Connecta amb nosaltres
Joventut

LLIGA ENDESA

Les claus del Joventut Badalona 94 – 81 Cazoo Baskonia

El Joventut de Badalona supera al Cazoo Baskonia 94 a 81.

Comparteix

Les claus del Joventut Badalona 94 – 81 Cazoo Baskonia

El Joventut de Badalona i el Cazoo Baskonia han tancat els quarts de final de la Copa del Rei. Lo bo es fa esperar que diuen. I en aquest cas, el refrany té tota la raó. Quin tros de partit. L’equip amfitrió d’aquesta màgica competició contra el conjunt de moda d’aquesta temporada. Els podem dividir en molts aspectes, en primer terme, l’estil de joc, molt diferent. El Joventut de Badalona juga a un ritme baix i té una gran cura de l’orde en el joc estàtic, per altra banda, la idea de joc tan atrevida de Joan Penyarroya, on pràcticament tot s’hi val, provoca un ritme frenètic que ajuda als seus canoners explotar tot el seu arsenal ofensiu. I per últim, veient el partit, amb la grata satisfacció d’haver fet la feina ben feta, el Lenovo Tenerife esperant rival per a les semifinals.

En aquest matx es podia decidir si hi continuaria havent representació catalana al torneig després de l’eliminació del Barça i, de la mateixa manera que la Penya, el Baskonia seria l’únic equip representant de la seva comunitat autònoma. Per acabar, també s’havia de decidir si hi hauria la possibilitat de veure una final entre equips que competeixen a l’Eurolliga.

Al final, el destí ha volgut que el Joventut de Badalona torni a jugar demà.

Creure, creure i tornar a creure

La Copa del Rei és la competició de creure, de fer passar pena als aficionats i, òbviament no perdre l’esperança fins a l’últim segon. Juntament amb aquests sentiments creats per la competició naixent uns altres en els jugadors, el de creure en les seves possibilitats d’una forma fins i tot, a vegades, irracional. I avui, a l’Olímpic de Badalona és el que s’ha viscut. Com deia, dos estils molt diferents de joc han xocat en aquest matx i, de forma contundent, els jugadors creient en el pla fins que és piti el final del partit.

Aquestes línies van destinades a recapitular, recordar com ha començat i com ha acabat. Ante Tomic, l’exemple clar. El Cazoo Baskonia ha començat el partit volent enllestir-lo ràpidament, però el Joventut de Badalona és un equip que mai llença la tovallola.

La idea de Carles Duran s’ha vist greument parada al primer període. Steven Enoch, el pivot més físic dels visitants, ha utilitzat els seus quilos i força per no deixar carburar al pivot croat de la Penya. Quan el jugador interior no ha trobat situacions còmodes per llençar al pal baix i, tampoc és capaç de rebre per continuar generant i ser un nexe amb els exteriors, el joc ofensiu dels verds i negres es paralitza. També, quan hi ha Ante Tomic a pista, poques vegades es veu un jugador diferent d’ell col·locar un pick and roll, a causa d’aquesta responsabilitat que càrrega Tomic el joc del Joventut de Badalona acaba sent previsible.

Joventut

Però el partit no ha deixat fred a ningú i, la remuntada del Joventut de Badalona ha sigut un espectacle. Amb totes les lletres. L’equip no ha deixat sol a Tomic. Kyle Guy, molt implicat en el duel de tiradors que protagonitzaven ell i Markus Howard l’ha guanyat en aspectes defensius, sent un valor afegit i no un jugador a amagar en defensa per la seva falta de duresa. Però sobretot, el jugador que ha sigut clau en la remuntada i en el manteniment de l’avantatge ha sigut Vladimir Brodziansky. Començant per les possibilitats ofensives que té, que ha beneficiat enormement a Ante Tomic a la generació d’espais. Llavors, s’ha mogut molt bé sense pilota per trobar tirs senzills i a més a més ha escollit molt bé els seus tirs, buscant la superioritat física al pal baix on és una assegurança de vida.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a LLIGA ENDESA

Tradueix »