Connecta amb nosaltres

EUROLLIGA

Luca Vildoza i la nova tendència de l’NBA

Què hi ha al darrere del fitxatge de Luca Vildoza pels Knicks?

Comparteix

Luca Vildoza i la nova tendència de l’NBA

La millor lliga del món sempre busca el millor talent i, ara, es veu que l’agafen quan volen. Després de l’arribada per sorpresa de Gaby Deck als Oklahoma City Thunder, ara és altre argentí el que firma per l’NBA: Luca Vildoza firma pels New York Knicks per 4 temporades a canvi de 13,6 milions de dòlars. El fitxatge del jugador de Baskonia porta sonant uns dies, però ara està confirmat per Adrian Wojnarowski, citant a l’agent del mateix jugador Alex Saratsis.

El contracte, igual que passa amb el de Deck, és important però amb “trampa”: Luca Vildoza només té garantida aquesta temporada, així que haurà de lluitar la seva presència en el roster knickerbocker de l’any vinent al trainning camp.

Amb 25 anys, l’argentí arriba a l’NBA en un bon moment, malgrat que hem de veure les oportunitats aquesta temporada on els Knicks lluiten pels Play off i ha de passar una quarantena. Tot i això, el moviment és molt lógic per les dues parts: el jugador rep diners suficients per guanyar-ne i pagar la clàusula i la franquícia inverteix una quantitat que havia de gastar de bon o mal grat (està per sota del mínim salarial) en assegurar un dels agents lliures forans més atractius d’aquest mercat.

Analitzar com pot ser l’encaix de Luca Vildoza a l’equip de Tom Thibodeau és, segurament, un debat de cara a la temporada vinent. Però el moviment, junt amb el de Deck i els rumors de l’interès dels Milwaukee Bucks per Elijah Bryant, ha creat una pregunta sense resposta (de moment): tendència o casualitat?

Maximitzar els recursos

Els moviments de Deck i Vildoza tenen uns motius molt similars entre ells. Els equips (Thunder i Knicks) aprofiten que no arriben al sòl salarial (si et quedes per sota, es reparteix aquesta quantitat entre tots els jugadors de la plantilla) per firmar a agents lliures undrafted i avançar qualsevol interès d’altres equips a l’agència lliure. A més a més, ho fan sense risc: si no rendeix durant aquests mesos “de prova”, només han de tallar-los i aquest contracte serà història i, a l’NBA, haurien de signar un contracte (amb el seu salari) des de zero.

Aquesta tàctica és molt probable que comenci a ser habitual entre els conjunts amb poca massa salarial i un perill pels europeus, que veuen com poden perdre els seus millors jugadors en el moment decisiu de la temporada.

Europa millor que G-League

Aquests contractes al final d’any no són una novetat. Aquesta estratègia era habitual… però pels jugadors de la G-League. Les franquícies premiaven el bon rendiment dels millors esportistes dels seus afiliats amb un plus econòmic i aprofitaven per mantenir-los per l’offseason. Però sembla que les mires ara van cap a Europa, conscients que el talent “europeu” està més contrastat i pot tenir més recorregut a l’NBA.

Això posa en dubtes l’objectiu de fer la G-League una competició més atractiva pels jugadors, semblant que ara estan més centrats en ser una opció pels millors prospects joves. 


La bona notícia pels equips europeus és que una bona part dels jugadors del vell continent que interessen a l’NBA ja estan lligats via Draft, així que en molts casos no caldrà avançar-se a ningú. Però és un avís seriós i la demostració, una vegada més, que les lligues europees són titelles de la lliga nord-americana i que poden perdre els seus millors jugadors en qualsevol moment sense capacitat de reacció.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a EUROLLIGA

Tradueix »