S’acosten, altra vegada, temps pantanosos al Cadí La Seu. A les marxes de Bernat Canut i Irati Etxarri, l’any passat, Laura Peña és la següent peça que tanca un cicle històric pel club urgellenc i clau pel desenvolupament de la jugadora.
Laura Peña va arribar va arribar fa quatre anys a terres urgellenques després de fer el seu debut a l’anterior Liga DIA amb el Sant Adrià. En aquell moment, al Pirineu català arribava una jugadora que venia de formar part d’una de les millors generacions de talent de la selecció espanyola a les categories inferiors. Amb el Cadí La Seu, des del primer moment, ja es va convertir en una peça clau de la segona unitat i, més endavant, del quintet ideal a causa de la lesió de Yurena Díaz.
Ara, després d’un any marcat per la seva intervenció quirúrgica que li ha impedit acabar la temporada amb el Sedis, la jugadora posa punt final a la seva etapa per iniciar el seu nou camí dins la mateixa lliga. Tot apunta que defensarà els colors de l’Spar Girona la temporada vinent. Acaba sent un adeu gris de la jugadora cap al club que li ha donat tot en l’àmbit professional oferint-li un entorn ideal per créixer. Laura Peña no es pot acomiadar sobre el parquet de la seva afició dels últims anys, però l’agraïment de la jugadora cap al club és infinit.

Font: Agustí Peña
La temporada 2021-2022 és determinat per la jugadora
Seguint un progrés habitual en una jugadora del seu nivell, va veure com el Sedis confeccionava una plantilla amb un alt sentit del sacrifici col·lectiu per sobre de l’individual on la base nacional estava ben present dins el grup. Dins aquell vestidor, jugadores del nivell d’Irati Etxarri o Laura Peña havien de ser les líders d’un grup que no va defallir en cap moment de la temporada. Quartes a lliga i participació en la Copa de la Reina i Play-Off. Una temporada històrica per una plantilla que quedarà a la retina de la massa social urgellenca.
Pel mig, és cert que, altres jugadores com Laia Raventós o Mikayla Pivec també van rendir a gran nivell per catapultar al Sedis a les primeres places de la lliga amb un dels pressupostos més baixos.
En importància ofensiva, Laura Peña no va arribar als registres que va oferir l’aler pivot navarresa, però la seva connexió a pista i el seu talent individual van ser dos factors decisius perquè aquest quart i darrer any al Sedis es posicionés com a la líder del grup sent una de les capitanes juntament amb Georgina Bahí i Ariadna Pujol.
L’any de l’explosió
El Cadí La Seu va poder mantenir fins a set jugadores de les quals van compondre la plantilla 21-22. Per tant, per la temporada del retorn a Europa, hi havia motius per mantenir la il·lusió intacta amb pocs canvis però d’una transcendència vital. Taylor Koenen arribava per tenir el rol de líder anotadora dins l’equip, de Laia Raventós s’esperava una regularitat que no ha pogut aconseguir i Jewell Tunstull ha complert sota cistella.
Dins la poca capacitat d’integració de l’ex del BAXI Ferrol, Peña no va tenir problemes en assumir galons des de bon principi consolidant el seu tir sobre bot com a l’arma principal de la jugadora per desencallar partits. En el pas de les jornades, mentre la de Vilassar no baixava el nivell, veia com l’equip no agafava el to òptim per poder competir la totalitat de minuts del partit davant rivals de diferents esgraons dins la lliga per petits detalls.
Així i tot, aquest primer tram de temporada es va oblidar ràpidament amb la gran actuació de l’equip a Europa, arribant fins als quarts de final d’EuroCup, i unes últimes jornades de lliga on l’equip s’ha posicionat com a un dels millors pel que fa a estat de forma de cara al Play-Off. La seva operació a l’espatlla li ha impedit poder-se sentir part d’aquests darrers mesos brillants pel club. Ara, a la jugadora li ha arribat el moment de fer una passa més dins la seva carrera per aspirar a noves fites després d’un cicle d’or al segon equip més veterà de la competició.
Laura Peña ha acabat aquest últim any jugant 20 partits de lliga on ha fet 11,1 punts, 4,9 rebots, 3,5 assistències i ha tirat amb millor percentatge de tres (40,7%) que de dos (39,3%). Tot això l’ha dut a fer una mitja de 14,2 dígits de valoració per partit.
