Connecta amb nosaltres
Lola Pendande

BÀSQUET FEMENÍ

Lola Pendande torna al Barça CBS

La pivot afrontarà la seva primera experiència professional al Barça.

Comparteix

Lola Pendande torna al Barça CBS

Sense saber encara qui dirigirà l’equip la temporada que ve i amb les baixes confirmades de Júlia Rueda (Hozono Global Jairis) i Marta Canella (Spar Girona), el Barça posa la primera peça del trencaclosques de la temporada vinent firmant el retorn d’una vella coneguda a la institució. Lola Pendande, havent complert ja el seu cicle universitari entre la Universitat d’Utah i les Hurricanes de Miami, es converteix en nova jugadora del Barça.

La jugadora firma per dues temporades i ha estat el primer anunci que fa el conjunt blaugrana sobre la confecció de la pròxima plantilla per afrontar una temporada on el Barça jugarà LF Endesa i EuroCupPendande ja va formar part de l’entitat catalana en categories de formació. Amb els divuit anys fets, la pivot va decidir travessar l’Oceà Atlàntic per jugar a la NCCAW. Després de quatre anys de constant creixement, aquesta temporada ha estat fonamental per la seva universitat a través del seu saber fer defensiu i l’entrega i lluita que ha ofert sota cistella.

En el seu últim curs a terres americanes, Pendande se n’ha anat fins als 8 punts i 4,4 rebots per partit. La nova jugadora del Barça és, juntament amb Nerea Hermosa i Helena Pueyo, una de les jugadores espanyoles que ja han anat en alguna convocatòria de la selecció espanyola estan etapa universitària, encara.

Com juga Lola Pendande

El retorn de la pivot a Can Barça és una excel·lent notícia pel projecte 2023-2024. Núria Martínez ha estat llesta al lligar a una jugadora que coneix el club i sap el que simbolitza representar tal escut. Tot i sense saber quines altres companyes l’acompanyaran i quantes renovacions tindrà la plantilla en comparació el curs passat, sembla prou evident que el pes que haurà de tenir la jugadora no ha de ser pas poc.

Per començar, i abans d’aprofundir més en ella, és important tenir present que a la NCAAW no ha destacat mai per ser una gran referència ofensiva; sinó pel treball fosc sota les cistelles pel que fa a termes rebotejadors i defensius. Aquí cal dir que els seus 193 centímetres li han facilitat la vida a poder sent una bona ombra per les rivals. No obstant això, és una jugadora que domina certs aspectes ofensius que fan pensar en positiu sobre una evolució cap a què es pugui considerar una jugadora clau dins l’equip.

Lola Pendande

Font: FIBA

El nivell que va deixar Ruth Davis la temporada passada potser una exigència molt elevada per tal que la sevillana pugui satisfer amb el que conserven a la retina els aficionats blaugranes, però cal tenir present que la seva aposta ha de mirar de ser per un projecte a mig termini on Pendande ja hagi passat un període d’adaptació dins la lliga.

Com és d’esperar per les seves aptituds físiques, on ha concentrat Lola Pendande gran part del seu joc ha estat al pal baix. Ha estat capaç d’aprofitar la superioritat envers les seves rivals i el seu bon posicionament del cos d’esquena a cistella per finalitzar multitud de vegades en posicions no molt llunyanes al cèrcol visitant que s’han acabat convertint en bàsquets relativament fàcils. Un 28,6% de les seves finalitzacions han esdevingut d’aquesta capacitat per treure avantatges en situacions tan còmodes per ella. Pendande ha desenvolupat moviments més que interessants sota cistella, però que l’han allunyat de poder oferir un rang de tir més ampli del que potser és habitual en el tipus de pivots que estan en creixement per l’evolució del bàsquet.

La jugadora formada a Miami ha tret molt suc de les segones opcions del seu equip finalitzant atacs amb previ rebot ofensiu d’ella mateixa. Un 13,5% de les seves finalitzacions han sorgit des d’aquest tipus de situacions. Per tant, a través d’aquesta dada, es pot entreveure la facilitat que té la jugadora per aconseguir el lloc que busca sota cistella i tenir una gran lectura de com poden sortir rebutjats els tirs veient la direcció que poden prendre.

No obstant això, a través del pick and roll no li han acabat de treure tot el profit que se li podia treure a la jugadora. Amb només un 10,3% de les seves jugades finalitzades d’aquesta forma, Lola Pendande ha pogut treure’n 1,18 punts per possessió (el seu millor registre). Un dels pròxims passos on ha de continuar creient la nova jugadora del Barça ha de ser en les continuacions del bloqueig que pot fer a la posseïdora de la pilota en aquell moment per tal d’oferir millors registres en una opció tàctica del bàsquet tan bàsica i que tant profit li treuen les interiors que no ofereixen rangs de tir amplis com és el seu cas per tal que les seves companyes perimetrals vegin opcions clares de finalització sota cistella.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »