Connecta amb nosaltres

BÀSQUET FEMENÍ

La maquinària del Perfumerías Avenida ja funciona

Repassem el gran inici del Perfumerías Avenida amb grans exhibicions col·lectives.

Comparteix

La maquinària del Perfumerías Avenida ja funciona

El Perfumerías Avenida està demostrant, una temporada més, ser suficientment solvent com per passar per sobre dels seus rivals amb una facilitat insultant

Font: CB Perfumerías Avenida.

Amb les quatre primeres jornades de lliga jugades es pot anar veient, poc a poc, quins són els objectius de cada equip. També, com és habitual, n’hi ha que estan deixant sorpresos a molta gent, com bé és el cas del Movistar Estudiantes. Amb un balanç de tres victòries i una derrota es troben a la quarta posició amb equips com Gernika, Araski o Clarinos, teòricament superiors, per sota.

Qui ocupa les tres primeres places? Doncs com era d’esperar abans de que comencés aquesta temporada, que segueix estan marcada pel coronavirus, l’Spar Girona, el València Basket i, el protagonista de l’article, Perfumerías Avenida comparteixen liderat al no haver perdut cap enfrontament, fins a dia d’avui.

No és estrany que passi això per l’alt nivell de les jugadores que tenen en nòmina els tres equips però no deixa de ser clamorosa la diferència entre uns equips i altres.

Complint amb el relleu generacional

Com a tot equip, el més important per poder implementar unes idees clares i que les jugadores es sentin importants és arribar a mantenir un bloc, el més gran possible, per transmetre tot el que busques quan l’esfèric està en joc.

El Perfumerías Avenida és l’equip referència dins el bàsquet estatal femení. Per Würzburg han passat una quantitat indecent d’estrelles com Alba Torrens, Amaya Valdemoro o Jewell Loyd. A més, pot presumir de ser l’únic equip espanyol actual que té una Eurolliga al seu palmarès guanyada el 2010. Pel que fa a entrenadors, tampoc tenen res a envejar. Lucas Mondelo, Miguel Ángel Ortega i Roberto Íñiguez són els tres últims que s’han encarregat de portar al més el club al capdavant de la banqueta.

Jugadores tan emblemàtiques com Sílvia Domínguez, Laura Gil o Erika De Souza han marcat un abans i un després al conjunt de Salamanca. Però, com a tot arreu, s’han de rejovenir plantilles en el transcurs dels anys per no haver deixat la feina a mitges.

Font: CB Perfumerías Avenida.

I així ho

estan fent. Tot i la complicació que hi ha dins el bàsquet femení per poder mantenir jugadores vàries temporades a causa de l’estabilitat econòmica de cada entitat, la direcció del Perfumerías porta un parell de temporades treballant en aconseguir això.

Maite Cazorla, Andrea Vilaró, Karlie Anne Sammuelson, Tiffany Hayes i Emese Hof compliran el seu segon any dins la disciplina salmantina amb una mitjana d’edat de 26 anys. La més veterana es Hayes amb 31 anys mentre que la base canària en té 23. Si a partir d’aquí, poden mantenir aquesta base que aquest any ha fet una passa endavant, el futur del club pot anar per molt bon camí. Més endavant parlarem d’això.

Segueixen sense conèixer la pietat

Més enllà del primer partit de temporada contra l’Ensino Lugo (52-58), Araski, Campus Promete i Quesos El Pastor no han pogut plantar cara al Perfumerías Avenida. Els tres partits s’han resolt per una diferència de més de trenta punts amb autèntiques exhibicions individuals i col·lectives de les components del conjunt salmantí.

Aquest recital de pallisses al que ens està acostumant, un altre any, el Perfumerías Avenida coincideix just amb la setmana que arriba una de les noves incorporacions i debutant a la Liga Endesa aquest any: Katie Lou Sammuelson. Sí, és la germana de Karlie Anne Sammuelson. Havent estat seleccionada l’any passat al Draft de la WNBA, Katie Lou ha fet el salt al bàsquet femení europeu de la mà del Perfumerías. Sense conèixer ni a l’equip ni a les jugadores -més enllà de la seva germana, òbviament- la seva arribada ha causat un gran impacte positiu dins el vestidor en tots els sentits. Per la seva alçada (1,90) podria ser perfectament una pivot però les seves qualitats físiques la permeten jugar, sense dificultats, d’aler.

Font: CB Perfumerías Avenida.

Perquè ens fem una idea de com ha influït sobre el parquet us deixo un seguit de dades perquè valoreu vosaltres mateixos com de perillós pot ser tant l’atac com la defensa del Perfumerías:

  • És la màxima anotadora de l’equip amb una mitjana de 17 punts per partit.
  • És la quarta màxima rebotejadora de l’equip, capturant cinc rebots de mitja.
  • Per cada possessió que ella finalitza es produeixen 1,75 punts. Una autèntica barbaritat.
  • Té el Net Rating més alt de la plantilla amb un 79,35. Aquesta estadística et mesura la diferència que hi ha entre els punts anotats i punts rebuts d’una jugadora o equip.
  • És la segona jugadora de l’equip amb l’Offensive Rating més alt: 156,54.
  • Juntament amb Tiffany Hayes, tenen el Defensive Rating més positiu de l’equip: 58,62.

