Connecta amb nosaltres
Júlia Soler

BÀSQUET FEMENÍ

Júlia Soler canvia Girona per La Seu

Júlia Soler firma per un any amb el conjunt urgellenc.

Comparteix

Júlia Soler canvia Girona per La Seu

El Cadí La Seu oficialitza la incorporació de Júlia Soler un dia després d’acomiadar-se de l’Uni Girona.

Júlia Soler

Font: Alberto Nevado

El Sedis Bàsquet passa a tenir en propietat a Júlia Soler per sumar recursos al perímetre. L’aler banyolina ja va recalar al segon equip més antic de la lliga l’any passat en qualitat de cedida per poder gaudir de més minuts. Fet que no va acabar de ser així, però la mateixa jugadora s’ha sentit més còmode en la curta estada al Palau d’Esports que no pas al Pavelló de Fontajau. Són dos contexts totalment diferents. Mentre a terres urgellenques xales d’un entorn ideal per poder créixer, en tots els sentits, a Girona s’espera rendiment immediat amb capacitat per oferir uns mínims a causa de l’alta exigència del club per competir cada any pels títols nacionals i fer un bon paper a Eurolliga.

Júlia Soler és la quarta firma oficial del Cadí La Seu després de les renovacions d’Ariadna Pujol, Laura Peña i Montse Brotons. Com és costum, el Sedis seguirà amb una base potent de jugadores nacionals que coneixen la casa per tornar a lluitar per estar a les posicions capdavanteres de la lliga. Amb les marxes de Bernat Canut i Irati Etxarri cap a Girona, el club urgellenc perd gran part de la seva identitat que Jordi Acero i les més veteranes a l’equip tindran l’obligació d’agafar.

Objectiu: recuperar la seva millor versió

Júlia Soler ha abandonat, oficialment, la que ha estat la seva segona casa durant més d’un lustre. La jugadora catalana va arribar ben jove a Girona per ser una figura clau dins la seva generació al GEIEG. Amb el pas del temps, la línia evolutiva continuava ascendent amb la finalitat d’arribar a dalt de tot, algun dia. A la temporada 18/19, l’any de la segona lliga de l’Uni faria el seu debut professional a la màxima divisió nacional. D’aquell moment fins al seu primer contracte professional amb l’Spar Girona va haver de passar una temporada.

Júlia Soler

Font: Agustí Peña

Al llarg d’aquests dos anys a la Liga Endesa Júlia Soler promitja poc més de deu minuts per partit. Temps insuficient per a una jugadora que necessita foguejar-se per evolucionar. Per si això no fos prou, més de la meitat d’aquests minuts l’ha hagut de compartir amb jugadores com Sonja Vasic, Chelsea Gray, Julia Reisingerová o Irati Etxarri. Quatre noms que no passen desapercebuts en cap plantilla d’Europa.

Júlia Soler necessita trobar-se en un entorn on se li requereixi assumir un rol important tal com feia al GEIEG. Allà es va veure una aler explosiva, vertical i amb un bon tir de tres que, de moment, no s’està extrapolant a l’elit del bàsquet nacional. Amb Jordi Acero, Soler tindrà una nova oportunitat per demostrar que pot ser alguna cosa més que una jugadora de rotació abans de sondejar l’opció de fer un petit pas enrere per fer-ne dos d’endavant posteriorment.

De moment, al llarg d’aquest any, se li ha pogut veure una millora en aspectes defensius en comparació el curs 20/21. Serà molt valuosa ja que en el seu nou equip la defensa és un aspecte primordial per poder construir el joc i dur el partit a on es vol.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »