Connecta amb nosaltres
Júlia Soler

BÀSQUET FEMENÍ

Júlia Soler: un final de temporada amb vistes al futur

Qui és i com juga Júlia Soler? Et presentem el seu perfil tècnic.

Comparteix

Júlia Soler: un final de temporada amb vistes al futur

Júlia Soler va arribar al Cadí la Seu a mitjans de la temporada 2021-2022 en condició de cedida per part de l’Uni Girona. Aquesta temporada 2022-2023, ja fitxada, ha trobat un lloc ideal per continuar creixent. L’aler del 2001 (21 anys) ha quallat una bona temporada on ha millorat els registres de la temporada anterior. El seu final de temporada, on ha anat guanyant minuts i importància a causa de les baixes, ha donat molta confiança a la jugadora. Anem a veure alguns trets característics del seu joc:

Dades de la jugadora

Nom Júlia Soler
Posició Aler
Edat 21 anys
Alçada 1.81m
Lliga Lliga Femenina Endesa
Equip actual Cadí la Seu

Els seus punts forts

Júlia Soler és una bona jugadora a camp obert

Es mostra molt sòlida en situacions de transició. A camp obert, la jugadora catalana se sent molt còmode i pot explotar tot el seu talent físic. En situacions de contraatac, amb espais, la de Banyoles troba el seu ritme de joc i bona part de la seva aportació ofensiva per l’equip. És habitual veure-la després de recuperar la pilota corrent la pista per tal de finalitzar, sovint rebent faltes personals, que la fan anar a la línia de tirs lliures, on té un gens menyspreable 80% d’encert.

Jugadora amb una bona capacitat física

Al fil de l’esmentat anteriorment, Júlia Soler és posseïdora d’un gran físic. La seva condició física li permet ser una jugadora perillosa en les transicions. A més a més es tracta d’una bona jugadora en situacions de balanç defensiu. Com explicaré més endavant, penso que és una jugadora amb dificultats a l’hora de defensar en situacions més estàtiques, pero equilibra aquest aspecte amb una sólida defensa en situacions més dinàmiques. La seva capacitat física li permet també ser molt aplicada en el treball de rebot, a més a més, aquesta complexió li permet aguantar contactes en situacions de penetració a cistella i treure moltes faltes personals.
En una època on el talent físic és tan important, penso que Júlia Soler té molt guanyat en aquest aspecte per a convertir-se en una jugadora important les temporades vinents per apuntalar línies exteriors.

Júlia Soler és una jugadora molt intel·ligent sense pilota

Un altre dels seus trets destacables és la seva capacitat de joc sense pilota. La seva intel·ligència li permet trobar sempre el millor espai per atacar a la seva defensora. Es tracta d’una jugadora disciplinada i és habitual veure-la jugant l’1c1 sense pilota per trobar la millor opció i noves línies de passada per finalitzar o per seguir generant. Val a dir, que aquesta característica és una de les més demandades pels entrenadors i les entrenadores. Una jugadora intel·ligent sense pilota aporta multitud de beneficis a l’equip. Tenir jugadores talentoses sense pilota és molt important pel que fa a l’equilibri de l’equip.

Bona tiradora a peus parats

Al llarg d’aquesta temporada, el playbook del Cadí la Seu no contemplava sistemes amb Júlia Soler com a finalitzadora. No obstant això, la de Banyoles ha tret molt de rendiment al seu tir perimetral, sobretot en situacions de peus parats, començant a cantonada i castigant les ajudes defensives.

Un 32% de les seves possessions finalitzen rebent i tirant, o també aspecte técnic conegut pels americans com a catch and shoot. En aquesta faceta Júlia Soler ha aconseguit 1,5 punts per possessió, dada gens menyspreable. Si aconsegueix ser una mica més sòlida en aquestes situacions i més regular podem estar parlant d’una bona especialista a curt termini.

Els seus punts a seguir desenvolupant

Pot patir en situacions de defensa 1c1 posicional i té dificultat per superar bloquejos

Un punt a continuar desenvolupant és la seva defensa del 1c1 pur, quan l’equip defensa en posicional. Li manca reactivitat de peus i agressivitat de mans. En definitiva, penso que hauria de ser una jugadora més activa de mans i peus pel que fa a la defensa del 1c1, ja que sovint és superada generant situacions de desavantatge per l’equip.

Aquesta mateixa dificultat també l’observo a l’hora de passar bloquejos, on també té algunes dificultats. En tractar-se d’una jugadora jove amb tant de talent no tindrà cap problema en polir aquestes circumstàncies per elevar el seu nivell de joc defensiu.

La seva presa de decisions en les associacions

Tot i que penso que és un aspecte que ha millorat, encara té cert marge. A vegades la presa de decisions pel que fa a la passada a les companyes no és prou bona, o la passada no té prou qualitat i comporta una pèrdua de pilota. Tot i això, Júlia és una jugadora molt fiable, que gairebé no perd pilotes, però com a punt de millora crec convenient apuntar aquest aspecte.

Valoració final Júlia Soler

D’una jugadora jove com la Júlia Soler, amb el seu talent, només puc esperar un futur prometedor dins la lliga, o en altres lligues d’igual entitat. Una jugadora intensa, amb bona mà, ètica de treball i amb una condició física envejable només pot tenir un creixement que li permeti ser una jugadora més regular en els esquemes de l’equip on jugui. El seu final de temporada, on ha guanyat pes i, per tant, s’ha sentit amb més confiança l’han fet créixer i donen pistes sobre com poden anar les vinents temporades. És una jugadora a tenir en compte i que jo penso seguir d’ara en endavant amb atenció.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »