Connecta amb nosaltres

+BÀSQUET

Lliga Catalana: Una edició espectacular

Al BAXI Manresa li toca defensar la lliga catalana aconseguida l’any passat.

Comparteix

Lliga Catalana: Una edició espectacular

Després d’uns llargs mesos d’espera, la temporada basquetbolística torna a donar el tret de sortida a les competicions. La Lliga Catalana de bàsquet serà l’esdeveniment que marcarà, com cada any, l’arrencada oficial del curs.

Aquest any serà el Palau d’Esports de Tarragona el què accolirà la 43a edició de la competició catalana que es disputarà entre dimarts i dimecres d’aquesta mateixa setmana.

Informació d’utilitat

El format vigent és el mateix que el de les temporades anteriors, però l’edició d’enguany presenta una novetat important. El moviment d’equips que hi ha hagut a l’ACB amb el descens de categoria de l’Andorra i l’ascens del Girona ha repercutit també sobre les participacions d’ambdós equips per a aquesta Lliga Catalana. Així doncs, el Bàsquet Girona pren el relleu del club andorrà per a aquesta edició.

Més enllà d’això, l’estructura competitiva del torneig es manté intacte. Es tracta d’una Final a 4 que es celebrarà en dos dies consecutius (dimarts i dimecres d’aquesta mateixa setmana).

Els emparellaments ja van quedar determinats des de fa unes setmanes de tal manera que el quadre ha quedat dibuixat de la següent manera:

  • Baxi Manresa vs Penya (18:45)
  • Barça vs Bàsquet Girona (21:00)

Els partits es podran seguir íntegrament per al canal Esport 3.

La sensació personal amb l’edició d’enguany és que aquest any més que mai, tots els participants tenen opcions reals al títol. A continuació miro d’endinsar-me breument en el què han estat les sensacions dels diferents equips aquesta pretemporada.

Penya

La Penya es presenta a Tarragona amb un bagatge de 3 derrotes (a càrrec de València i Girona x2) i 1 victòria (vs Partizan). L’equip de Carles Duran ha anat guanyant bones sensacions al llarg dels dies a mesura que incorporava efectius. El darrer en arribar serà el nou flamant campió d’Europa, Joel Parra, qui rarament estarà disponible per als partits d’aquests dies.

Amb la baixa del català i les molèsties al bessó de William Howard, serà d’especial interès veure com gestiona la Penya la rotació al 4. Durant la pretemporada, Henry Ellenson hi ha ocupat bastant minutatge,  però el nord-americà patirà davant de 4 ràpids. Al davant potencialment s’hi trobarà a Tyson Pérez, perfil capaç de penalitzar precisament aquestes mancances defensives.

L’altre alternativa és Zsombor Maronka, qui, per descomptat, també gaudirà d’un extens minutatge. El partit davant de Partizan  l’avala.

Sigui com sigui, on tothom tindrà els seus ulls posats serà sobre Kyle Guy. L’escorta nord-americà ha aixecat moltes expectacions al voltant de la seva figura i es postula com una de les estrelles d’aquesta pròxima ACB.  Clarament, un dels grans al·licients per a seguir aquesta Lliga Catalana.

Baxi Manresa

A l’altra banda de la pista, la Penya s’hi trobarà al vigent campió de la competició, el Manresa. Juntament amb el Girona, el Manresa es tracta del club amb més rodatge dels 4 que arriben a Tarragona. 

Fins ara són 5 els partits que ha disputat l’equip de Pedro Martínez, que es presenta a la reconquista de la Lliga Catalana amb un balanç de 3-2. 

En un article recent ja comentava com de ràpida havia estat l’adaptació plantilla-entrenador i com de bones havien estat les sensacions fins ara per al club bagenc. Precisament per això i pel rodatge acumulat, no em sembla descabellat a dia d’avui imaginar-me al Manresa revalidant el títol.

A la semifinal s’hi presentarà ja amb Juampi Vaulet i Elias Valtonen amb plena dinàmica d’equip. Van ser baixes en el darrer partit Guillem Jou (segueix amb la seva recuperació particular), Marcus Lee i Jerrick Harding. Aquests dos últims amb tan sols molèsties.

Probablement el centre d’atenció de l’espectador estarà posat sobre la dupla d’exteriors que ha aconseguit ajuntar el Manresa per a aquest any. Bortolani i el mateix Harding són dos anotadors insaciables a qui el públic en general agradarà molt de veure.

Bàsquet Girona

Tal com avançava, les condicions en què el Manresa arriba a Tarragona, coincideixen lleugerament amb les què ho farà el Bàsquet Girona. De fet, el nombre de partits i el balanç és el mateix. 5 partis amb 3 victòries i 2 derrotes ha firmat fins ara el Bàsquet Girona en pretemporada.

La celebració de la Lliga Catalana servirà com un nou bon test per al conjunt gironí per avaluar com de prop està de la resta de competidors que es trobarà aquesta temporada  l’ACB.

En el meu cas personal, m’interessa especialment seguir veient minuts de Kameron Taylor, una peça que esdevindrà clau per als esquemes d’aquest equip.

Tot i això, un equip que agrupi a dues institucions del bàsquet europeu com Marc Gasol i Aíto García Reneses no necessita més motius per a promocionar-se davant de l’espectador.

FC Barcelona

Finalment, la incògnita més gran que se’ns presenta fins ara a nivell d’equips és la del Barça. El club blaugrana ha disputat tan sols dos partits amistos (i a porta tancada) que ha solventat amb una victòria i una derrota. Amb la majoria d’efectius incorporats recentment, la semifinal davant de Bàsquet Girona serà la primera oportunitat que tindrem per veure el nou engranatge de Saras Jasikevicius.

Com cada any, el Barça és el clar candidat a emportar-se el títol. Tot i això, veurem com de cara li surt l’escassa compenetració que existeix a aquestes alçades de la temporada en una plantilla tant renovada.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a +BÀSQUET

Tradueix »