Connecta amb nosaltres

BÀSQUET FEMENÍ

Les claus del Cadí La Seu 65-78 Ensino Lugo

Repassem les claus del Cadí La Seu 65-78 Ensino Lugo.

Comparteix

Les claus del Cadí La Seu 65-78 Ensino Lugo

El Cadí La Seu no va poder amb un Ensino Lugo, mermat per les lesions, al caure per tretze punts de diferència (65-78).

Font: Agustí Peña.

L’Ensino Lugo va acabar l’últim partit abans de l’aturada de seleccions rebent un correctiu a Fontajau de l’Uni Girona per 88-53. Va marxar ben escaldat a aquestes mini vacances amb l’objectiu de treure’s aquest mal gust de boca de l’última visita a terres catalanes. I així ho van fer. El partit disputat al Palau d’Esports de La Seu d’Urgell va ser molt nivell per ambdues parts però el poder físic gallec va fer a miques a Geldof i Dornstauder que van estar molt fluixes en termes defensius per intentar aturar a Vega Gimeno(17) i Merrit Hempe(21). Amb Alexandra Stanacev dirigint el joc de les visitants van ser treure molt rendiment a les situacions de pick&roll que creaven contínuament. La pivot americana va ser un incordi constant des de qualsevol posició de la pista.

Pel que fa al Cadí La Seu, Yurena Díaz, que tornava a trepitjar el Palau d’Esports com a jugadora després de més d’un any lesionada,  va deixar molt bones sensacions sobre el parquet creant-se els seus propis tirs a través del bot i oferint una molt bona circulació de pilota, digne de la qualitat que té la base espanyola. La pivot canadenca, Quinn Dornstauder, va finalitzar el partit amb 14 punts i 7 rebots. Georgina Bahí, Yurena Díaz i Laura Penya van acabar amb 9.

Plantejament defensiu gallec de 10

L’Ensino Lugo es va presentar a La Seu amb només vuit jugadores disponibles a causa de lesions físiques de la resta de la plantilla. Això va comportar que durant la primera part del partit es trobessin utilitzant la defensa en zona 3-2 per evitar un major desgast físic de les jugadores. A més de tapar espais dins l’ampolla on Ariadna Pujol normalment hi sol treure molt de suc amb les seves penetracions dignes d’estudi.

No només és un recurs efectiu la defensa en zona. Per poder exhibir-la bé has de tenir jugadores que ocupin molt d’espai a la zona restringida de l’ampolla per evitar els tirs fàcils des del mateix lloc. Amb jugadores tant poderoses com Hempe, Gimeno o White facilita bastant l’efectivitat d’ella. El Cadí La Seu no és un equip que destaqui per tenir grans tiradores per poder fer mal des del tir exterior tot i el correcte 35% en triples que van fer ahir.

A la represa del partit, quan el més normal hagués estat que el Lugo hagués seguit amb la zona, però no. Carles Cantero va sorprendre a Bernat Canut tornant a la defensa individual que va trastocar tots els plans urgellencs per la segona part. La utilització de la zona durant els primers vint minuts va servir per què les jugadores visitantes sortissin del descans amb millor condició física per deixar el partit mig sentenciat al final del tercer període amb una avantatge de 12 punts -en diferents moments del partit la diferència va arribar fins els 17 punts-.

Merrit Hempe i Vega Gimeno s’apoderen dels cèrcols

La “5” titular del Lugo està sent una de les grans sensacions d’aquesta temporada per les grans actuacions que fa jornada rere jornada i que estan portant al seu equip a lluitar per una plaça a la Copa de la Reina, un altre any. Pel que fa a Vega Gimeno és una aler pívot bastant dinàmica i que no té problemes per defensar des del perímetre o al pal baix.

Entre aquestes dues jugadores, sobretot, incloent-hi a Van Den Adel, en un segon pla, van anotar 48 dels 78 punts de l’equip de totes les formes possibles. La quantitat de recursos ofensius que presumeixen les tres va resultar clau perquè el Cadí La Seu no trobés solució per aturar la sangria que els hi estava caient a sobre entre les interiors que vestien de vermell.

La dupla Stanacev-Hempe va fer molt de mal durant el primer període en situacions de 2 contra 2 on la pivot va saber treure rendiment del seu cos per guanyar la posició sota cistella tant a Geldof com Dornstauder. Un clar exemple del que dic és les 7 faltes que va acabant rebent la mateixa pivot.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »