Comença a ser estrany viure una setmana on Kyrie Irving no sigui protagonista d’alguna història a l’NBA, però la darrera no és una més: el base australià va demanar la seva sortida dels Brooklyn Nets i, segons Shams Charania i Adrian Wojnarowski, ja té nova casa: els Dallas Mavericks de Luka Doncic. El trade acaba amb Irving i Morris direcció Dallas i Dorian Finney-Smith, Spencer Dinwiddie, la primera ronda del Draft del 2029 i dos segones rondes direcció Brooklyn.
El motiu d’aquesta petició va ser la manca d’acord entre jugador i franquícia de cara a una extensió de contracte. Irving acaba contracte aquest proper estiu i la renovació, ara amb els Mavs, és la manera d’aconseguir una xifra més alta.
Irving està jugant una de les millors temporades de la seva carrera; convocat una altre vegada per l’all-star i amb una mitjana de 27 punts per nit.
Irving-Doncic i l’exemple de Harden
Era evident que Luka Doncic necessitava una altre estrella al seu costat i Irving pot ser aquesta estrella gràcies a la seva capacitat de jugar sense la pilota amb les mans (com hem vist amb LeBron, Durant o Harden) afegida a la capacitat on-ball que ajudarà a l’eslovè a descansar més durant els partits; sense captar tanta atenció per les defenses rivals.
Però el caràcter de Irving sí pot ser un problema, els Mavs venen de tenir moltes errades al mercat com els trades de Kristaps Porzingis o la marxa de Jalen Brunson. A més a més, si Kyrie Irving no acaba content aquests primers mesos, pot anar-se lliure a l’estiu (encara que, segurament, el trade s’hagi fet amb un acord per l’extensió contractual no oficial). El risc de veure com Irving crema el teu vestidor com ha fet amb altres existeix però la personalitat de Mark Cuban i la situació a l’Oest convida a fer aquest moviment, conscients també que només l’èxit absolut els propers anys pot evitar la marxa de l’eslovè quan acabi el seu contracte. Els Mavs s’havien d’arriscar a fer un moviment agressiu (ara o en el futur pròxim) perquè no fer res podia significar molt fàcilment l’adéu de la seva estrella.
A nivell de planter, els Mavericks perden un jugador com Dinwiddie que sobrava amb l’arribada de Irving i un dels seus millors defensors amb Finney-Smith, deixant un buit a les ales que hauran d’ocupar Jalen Green, Reggie Bullock i Max Kleber quan es recuperi de la seva lesió.
Com queden els Nets?
Els Brooklyn Nets han patit la personalitat de Irving, que ha fet dubtar a tots els compradors i, sembla, que no s’han tornat boigs amb les seves ofertes. Hauran d’esperar sis anys per fer servir la primera ronda, i a veure quin valor en tindrà, i Dinwiddie i Finney-Smith són jugadors que els ajudaran a ser competitius, però que deixen als Nets més lluny de l’anell que ahir amb Kyrie Irving a l’equip.
Amb tants equips tan potents a l’Est com els Celtics, Bucks o els Sixers; els Brooklyn Nets hauran d’apostar per Kevin Durant en solitari (sense oblidar-nos de Ben Simmons, malgrat que la seva temporada no está sent molt bona) acompanyat d’una serie de bons jugadors i treballadors a l’espera de veure què passarà al futur; amb la possibilitat d’una altre petició de trade de Kevin Durant veient que estan molt lluny de competir.
La història de Kyrie Irving és la d’aquest noi dolent però molt maco del qual la gent es segueix enamorant d’ell amb la confiança que el podran canviar d’una vegada. Després de sortir malament dels Cavs, dels Celtis i els Nets; els Dallas Mavericks han pensat que, ara sí que sí, ells seran capaços de trobar al millor Irving al mateix temps que no doni cap problema extra esportiu; però… ho seran? Tindrà aquesta història un final feliç o serà un breu amor de 4 mesos?
