Connecta amb nosaltres
NBA

NBA

Els jugadors més decebedors del Play off de l’NBA

Parlem de jugadors que no han estat a l’alçada de les circumstàncies.

Comparteix

Els jugadors més decebedors del Play off de l’NBA

Havent assolit ja la segona ronda i a l’espera de l’inici de les finals de conferència, hi ha diversos jugadors a l’NBA que han realitzat uns Play off discrets, negatius desastrosos i que han impactat de manera discutible en les pretacions del seu equip. Repassem-ne uns quants.

PASCAL SIAKAM

L’aler-pivot dels Raptors, que recordem que aquesta temporada ha signat una extensió de 130M$ per 4 temporades (convertint-se així en el jugador franquícia) ha realitzat una desastrosa sèrie contra Boston Celtics. Tot i anar fins al setè partit, tots ells partits molt igualats, no és agrosarat dir que amb un Siakam com el de la temporada regular els de Nurse jugarien les finals de conferència contra Miami. El camerunès venia de promitjar 22,9-7,3 pel que fa a punts i assistències amb un 36% en triples i un 45% en tirs de camp. Doncs bé, a Play-Off les seves prestacions han baixat fins a 17 punts per partit, 19% (!!!!) en triples i una sensació de no trobar el seu lloc en pràcticament cap moment de l’eliminatòria. No va poder córrer (el seu joc en transició és dels millors de la lliga) i en el 5vs5 al veure que no podia generar al pal baix contra Jaylen Brown ni Marcus Smart, va ofuscar-se a llençar triples, la majoria sense sentit i en mala situació. Cal demanar-li més, molt més. Cert que té 26 anys i era la primera temporada com a referència de l’equip, però ha de començar a sumar en moments calents.

GIANNIS ANTETOKOUMPO

El probable MVP va realitzar una eliminatòria mediocre tirant cap a inadmissible contra Miami Heat. Spoelstra va detectar molt bé on fa mal Giannis: no el deixava córrer, i quan penetrava li plantava un mur concedint tirs oberts a la resta de jugadors. I li va sortir molt bé, 4-1 amb una superioritat espectacular i un Antetokoumpo que en pocs moments va poder tenir continuïtat en el joc. Amb partits de 0/7 en triples, la seva mitjana anotadora va baixar dels 30 als 22 punts per partit; en defensa, Adebayo va fer-li mal a la pintura i no va ser l’àncora que sempre ha estat. Segurament ell no és el màxim culpable de l’eliminació; Budenholzer no li ha aportat ni una solució des de la banqueta, Eric Bledsoe ha restat més que sumat i el seu equip no tenia cap forma d’atacar en estàtic d’una manera eficient i ordenada als Heat. És molt jove, és molt bo i n’apendrà. Segur.

RUSSELL WESTBROOK

Dels jugadors de l’article és segurament l’únic que no cal mirar ni una sola dada estadística per parlar-ne. Els Rockets estan construïts per tal que l’ex-Thunder sigui un accelerador, jugador que descarregui Harden quan aquest seu i que doti l’equip d’una verticalitat i ritme que ningú té. Contra OKC a 1a ronda tampoc va estar tant malament, però centrem-nos en la sèrie contra Lakers. Els atacs de Houston començaven de la següent manera: Harden rebia la pilota a la capçalera de la zona, i el seu emparellament (LeBron, KCP o Green) feia el trap juntament amb el jugador de perímetre més proper, molts cops per encarar-lo a deixar anar la pilota cap a la dreta, el seu costat dolent. Llavors, l’estrella de Houston donava la pilota i l’atac es convertia en un 4vs3 contra la defensa californiana. I aquí és on entra Westbrook: no llegia bé ni una sola circulació. Quan rebia al triple, o fallava o dubtava i donava temps a recuperar. Quan tallava i rebia al tir lliure per distribuir, sempre triava la passada dolenta.

LOU WILLIAMS

El combo dels Clippers, un dels millors sisens homes de la història, està jugant al seu pitjor nivell aquesta post-temporada, sobretot en la sèrie contra Nuggets. Si bé en regular season ha fet 18 punts per partit, en Play-Off la mitjana es redueix a 13 i, el més escandalós, és que està en un paupèrrim 23% en triples. Per un elèctric jugador com ell que s’ajuda de les fintes per penetrar i acabar o fer ús de la bombeta a dos o tres metres, és bàsic ser una amenaça exterior, cosa que no està sent. Els parcials del seu equip on Denver remonta 15 punts de cop molts cops coincideixen amb ell a pista. Un factor clau que l’està desnaturalitzant: en trams on Beverley seu o algun partit que ha estat expulsat, ell fa de base, i no ho és. El seu equip necessita que sigui el microones que sempre ha estat, un anotador sòlid i fiable que amb la experiència que té no es pot permetre aquest rendiment.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a NBA

Tradueix »