Connecta amb nosaltres

BÀSQUET FEMENÍ

Les claus de l’Spar Girona 76-54 Sepsi SIC

Repassem les claus de l’Spar Girona 76-54 Sepsi SIC.

Comparteix

Les claus de l’Spar Girona 76-54 Sepsi SIC

L’Spar Girona accedeix a la fase de grups de l’Eurolliga després d’una molt bona segona part a Turquia

Font: Uni Girona.

Ha costat més del que s’esperava però s’ha aconseguit. El conjunt català ha derrotat al Sepsi romanès per un enganyós 76 a 54 amb una gran actuació col·lectiva durant quasi tota la segona part. L’Spar Girona arribava com a favorit a aquesta bombolla que s’ha disputat a Turquia per decidir els últims dos participants a l’Eurolliga 20-21. El conjunt que ha organitzat l’esdeveniment, l’Izmit ha estat l’altre vencedor de l’eliminatòria enfront Miskolc hongarès que acompanya l’Uni cap a la següent fase: la lliga de grups.

Sonja Vasic i Frida Eldebrink han liderat a l’equip cap a la victòria amb 17 i 15 punts respectivament amb un 4/6 global des del triple.

Sense ritme i encert a la primera part

Tot ha començat molt bé pels interessos de l’Uni quan Chelsea Gray ha anotat els primers punts del partit des del triple – no és el seu punt fort-. Tot i que el Sepsi no ha deixat de lluitar a mesura que anaven passant les possessions, les d’Eric Surís, poc a poc, han anat agafant avantatge gràcies a l’alt ritme que han impartit.

No obstant, el segon període ha estat tot el contrari. El temps ha semblat que no es movia a causa de que el conjunt romanès ha anat portant el joc al ritme que ells volien per tal de reduir distàncies i no fer sentir còmode a l’Uni sobre el parquet. Les pèrdues de pilota per les que han actuat com a locals s’anaven sumant davant un Sepsi que no ha deixat de lluitar en cap moment del partit tot i l’apreciable diferència de qualitat entre els dos equips.

Per acabar de rematar el sorprenent mal joc del conjunt català, el triple no ha estat el seu millor amic com és habitual. La forma de jugar de l’Spar Girona es basa a través del pal baix i de l’encert des del triple, en gran majoria de les vegades. I avui, durant els primers vint minuts, només han encertat dos dels deu triples executats. Una dada horrible per qualsevol equip.

La falta de protagonisme dels complements

El Sepsi ha mostrat ser un equip molt digne competint de tu a tu quasi els 40 minuts a un equip compost amb un munt d’estrelles mundials. Ha posat contra les cordes, en més d’una vegada, a l’Spar Girona gràcies a les actuacions de Rebekah Gardner(24) i Rebecca Tobin(17), sobretot. Junt amb elles, també podem sumar el nom de Marie Ruzickova que ha estat l’altra jugadora que ha acabat amb dobles dígits en punts (10).

Fins aquí, tot és molt maco pels interessos de l’equip dirigit per Zoran Mikes però el problema ve quan només hi ha hagut una altra jugadora que ha sumat punts. Annemarie Godri-Parau amb tres. Aquí és per on han vingut un dels principals problemes de l’equip. En una eliminatòria a vida o mort has de fer sentir important a tots els teus components de l’equip en aspectes ofensius per tal de que puguin aportar. El que s’ha vist avui és un despropòsit que ha acabat pagant car el conjunt de l’Est d’Europa.

Sonja Vásic i Frida Eldebrink no fallen

Tant una com altra arribaven al partit amb una dinàmica irregular. Sobretot la sueca. Havia començat molt bé el curs sumant molts punts des del triple però a mesura que han anat passant les jornades el seu rendiment ha baixat. El cas de Vasic és una situació una mica diferent però acabant sempre els partits amb números notables. Des que va aterrar a Girona, no se l’ha vist dominar un partit com el d’avui en quasi cap altra partit.

Tot i això, avui s’han superat. Entre les dues han sumat més de trenta punts per fer que els últims minuts de partits fossin el més lleus possible. El percentatge de tir de les dues jugadores a la segona part és del 72%(8/11) contant tirs de dos i de tres. Una dada decisiva per entendre el perquè dels seus fitxatges en el moment que es va arribar a un acord entre totes les parts convenients.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »