tres ens repartirem funcions, juntament amb en Pol. S’ha canviat una mica l’estil de l’any passat, i també tenim interiors físic que corren i rebotegen molt bé”.

Sobre objectius, Sàbat ho té clar: treballar i fer-ho de la millor manera possible dia a dia.

“És el nostre segon any a LEB Or i hem de tocar de peus a terra, però sí que volem ser ambiciosos. No deixar-nos res i arribar al nostre màxim”.

Èric Vila, preparat per aportar on faci falta

Una de les persones més concorregudes durant la jornada, sense cap mena de dubte, va ser Èric Vila. El basquetbolista català torna dels Estats Units havent crescut com a persona i com a jugador i arriba a la disciplina del girona amb ganes de tenir la continuïtat que li ha faltat en els darrers anys per culpa de les lesions. Els qui n’hem anat seguint la trajectòria des d’etapes formatives sabem que és un talent especial que, si està en un bon to, pot ser important per als de Carles Marco.

Un dubte que teníem a Esmaixada i que vam voler preguntar expressament a l’Èric és en quina posició es veu més còmode a hores d’ara després d’haver ocupat, al llarg dels darrers anys, funcions que oscil·laven des del 3 fins al 5. Actualment supera els 2.10 metres d’alçada i muscularment està compensat, així que és senzill imaginar-se’l com un dels grans comodins de Carles Marco en la planificació de la rotació. Èric Vila ho té clar.

“Al llarg dels darrers anys he treballat en la versatilitat.  Aquí jugaré del que Carles em demani: aler, quatre, cinc…del que em demanin”.

Èric també ha remarcat el valor de treballar per estar a punt per ocupar qualsevol demarcació, però partint sempre de la base del màxim esforç. Conscient que és millor en diversos àmbits del que les xifres indiquen, el jugador ens ha recordat que aquest estiu ha treballat per tornar als orígens. Se sent còmode, la lesió respon bé i té la confiança del club.


Qui vulgui veure partits del Bàsquet Girona no haurà d’esperar. Avui mateix, dissabte 11 de setembre de 2021, tindrem disponible el partit de pretemporada entre Girona i Cornellà a les 21:00 al pavelló de Quart.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Més a +BÀSQUET

Tradueix »