Connecta amb nosaltres
Peña

Sin categoría

Laura Peña, primera cara nova de l’Spar Girona 2023-2024

La base de Vilassar firmarà un contracte de dues temporades.

Comparteix

Laura Peña, primera cara nova de l’Spar Girona 2023-2024

L’Spar Girona ja ha fet oficial la primera incorporació pel projecte de la temporada 2023-2024 amb l’anunci de Laura Peña com a una de les noves directores d’orquestra de l’equip. L’exjugadora del Cadí La Seu ha firmat per dues temporades amb el club català en el clar objectiu per tornar a competir l’Eurolliga de cara a la temporada 2024-2025 i aixecant algun títol nacional, com l’any passat amb la consecució de la Supercopa LF Endesa.

Així doncs, amb aquest moviment, l’Uni Girona ja ha anunciat una marxa (Laia Flores), una renovació (Giedre Labuckiene) i una arribada (Laura Peña) per la pròxima temporada. La base catalana arriba per cobrir el buit d’una altra catalana com Laia Flores i amb la convicció d’estar preparada per fer un nou pas a la seva carrera com a jugadora de bàsquet.

Laura Peña ha seguit el mateix camí que van prendre Bernat Canut i Irati Etxarri l’any passat. Dos vells coneguts a La Seu i amb qui la base hi ha compartit grans moments professionals com a entrenador i companya i amiga.

Laura Peña arriba a Fontajau havent fet una mitja d’11,1 punts, 4,9 rebots i 3,5 assistències que l’ha dut a fer 14,2 dígits de valoració per partit. A més, se n’ha anat fins al 40,7% en tirs de tres.
Amb contracte, i sense que s’hagi anunciat res que contradigui el següent, l’Uni té firmades a Binta Drammeh, Magalí MendyRebekah Gardner, Irati EtxarriGiedre Labuckiene i la protagonista de l’article.

Com juga Laura Penya

Per començar i per deixar clares les coses sobre el nou fitxatge de l’Uni, cal tenir present que, a La Seu, durant aquest darrer any, mentre ha estat en pista, ha estat la líder ofensiva de l’equip a conseqüència del fluix rendiment de Koenen i la seva línia ascendent que li ha permès fer aquest salt.

Partint d’aquesta base, aprofundim. Laura Peña és una jugadora que de cada deu jugades, cinc les ha finalitzat en situacions de tir a peus quiets o actuant com a manegadora en bloqueigs i continuació. La ja exbase del Sedis, ha aprofitat el seu elevat grau d’autoconfiança per consolidar-se com a una de les bases més completes de la lliga. Per ser més concrets, Laura Peña ha finalitzat un 34,5% de les seves possessions en situacions de dos contra dos anotant 0,89 punts per possessió.

Peña

Font: David Subirana.

Com s’ha vist amb aquestes dades, és una jugadora que té una gran capacitat per generar a través del bot i, al mateix moment, estar al lloc correcte per trobar un tir exterior. Tot i ser una jugadora que amassa molt la pilota en determinades situacions, quelcom similar a Laia Flores, és una base amb més capacitat per prendre més bones decisions que puguin desencadenar amb situacions més clares per finalitzar.

Comoditat sense pilota

Els últims anys, al Sedis, tant Bernat Canut com Jordi Acero han apostat en múltiples ocasions per jugar amb dues bases en pista. De fet, podem tirar més enrere i trobarem a la parella Laura Peña-Yurena Díaz en diverses situacions de partit mentre la illenca estava per terres catalanes. Aprofitant aquest aspecte tàctic per tenir més control del joc acompanyant a Peña amb altres bases com Laia Raventós o Elise Ramette i a Mikayla Pivec com a escorta amb bones lectures de joc, la mateixa jugadora ha après a situar-se millor en pista i, conseqüentment, millorar la circulació de pilota de l’equip.

Centrant-nos en situacions on Laura Peña és excel·lent o, almenys, s’hi apropa veiem que en situacions de tir a peus quiets -més conegut com a catch&shoot- anota, ni més ni menys que 1,5 punts per possessió sent el segon recurs més utilitzat dins el seu joc en termes finalitzadors.

Laura Peña ha estat vital perquè el Cadí La Seu hagi viscut els millors anys de la seva història i és inimaginable iniciar una temporada sense que la de Vilassar no defensi els colors del conjunt urgellenc, com en el seu moment va passar amb CanutEtxarri, PujolBahí i, si per una cosa ha destacat, és per aquesta capacitat de trobar-se còmode sense pilota tot i no ser el més habitual en ella.

El rol a l’Spar Girona

Continuant amb els rumors que s’estan donant fins ara que situen a Sandra Ygueravide a Girona, el més normal és pensar que Laura Peña serà la base suplent de l’Spar Girona. Un Spar Girona que s’agafarà a dues bases nacionals per lluitar per l’EuroCup, tornar a Eurolliga i aixecar algun títol nacional al llarg de la temporada. Per experiència i galons, almenys, és el més lògic.

Laura Peña, aprofitant el seu gran tir exterior tant a peus quiets com en tir sobre bot, pot ser una peça fonamental per dinamitar partits des de la segona unitat i sense que l’equip pugui perdre molt potencial ofensiu en comparació el potencial cinc inicial que es pugui donar.

La base haurà de ser conscient que no tindrà el mateix nombre de tirs que al Cadí La Seu motius obvis, però té la capacitat per entendre els rols i saber trobar situacions de joc favorables a les seves companyes. A la Liga Endesa, ha estat la vuitena jugadora amb més assistències per partit amb les 3,5 passades de cistella que ha fet per matx.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a Sin categoría

Tradueix »