Connecta amb nosaltres

LLIGA ENDESA

Leandro Bolmaro: un perfil diferent pel Tenerife

L’argentí deixa l’NBA per tornar a l’ACB i aportar en aspectes diferents a l’equip de Txus Vidorreta.

Comparteix

Leandro Bolmaro: un perfil diferent pel Tenerife

Leandro Bolmaro arriba al Lenovo Tenerife amb l’objectiu de revaloritzar-se i aportar coses diferents al seu nou club. El jugador argentí és un perfil diferent pel Tenerife que pot sumar en aspectes que no estan tan explotats per la confecció de plantilla.

El seu fitxatge augmenta les possibilitats de lluitar pels títols de l’equip insular.

Adaptar-se al joc de memòria del CB Canarias

El polivalent jugador ha fitxat per un equip en el que tothom té clar el seu rol, sap què ha de fer i és conscient de què no se li demana.

La majoria de jugadors ja porten varies temporades sota les ordres de Vidorreta i tenen tots els moviments i sistemes automatitzats a la perfecció.

Han aconseguit formar un grup de persones que juguen de memòria i amb una fluïdesa que meravella els ulls de l’espectador. Tan en atac com en defensa tenen tots els detalls treballats i estudiats i, a vegades, pot resultar difícil entrar en un equip així.

Leandro Bolmaro: un perfil diferent pel Lenovo Tenerife @BCL

Bolmaro podrà aprendre del mestre Marcelinho @BCL

No ha de ser senzill ser el nou en un conjunt de jugadors que porten temps jugant junts. El procés d’adaptació a les normes de l’equip i als automatismes pot ser complicat, però la veritat és que, en aquests tres partits, Bolmaro s’ha integrat en l’esquema i organigrama del Lenovo Tenerife a la perfecció.

Hem de ser sincers i reconèixer que l’staff tècnic ha ajudat al màxim al jugador argentí perquè pugui rendir des del minut u. De moment, el seu rol no és d’organitzador ni de generador, els entrenadors del Tenerife han decidit que tingui un paper d’executor total.

Això té tot el sentit del món si pensem que l’equip de Vidorreta té un playbook molt extens i està molt treballat en els petits detalls.

El rol de Leandro Bolmaro

Abans de veure’l a pista podríem haver teoritzat sobre quin pes tindria a l’atac tinerfeny. Tots haguéssim imaginat que tindria la pilota a les mans ja que és com millor desenvolupa el seu joc. Doncs bé, la realitat és ben diferent: amb el rol d’executor Bolmaro espera a la cantonada per rebre i llençar de tres o penetrar.

De moment, ha jugat tots tres partits amb Marcelinho Huertas, Bruno Fitipaldo o Jaime Fernández acompanyant-lo, sempre ha jugat d’aler i ha esperat a rebre la pilota per generar o culminar avantatges.

No dirigeix a l’equip, això ho fan els mencionats anteriorment. Pot ser que, en un futur, quan tingui tots el sets i mecanismes interioritzats, al seu rol sumi més pes organitzador i generador.

El paper de Bolmaro en atac està sent el d’executor. Literalment el posicionen a la cantonada per rebre un extra pass o de la continuació del pivot i llençar de tres o bé penetrar.

Un perfil diferent pel Lenovo Tenerife

Amb la poca mostra que hem tingut fins ara, hem pogut apreciar que Leandro Bolmaro és un perfil diferent pel Tenerife. Un prototip de jugador que no tenen i que pot aportar en aspectes que l’equip de Vidorreta no té tan explotats.

Leandro Bolmaro: un perfil diferent pelLenovo Tenerife @BCL

Bolmaro pot contribuir en aspectes diferents i en diferents aspectes @BCL

Els trets diferencials que proveeix el polivalent jugador de 22 anys són: capacitat d’u contra u a partir de la potència i explosivitat, la capacitat de córrer a camp obert amb pilota i sense ella i versatilitat en defensa.

Pel que fa a l’u contra u, pocs jugadors de la plantilla gaudeixen d’aquesta facilitat per obtenir avantatges i trencar als rivals sense la necessitat d’un bloqueig directe.

En termes de velocitat, el Tenerife és l’equip de l’ACB amb el ritme de joc més baix. Al principi, aquesta dada pot xocar amb les qualitats de l’argentí però, com hem dit abans, en atac estàtic s’ha deixat molt clar quina feina té Bolmaro.

L’arribada de l’ex NBA no farà que el pace de l’equip augmenti, però sí que pot aportar més punts en contraatac del que ens té acostumats el Lenovo Tenerife.

A l’apartat defensiu, la seva versatilitat per defensar les diverses posicions perimetrals i el seu físic de braços llargs, potència i ràpida capacitat de reacció aportaran un plus a la defensa canària; un esquema defensiu que permet 72,8 punts per partit, el guarisme més baix de l’ACB.

Conclusió

El fitxatge de Leandro Bolmaro suposa l’adquisició d’un perfil diferent pel Lenovo Tenerife. És capaç de buscar-se la vida per anotar i convertirà a l’equip de Txus Vidorreta en un equip més físic i amb més capacitat de córrer al contraatac.

A l’apartat defensiu sumarà versatilitat per defensar a qualsevol jugador de perímetre i la defensa del club canari serà encara més fèrria. En definitiva, l’adquisició de l’argentí aporta un plus competitiu a un equip que, ara, aspira a competir la lliga als grans d’Espanya amb més convicció.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a LLIGA ENDESA

Tradueix »