Connecta amb nosaltres
Laia Raventós

BÀSQUET FEMENÍ

Laia Raventós no es mou de La Seu

El Cadí La Seu renova a Laia Raventós

Comparteix

Laia Raventós no es mou de La Seu

L’onzena peça oficialitzada del Cadí La Seu 22/23 és la base de Santa Eulàlia de Riuprimer, Laia Raventós. Complirà el seu tercer any a terres catalanes.

Laia Raventós

Font: David Subirana

El perímetre del pròxim Cadí La Seu el podem donar per tancat. La renovació de Laia Raventós tanca, per fi, la gran incògnita que hi havia entorn la jugadora d’ençà que es va acabar la temporada.

Laia Raventós va deixar una de les millors temporades pel que fa a jugadores nacionals de la lliga. La base catalana va esclatar a mitja temporada en un dels pavellons més emblemàtics de la competició com és Würzburg. Els dinou punts davant el Perfumerías Avenida van suposar un punt d’inflexió en el rendiment de la jugadora que feia un any i mig que deixava detalls interessants del que podia ser sense poder mantenir una regularitat.

Confirmada la seva renovació, s’obre un nou debat sobre la seva posició de cara a la pròxima temporada. La renovació de Laura Peña i el fitxatge d’Elise Ramette donaven a entendre que les vacants a directores del joc pel següent curs ja estaven cobertes. Ara, amb aquest anunci, es pot generar certa discussió per saber qui ha de ser l’acompanyant de Laura Peña. A priori, per perfil de jugadora, la base belga hauria de ser l’altra base per la temporada 22/23.

La renovació de Laia Raventós és la sisena de l’estiu. S’uneix a Laura Peña, Ariadna Pujol, Montserrat Brotons, Paula Strautmane i Jewell Tunstull. Cop de puny important sobre la taula del Cadí La Seu a l’aconseguir una base tan potent de l’equip de l’històric curs passat.

El Sedis manté un dels talents nacionals més grans

Costa trobar una jugadora que hagi evolucionat més en una temporada en la darrera edició de la lliga. El progrés de Laia Raventós al Cadí La Seu és un dels múltiples casos que dona veracitat a la frase de “El Sedis Bàsquet t’ofereix un entorn ideal per créixer sense pressió”. Jugadores com Irati Etxarri, Laura Gil o Andrea Vilaró també poden corroborar aquest fet.

Laia Raventós va arribar a terres pirinenques després d’estar un any sense jugar amb l’objectiu de fer-se un lloc a la lliga i que la seva projecció no quedés encallada per aquest any sabàtic. Si abans del partit “X” ja ens havia deixat detalls del que pot ser, el club era el primer gran interessat en què pogués aconseguir una regularitat que l’acabés portant a brillar. El segon tram de la temporada 21/22 ha servit per veure que, amb confiança, Laia Raventós té un sostre altíssim amb un paper important amb la selecció.

Laia Raventós

Font: David Subirana.

Per parlar a línies generals sobre la jugadora catalana ens podem basar en dos aspectes -un positiu i un negatiu- sobre el que hem pogut veure d’ella en aquestes dues temporades a la lliga. Començant pel que crida més l’atenció, en Laia Raventós podem veure una jugadora amb una capacitat abismal per generar-se els seus tirs en qualsevol zona de la pista. Té detalls tècnics que serveixen per veure com la seva formació ha estat als Estats Units. Posseeix un gran maneig de pilota que li serveix per poder anar una passa per endavant de les seves rivals en l’u contra u.

Pel que fa a una de les condicions que ha de continuar progressant per ser elit en la posició de base és en el coneixement del joc. L’anarquia i el poc temps que fa que va tornar de la NCAA fan que pugui ser un talent més útil per la posició d’escorta que no pas a la de base. A més, aplicant aquesta solució, Jordi Acero podria comptar amb dues bases compartint parquet mentre la Laia segueix aquest procés de conèixer què és el que demana cada situació de partit. El seu joc es basa, en un gran percentatge, en poder treure rèdit de tota la seva qualitat tècnica per crear desajustos defensius o poder acabar amb un tir alliberat d’ella mateixa.

Si Laia Raventós pot mantenir el nivell ofert des del desembre fins al darrer partit de Play Off, no seria gens estrany que no tardés molt a rebre la trucada de Miguel Méndez per anar amb el combinat nacional, ja que jugadores del seu perfil no en va sobrat al moment de fer les convocatòries.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »