Connecta amb nosaltres

NCAA

LaMelo Ball: com arribar al draft des d’Austràlia

LaMelo Ball té el clar objectiu de ser número 1 del draft del 2020.

Comparteix

LaMelo Ball: com arribar al draft des d’Austràlia

LaMelo Ball ja és a Austràlia amb 18 anys per a ser professional, fent que tots els scouts mirin partits del seu equip i amb el clar objectiu de ser el número 1 del draft de 2020. Després que el seu pare se’ls endués a ell i al seu germà LiAngelo a Lituània i es cregués que era l’amo de l’equip, el seu entrenador va dir obertament que aquests nois no tenien nivell per a la lliga lituana. Tot i això, LaMelo s’ha decidit a jugar a l’NBL l’any vinent per aconseguir arribar al draft sense passar per la universitat.

Illawarra Hawks i el patrocini de SLAM

La revista Slam, que sempre ha fet un seguiment especial a la família Ball, patrocina el seu nou equip, els Illawarra Hawks, fent que tant els Hawks com la lliga australiana tinguin una projecció més internacional, sobretot als Estats Units. Segons SLAM és una gran oportunitat de seguir lligats al talent nord-americà, que és un dels seus mercats més importants. D’aquesta manera Ball i l’NBL tindran cobertura als Estats Units, seguiran fent pressió perquè LaMelo Ball estigui ben posicionat al proper draft i s’encarregaran que des de l’NBA hi hagi un ull posat fora de les universitats, tot i que les franquícies cada vegada han ampliat més els seus horitzons.

Als Hawks LaMelo Ball s’hi trobarà amb vells coneguts de l’afició com David Andersen, pivot australià exjugador del Barça, Raptors o Hornets, Aaron Brooks, base de 34 anys amb 10 anys d’experiència a l’NBA o Josh Boone, pivot que va militar als Nets del 2006 al 2010.

Els primers partits de pretemporada

A Austràlia ja han començat a al·lucinar amb els petit dels Ball que en dos partits de pretemporada ha sigut capaç de fer 35 punts (14+21) i deixar detalls de la qualitat que té a les mans. Tot i això el primer partit de pretemporada va ser una catàstrofe de grans proporcions per al seu equip al perdre per 70-111 contra el Melbourne United, que van arreglar al segon partit guanyant per 108-98 al South Melbourne Phoenix.

Drew League

LaMelo Ball ha sigut el focus d’atenció d’aquesta prestigiosa lliga d’estiu que es juga des de l’any 1973 i on sempre hi participen jugadors de l’NBA aprofitant l’aturada d’estiu. El petit dels Ball ha fet partits de gran mèrit començant pel seu debut amb 25 punts i altres partits amb highlights espectaculars com llançaments de llarga distància al més pur estil Curry, fent que jugadors de la talla de Kyle Kuzma simpatitzin amb ell i declarin obertament que és un jugador amb molt talent per explotar amb futur NBA.

Enguany hem pogut veure fent exhibicions a la Drew League a l’aler pivot dels Clippers Montrezl Harrell, l’encara sense equip Nick Young o el jove jugador dels Warriors Jordan Bell. Fins i tot jugadors que fan carrera a Europa com Mike James o Aksia Booker, o també jugadors amb passat NBA que han jugat a Europa o a la Xina com Brandon Jennings. Igual que LaMelo, hem pogut veure a la Drew League un altre jove talent com l’aler pivot i fill del mític Shaq, Shareef O’Neal, freshman d’UCLA que no va jugar la temporada passada per problemes cardíacs i es va haver de sotmetre a una operació que el va mantenir fora de les pistes.

L’assalt al draft sense passar per la universitat

Després que sortís la norma de no poder fer el salt a l’NBA des de l’institut hi ha altres jugadors que prefereixen donar el pas a la professionalitat sense passar per la formació universitària, o casos de jugadors universitaris que fan el salt a professional sense complir tota la formació, per esperar ser escollits al draft jugant a altres lligues com l’NBL. Sense anar més lluny, aquesta temporada també s’en va a jugar a l’NBL un dels top 5 previstos per al 2020 com RJ Hampton, que debutarà professionalment amb els New Zeland Breakers i acompanyarà a LaMelo en l’aventura a l’hemisferi sud. Està clar que esdevenint professionals poden créixer més ràpid que els jugadors que es formen a la universitat però també hi ha el risc que no surti bé com clarament s’ha vist el cas de LiAngelo. Un dels casos d’èxit és el de Torrey Craig, l’aler dels Nuggets però, s’en va anar a l’NBL sense ser draftejat i un cop demostrada la seva vàlua als Brisbane Bullets fou fitxat pels de Denver.

La família Ball

La familia en si és molt peculiar, sobretot el pare Lavar, personatge eixelebrat que cada cop que té una càmera davant es creix i diu alguna bajanada (com que guanyaria Michael Jordan a un 1 contra 1) havia sigut jugador de futbol americà dels London Monarchs i els tres fills com ja sabeu han preferit el bàsquet: El gran, Lonzo, és de moment el més exitós amb carrera NBA als Lakers fins que aquest estiu s’ha vist involucrat en el mega traspàs d’Anthony Davis, aterra a New Orleans per ajudar en la direcció del joc a Jrue Holiday. El germà mitjà, LiAngelo, de moment és al que li ha sortit més malament la jugada, el seu pare va dur als dos petits a la lliga lituana amb l’esperança de ser draftejat i, tot i que ha arribat a jugar al filial dels Lakers, encara no ha tingut cap mena d’impacte a l’NBA. Actualment es troba sense equip. De LaMelo ja us n’he parlat, probablement és dels tres el que té més talent per l’edat que té, salvant les distàncies amb el seu germà gran Lonzo. Els Ball tenen fins i tot una marca de roba esportiva anomenada Big Baller Brothers (Big Baller Brand) ideada per Lavar, amb una web en construcció i on els tres germans en són la imatge.

De totes maneres aquesta família no és gens normal, sino mireu aquesta conversa que s’ha fet viral entre LaVar i Lonzo. 

Creus que LaMelo Ball podrà assaltar el número 1 del draft 2020 sense jugar a cap universitat americana? Jo personalment crec que no.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a NCAA

Tradueix »