Connecta amb nosaltres

BÀSQUET FEMENÍ

Les claus del TTT Riga 79-81 Spar Girona

Repassem les claus del TTT Riga 79-81 Spar Girona.

Comparteix

Les claus del TTT Riga 79-81 Spar Girona

L’Spar Girona comença el camí europeu amb victòria al derrotar el TTT Riga letó per un ajustat 79 a 81.

Font: David Subirana

La segona odissea que ha començat l’Spar Girona en aquesta temporada 20-21 no ha pogut començar d’una millor forma pel resultat final. Durant el transcurs del partit, l’Uni ha hagut d’anar la meitat d’ell a contracorrent i l’altre meitat intentant eixamplar la distància que anaven obtenint.  Tot i això, la duresa física a la qual ha sotmès el TTT Riga a l’Uni Girona ha fet que el joc que desitjava Alfred Julbe no s’hagi pogut veure en quasi tot el partit.

Una primera part desastrosa s’ha acabat arreglant amb tres minuts de pressió intensa a tota pista per escurçar els deu punts de diferència que ha aconseguit l’equip de l’Est d’Europa durant el segon període. Al descans, l’Uni tant sols anava un per sota gràcies al canell de Frida Eldebrink(18). Un altre nom a destacar que ha estat molt present durant tots els minuts que ha estat en pista és el de la serbia Sonja Vásic que ha acabat el partit amb 19 punts i apareixent quant més ho ha necessitat l’Spar Girona.

La represa del partit ha estat clarament pintada de negre i vermell. L’Uni se l’ha vist jugar amb més fluïdesa i espai per córrer. I això el Riga ho ha pagat car. A mesura que han anat passant els minuts la distància s’ha anat fent més gran entre els dos equips. Per fi, el conjunt amfitrió de la bombolla ha pogut demostrar la suposada superioritat respecte al seu rival d’avui. No obstant, les alegries han durat menys del que es voldria. Amb més de 35 minuts jugats, el Riga ha posat la sisena marxa i ha tingut l’oportunitat de fer el tir guanyador que, per sort catalana, no ha acabat entrant.

La dura defensa letona

Si una cosa no havia vist l’Uni, encara, aquesta temporada fins a dia d’avui era una defensa tant dura com la que ha imposat l’equip de Martins Gulbis. La tripleta arbitral ha vist com atac rere atac de l’Uni ha hagut de filar molt prim per si pitjar falta o no a un Riga que ha estat disposat a portar l’Uni a l’infern per tal de que no es pogués sentir còmode en pista.

Les d’Alfred Julbe no s’han trobat a gust en quasi cap moment del partit i això ha afectat perquè el desenllaç final fos un patir constant. La línia que ha separat la legalitat de la defensa local ha estat igual de prima que un fil de pescar.

Es pot entendre aquesta defensa per part del Riga degut a les escasses opcions que tenen de poder-se classificar per la següent ronda. Saben que són inferior a la resta de rivals i buscaran desgastar, al màxim, al Famila Schio i Ekaterinburg mentalment per tal de posar-los contra les cordes.

La llum defensiva s’ha anat apagant i encenent

Des de l’arribada d’Alfred Julbe, sempre s’ha pogut veure un Spar Girona més intens en defensa. Pressionant a dalt de tot amb una pressió asfixiant que, de moment, ha servit per deixar a tots els seus rivals amb un pam de nas i, seguidament, derrota. Avui, però, l’equip s’ha hagut de dosificar. Venien d’un partit molt dur a Vitòria contra l’Araski i en els següents tres dies tenen dos partits més. Fer bones rotacions és clau per poder sortir amb vida de competicions com l’Euroleague que s’està jugant amb aquest format diferent per culpa de la Covid-19.

Avui, hem vist ben poc d’aquest Uni Girona que estem acostumats a veure. Es poden contar amb els dits de les dues mans els pocs bons moments que han tingut per poder començar amb bon peu la bombolla que es juga a casa seva. En els últims tres minuts del segon quart i tot el tercer és quan hem pogut gaudir més de l’entitat catalana.

En veure el plantejament de partit del Riga, Alfred Julbe s’ha vist obligat a contrarestar l’efecte que estava tenint amb una pressió intensa a tota pista durant els darrers tres minuts dels primers vint per tal de reduir distàncies que havien arribat a estar pels 10 punts.

L’Ekaterinburg atropella el Famila Schio

No hi ha hagut sorpreses en el primer partit del Grup C disputat a Fontajau. L’Ekaterinburg, amb nombroses estrelles mundials, s’ha endut la victòria davant un Famila Schio que ha lluitat fins el darrer instant. El conjunt italià, a falta de cinc minuts per la finalització del partit, s’ha posat nou punts per sota que han acabat sent un petit espant perquè el conjunt rus posés la sisena marxa per acabar el partit amb el resultat de 83 a 61. Fins a cinc jugadores locals se’n han anat als dobles dígits en anotació: C0urtney Vandersloot(13), Jonquel Jones(20), Maria Vadeeva(10), Allie Quigley(14) i Alba Torrens(11). La gran diferència final entre els dos equips no justifica el joc de l’Schio que ha plantat cara fins el darrer instant liderades per Giorgia Sottana(14) i Natalie Achnowa(10).

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »