Connecta amb nosaltres
ruïnes

HISTÒRIA NBA

Les ruïnes de l’NBA: Javaris Crittenton

Recordeu Javaris Crittenton i l’afer de les pistoles?

Comparteix

Les ruïnes de l’NBA: Javaris Crittenton

Aquest és un article dels que surten cada mes al nostre patreon, dedicat a la part més fosca de la història de l’NBA: les ruïnes de l’NBA. Cada mes exposem un cas i el que toca ara és especialment peculiar: el de Javaris Crittenton. Draftejat pels Lakers, moneda de canvi per Pau Gasol i temporada final a Washington. Tots recordareu l’afer de Gilbert Arenas i les pistoles al vestidor dels Washington Wizards, però menys sabreu què va passar amb Crittenton. A banda de tot allò té un component fosc que tot seguit us explicarem.

La seva curta carrera

Javaris Crittenton era un jugador que podia jugar en les posicions de shooting guard i point guard, escollit al draft del 2007 pels Los Angeles Lakers en la posició 19. Crittenton és procedent d’Atlanta i va arribar a l’NBA després de fer una temporada molt bona a la universitat de Georgia Tech. Sí, només va jugar una temporada a la universitat abans de fer el salt. A Georgia compartia minuts amb Thaddeus Young o Anthony Morrow, que també van fer carrera a la lliga, Young encara la fa.
Els Lakers el van escollir i 22 partits després li van posar un llacet i el van traspassar a Memphis juntament amb Kwame Brown, els drets de Marc Gasol, una primera ronda de 2008 i una altra de 2010 a canvi de Pau Gasol. Crittenton va semblar que tenia més oportunitats a Memphis a la seva temporada de rookie però només hi va jugar 28 partits. La temporada següent després de només 7 partits, va ser traspassat a Washington en un traspàs a tres bandes entre Wizards, Grizzlies i Hornets.
La seva temporada de sophomore a Washington és força bona, fent-se amb un lloc de la rotació i jugant 20 minuts per partit, però els Wizards gairebé que comptaven els partits amb derrotes. Crittenton va jugar 59 partits a les files d’uns Wizards liderats per Caron Butler, Gilbert Arenas i Antawn Jamison. I aquests van ser els seus darrers partits a l’NBA. Va ser suspès per tota la temporada degut a l’afer de les pistoles amb Gilbert Arenas i mai més va tornar a trepitjar una pista de l’NBA.

L’afer de les pistoles

Posem-nos una mica en situació i fem una mica de recull dels fets. Tot va comença amb una partida de booray, un joc de cartes en el que poden jugar de dos a set jugadors però el més normal és quatre o cinc. Òbviament aquestes partides tenien (tenen) apostes de pel mig. En un viatge d’avió de tornada d’un partit cap a Washington, jugaven al booray Caron Butler, Javale McGee, Gilbert Arenas i Javaris Crittenton. Com podeu imaginar, el que va perdre va ser Crittenton que va tenir una discussió amb Arenas, competitiu a més no poder. Arenas li va dir que li cremaria el cotxe amb ell a dins per cobrar i Crittenton li va respondre que llavors ell el dispararia. Només dos dies més tard, Arenas es va presentar al vestidor amb quatre pistoles descarregades i va desafiar a Crittenton a escollir amb quina li volia disparar. Llavors aquest en va treure una de carregada de la seva bossa. Per sort l’incident no va passar de les amenaces però tant a Arenas com a Crittenton els va costar una temporada de suspensió. Crittenton després d’això no va tornar a jugar mai més a l’NBA. Va jugar 5 partits a la lliga xinesa i al 2011 va jugar la seva darrera temporada a la D-League, als Dakota Wizards on va jugar 21 partits.

La foscor absoluta

Ara ve la pitjor part de la història. Javaris Crittenton va caure en la foscor més absoluta després de la suspensió. Com mostra l’afer de les pistoles, Crittenton tenia una personalitat complicada. Va ser denunciat per la seva parella per violència de gènere mentre ella estava embarassada i dos anys més tard va ser jutjat i condemnat culpable d’assassinar una noia de 22 anys. Suposadament la dona no era la destinataria dels trets, sino un home que li havia robat joies valorades en 50.000 dòlars.
Crittenton va ser acusat d’homicidi i condemnat a 23 anys de presó. El seu últim dia entre reixes ha de ser el 13 de desembre de 2036. Els fets van succeir a Atlanta al 2011 i Crittenton va entrar a la presó al 2015. Va declarar ser un accident i que es canviaria per la noia, demanant disculpes a la família. Una llàstima veure com un noi amb projecció que podia haver fet carrera a l’NBA acaba d’aquesta manera. Un exemple per no repetir mai més.
Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Més a HISTÒRIA NBA

Tradueix »