Connecta amb nosaltres
Kyle Kuzma (Los Angeles Lakers)

NBA

Kyle Kuzma: la bombolla ha explotat

L’eliminació dels Lakers ha deixat tocada a part de la plantilla, amb Kyle Kuzma a l’eix.

Comparteix

Kyle Kuzma: la bombolla ha explotat

La història ja ens havia avisat. Mai un equip ha guanyat l’anell començant la postemporada més enllà del sisè lloc i Los Angeles Lakers, setens, no repetiran títol. Els problemes físics i una mala planificació de la plantilla han provocat aquesta petita sorpresa on els Phoenix Suns han sigut els justos guanyadors. Els californians surten tocats d’aquesta temporada i amb necessitat de canvi; amb Kyle Kuzma com un dels protagonistes (en negatiu).

El rendiment del foward ha estat decebedor. És evident que és un jugador limitat que, si ben bé tindrà una llarga carrera a l’NBA, no amb un rol protagonista a un equip candidat. Kyle Kuzma entra aquest estiu en el seu nou contracte; cobrant 13 milions per temporada fins al 2023 (més una opció de jugador per la mateixa quantitat per la següent). Per salari i per edat (farà 26 al juliol) pot ser un jugador amb mercat i, segurament, un dels pocs actius lakers que poden moure. La situació demana molts canvis? Acabarà sortint? Hi haurà més moviments?

Paciència

És important analitzar el paper dels Lakers per entendre per què ha passat tot això. Els homes de Vogel (amb una estrella de 36 anys i una segona espasa amb problemes físics) només han tingut 71 dies de descans entre l’últim partit de Les Finals a Orlando i el primer partit de la present temporada. Sense descans, la plantilla daurada ha arribat molt al límit físicament i ha sigut un factor clau en la seva eliminació.

De fet, s’ha demostrat que els passats Play off no s’entenen sense la bombolla d’Orlando; 3 dels 4 equips que van arribar a les finals de conferència ja estan eliminats i amb sensacions dolentes. 

Aquesta situació causada per la Covid-19 ha sigut rellevant i invita a les franquícies a no prendre moltes decisions dràstiques i comprovar, després d’un estiu normal, quina és la versió real dels Lakers: la de l’any 2020 o la de l’any 2021.

Kuzma, jugador d’A-B-C que vol ser la X

Kyle Kuzma no ha acceptat mai que no pot ser un jugador protagonista. És un bon defensor, un bon atacant sense pilota (excel·lent en l’art del tall) i també és un llançador decent des de l’exterior, però sempre vol tenir la pilota a les seves mans molt més temps del que li toca i ha mostrat una presa de decisions molt qüestionable plena d’errades. Kuzma intenta ser la “x” de l’equació quan destaca molt més sent un jugador de rol i limitant el seu joc a les coses que fa bé.

Amb aquestes necessitats personals i veient que no encaixa al 100% amb aquests Lakers, la sortida de Kyle Kuzma sembla gairebé un fet; segurament cap a un equip amb poques aspiracions competitives a canvi de jugadors més veterans i que compleixin millor el seu rol.

Més moviments?

Els rumors no s’han acabat amb el nom de Kyle Kuzma. Dennis Schroder ha d’estar com boig a casa després de rebutjar, fa uns mesos, els 20 milions per temporada que li van oferir els Lakers. El base va arribar per ser un generador secundari, però el seu joc anàrquic no ha encaixat amb LeBron James, que enfosquia a l’alemany. És possible que els Lakers encara busquin la seva renovació (més per falta de recursos que per gust); però el valor de Schroder ha caigut clarament i no podem descartar res.

També tenim el debat en el joc interior laker: Drummond, Harrell i Gasol. L’únic amb contracte per la temporada vinent és el català, però no es descarta un canvi d’aires (fins i tot tornant a Europa). Montrezl Harrell té una opció de jugador de 9 milions, però després d’aquesta temporada amb aparicions i desaparicions de la rotació no seria gens estrany que busqui un nou destí. Per últim, Andre Drummond ha demostrat que no acaba d’encaixar, però sembla que els Lakers el volen retenir i segur que el jugador veu bé seguir amb un sou diferent del de l’últim contracte.

Per últim, hi ha més jugadors que seran lliures per decidir el seu futur com Wesley Matthews, Alex Caruso, Talen Horton-Tucker o Markieff Morris, així que la gerència tindrà molta feina per refer l’equip i millorar la plantilla.


Los Angeles Lakers i la seva aposta per Davis (a canvi de perdre tot el bloc jove excepte Kuzma) va tenir èxit amb el seu anell, però ara han d’evolucionar el seu projecte si volen aprofitar els últims anys de LeBron James per engrandir els seus palmaresos.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a NBA

Tradueix »