Connecta amb nosaltres

BÀSQUET FEMENÍ

Les dates clau de la Liga Endesa

El format de competició de la Liga Endesa 2020-2021 ja és públic.

Comparteix

Les dates clau de la Liga Endesa

La FEB anunciava, a finals de la setmana passada, les dates que més ganes teníem de sentir els amants del bàsquet femení. Aquí us les deixem.

Font: David Subirana

L’aparició del coronavirus a les nostres vides no sembla que hagi afectat massa al màxim organisme estatal del bàsquet a l’hora d’anunciar el tret de sortida d’una nova edició de la primera divisió femenina de bàsquet.

La temporada 2020-2021 començarà, per primera vegada a la història, sense tenir un campió que defensi el títol guanyat la temporada anterior. Recordem que l’últim en alçar-se amb el trofeu va ser l’actual Spar Girona capitanejat per Eric Surís, recent renovat per seguir liderant el projecte, a la temporada 2018-2019.

Pel que fa els altres dos trofeus com són la Supercopa d’Espanya i la Copa de la Reina, els dos gegants de la categoria, Spar Girona i Perfumerías Avenida seran els encarregats de defensar el títols respectivament. La Supercopa d’Espanya adoptarà un nou format idèntic al del bàsquet masculí. El cap de setmana del 12 i 13 de setembre els quatre millors equips de la temporada anterior (Uni Girona, Perfumerías Avenida, Lointek Gernika i València Basket) lluitaran per alçar-se amb el títol. La Copa de la Reina, on el conjunt salmantí se’n ha fet amo i senyor guanyant les quatre últimes edicions, es jugarà durant la primera setmana de març de 2021 entre el 4 i el 7 d’aquest mes.

Com funcionarà la lliga?

Per primera vegada a la història hi haurà 16 equips a la categoria amb els dos ascensos de la Lliga Femenina 2. Els equips afortunats seran l’Estudiantes i el Gran Canaria. Per classificació, el beneficiat de la situació hauria d’haver estat el Sant Adrià, però tal i com ens va dir el seu president en el podcast que vam parlar del club, la falta de recursos econòmics ha impedit que el conjunt lila pogués tornar on es mereixien.

La lliga regular començarà el dissabte 19 de setembre i ha d’acabar el dissabte tres d’abril. La primera volta, si no hi ha cap imprevist, finalitzarà el 19 de desembre.

Els playoff s’iniciaran el 7 d’abril amb l’objectiu de que el 28 d’abril hi hagi campió de la que pot ser la millor lliga de la història per la qualitat dels equips. Vuit equips lluitaran per aconseguir el títol. Els quarts de final i les semifinals constaran de partits d’anada i tornada que es jugaran entre el 7 i 10 i 14 i 17 d’abril. La final serà al millor de tres i es disputarà entre el 21 i 28 d’abril.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »