Connecta amb nosaltres

HISTÒRIA NBA

La reforma de la NBA pren forma

L’NBA planeja unes reformes per al futur de la competició.

Comparteix

La reforma de la NBA pren forma

Una reforma ambiciosa

La NBA segueix fent passos per adaptar a la competició i fer-la més atractiva com a producte. Amb aquesta ambició, la lliga ja porta uns anys abordant diverses e interessants reformes que han afectat aspectes claus de la lliga. Al capdavant, un comissionat Adam Silver que sempre ha deixat clara la seva inconformitat amb l’actual format de la lliga.

Una de les més sonades, sens dubte, la reforma de l’All Star, un dels esdeveniments més esperats per l’afició i que es troba en franca decadència. La reforma de l’All Star doncs, va ser un primer pas en la direcció de redissenyar l’NBA tal com la coneixem. Una tasca hercúlia que es podria donar molt més aviat del que pensàvem.

Les claus de la reforma

En aquestes últimes hores, Zach Low, periodista d’ESPN, anunciava que la lliga ja discutia aquesta reforma. Entre les mesures més destacades trobem una reducció del nombre de partits, de 82 a 78,una nova manera de seleccionar els campions de conferència i la creació d’un torneig a meitat de temporada en el qual competirien els 30 equips, com a preàmbul de la postemporada.

L’objectiu de la lliga i el comissionat és debatre i aprovar la totalitat o alguna d’aquestes reformes en una reunió el pròxim abril. Com a tal, aquestes mesures entrarien en vigor a partir de la temporada 2021-22, temporada que seria el setanta-cinquè aniversari de la lliga. Amb tot, el bon ritme de les negociacions no amaga les dificultats de coordinar una reforma d’aquesta magnitud.Això podria implicar la fi del sistema de conferències com a mínim per la postemporada. En un estil molt semblant a l’aplicat a la WNBA, on els equips de playoff es decidien sense tenir en compte la conferència.

La visió d’Adam Silver

Si alguna cosa ha demostrat Adam Silver és ser un comissionat que no té por a abordar reformes d’ampli impacte. La creació d’un torneig dins de la temporada, és una aposta personal seva basada en l’exemple del futbol europeu. En aquest sentit, la creació d’aquest torneig ajudaria a millorar l’animositat de les franquícies a competir amb un nou títol en joc. A més a més,  generaria un nou pic d’atenció mediàtica que podria suposar uns lucratius ingressos ja sigui per televisió o patrocinis.

Precisament, els guanys generats compensarien la pèrdua de partits de temporada regular i per tant d’ingressos als propietaris i als jugadors. Els primers, és beneficiarien si les seves franquícies arriben lluny al citat torneig i els jugadors tindrien un nou títol al qual aspirar. Precisament, és en el bàndol dels jugadors que la lliga està fent un important esforç per guanyar el seu suport. Amb tot, serà possible que alguns equips juguin al final de la temporada més partits de l’actualitat, segons el seu rendiment. Lowe i Wojnarowski parlen de la possibilitat de jugar fins a 83 partits si és donen determinats resultats.

Configuració del torneig

En primer lloc és parlarien d’una sèrie de partits classificatoris emmarcats a la temporada regular i que revigoritzarien el valor de la RS. A partir d’allà els sis campions de divisió i els dos equips amb millor rècord avançarien directament a la ronda de classificació eliminatòria. Podent competir directament a quarts, semifinals i finals amb millors condicions que les restants franquícies.

L’NBA estaria disposada a oferir diversos premis als jugadors i equips per avançar rondes en el torneig. L’objectiu seria crear alicients per competir durant el torneig i per anar creant una tradició competitiva que hauria d’anar cimentant-se amb els anys. La principal dificultat rau en on ubicar el torneig. Primerament s’havia especulat entre finals de gener i febrer, fent coincidir la final del torneig amb l’All Star, però els jugadors ho van descartar perquè comprometria els seus “descansos” i al seva participació al citat All Star. Un altre punt de fricció és la proximitat del tancament del mercat de traspassos. Sembla ser que per ara les opcions recauen en una finestra que va d’acció de Gràcies fins al Nadal.

Cal esperar més reformes?

Sens dubte, Adam Silver ja ha demostrat que farà tot el possible per crear una lliga més atractiva i competitiva. Aquesta reforma de la lliga i del calendari és només un pas més en aquesta direcció. Cal recordar també les ganes dels aficionats de la lliga a reviure un draft d’expansió que podria ser el més important de les últimes dècades. Un draft que podria suposar el retorn dels Supersonics i el sorgiment d’una nova franquícia fora de territori nord-americà. Caldrà estar atents, a Esmaixada.cat ho estarem, per oferir-vos la informació de primera mà.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada.

BOTIGA
PATREON

Més a HISTÒRIA NBA

Tradueix »