I només són sis dades de les moltes més que us podria proporcionar perquè valoreu, amb els vostre propis ulls, com de decisiva és quan té o no la pilota a les seves mans.

Ella és el principal perill de l’equip per la multitud de recursos que té per generar-se els seus propis tirs però no és, ni molt menys, l’única a tenir en compte. La seva germana gran, ha fet un salt qualitatiu individualment que el seu equip està agraint molt. És de raça tiradora. I així ho està demostrant. La seva millora s’ha vist recompensada amb confiança i minuts de Roberto íñiguez que està veient en ella un salvavides en partits ajustats. Des de la línia de tres, tira amb un excel·lent 56,25% en poc més de tres triples per partit. Aquest any, també, ha millorat en aspectes tan bàsics com el rebot i el repartiment de joc. Captura 3,75 rebots i reparteix 3,5 assistències per partit. Per complementar aquestes dades, aporta la notable xifra de vuit punts per enfrontament.

Font: CB Perfumerías Avenida.

Una altra que està veient com el seu rendiment està en auge és la base canària Maite Cazorla. D’ençà que va arribar l’any passat a la plantilla havent jugat la WNBA amb els Atlanta Dream s’ha anat guanyant tot el recolzament de l’afició tot i tenir una temporada 19/20 discreta en comparació aquest any. Ha tingut una millora espectacular en l’encert de cara a cistella fent 10 punts de mitja amb un 71,4% en tirs de camp. Ja ho va demostrar a la Supercopa jugada el passat més de setembre i ho està reafirmant ara, sap trencar les defenses per poder penetrar o acabar tirant des de la mitja distància.

Sense moure’ns de les Illes Canàries, ens trobem a Leonor Rodríguez que està gaudint de la seva segona etapa dins el club després d’haver passat per equips tan emblemàtics dins el panorama Europeu com el Famila Schio o el Fenerbahce. No obstant, sense el mateix èxit amb el que ho està fent aquí. Va arribar de forma “temporal” per cobrir les baixes de Kaite Lou i Hayes en aquest inici de temporada i per la Supercopa. Ha rendit a un nivell molt correcte en ambdós costats de la pista i això ha fet que la seva data de finalització amb el club sigui indefinida per no dir fixe fins a final de temporada. En els més de 10 punts que porta de mitja cal sumar-hi uns extraordinaris percentatges tant de dos (47,62%) com de tres (52,94%).

El cas de Tiffany Hayes és excepcional. Ella no es va voler incorporar a l’equip com a senyal de protesta per tots els esdeveniments que ha patit la societat afroamericana aquest estiu. El detonant? La mort de George Floyd a principis de maig. Aquest any, va decidir no jugar la WNBA amb cap franquícia després d’haver-ho fet al costat de Maite Cazorla als Atlanta Dream l’any anterior. En definitiva, set mesos després de la suspensió de la lliga, ha tornat a trepitjar unes pistes de bàsquet per vestir-se de blanc i blau amb l’objectiu d’intentar acabar amb el mateix gust de boca que l’any passat. La seva aportació ofensiva està sent més discreta que el curs passat amb una mitja de set punts per partit.

Major participació del joc interior

No tot es gràcies a les exteriors. A les baixes de Laura Gil, Laura Vittola i Temi Fagbenle s’ha reaccionat amb coherència i efectivitat. A més, de la millora circumstancial d’Emese Hof en el seu joc.

Nikolina Milic i el seu canell aporten la mòdica quantitat de 12 punts amb un espectacular 58,8% dins l’ampolla. No està tenint la

Font: CB Perfumerías Avenida.

mateixa responsabilitat que tenia al Gernika però no deixa de ser de les jugadores més efectives de l’equip. Per cada atac que finalitza aporta 1,36 punts. La millor, en aquest sentit, entre les quatre interiors de Roberto. Un exemple de l’importància que té la serbia dins l’equip és l’MVP de la Supercopa que va guanyar després de lluïr-se amb un gran doble-doble contra el mateix Gernika.

Un dels altres reforços que s’han fet per defensar el cèrcol està gaudint de minuts de qualitat enmig d’una plantilla que rosa la matrícula d’honor. Marica Gajic ha aterrat a Espanya aquest any per immersar-se en la seva primera aventura dins la màxima divisió d’aquí. De moment, amb bona nota. Cert és, que al joc interior els minuts estan molt repartits entre Gajic, Milic i Hof sobretot però la jugadora croata està aprofitant bé els minuts que li dóna Roberto Íñiguez per seguir sumant titularitats. En els quatre primers partits de lliga, porta una mitja de quasi nou punts per matx amb una eficàcia per sobre del 50% dins l’ampolla. A més, és la interior amb el Net Rating més alt de les quatre, amb un total de 55,07 punts.

Emese Hof, que ja va tenir dues actuacions excel·lents a la Supercopa contra l’Uni i el Gernika, és una de les altres jugadores que ha vist com el seu joc ha millorat de forma considerable. Amb ella en pista, s’obté molt de repartiment de joc des del pal baix i, al mateix moment, molta intimidació degut a la seu poderós físic que la converteix en imparable sota cistella, pràcticament. La jugadora provinent d’Alemanya està en mitges de 8,2 punts i 4,2 rebots amb un 51% en tirs de dos.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »