Connecta amb nosaltres
María Araújo

BÀSQUET FEMENÍ

María Araújo aplica l’any opcional de contracte

María Araújo seguirà un any més a Fontajau.

Comparteix

María Araújo aplica l’any opcional de contracte

L’Spar Girona fa oficial la continuïtat de María Araújo, per quart any consecutiu. La gallega passarà a ser la jugadora amb més anys al club.

María Araújo

Font: David Subirana

L’aposta que va fer l’Uni Girona amb el fitxatge de María Araújo era important per poder tenir una jugadora de futur i nacional amb qui poder elaborar un projecte a mig/llarg termini. L’aler pivot venia de terres poloneses després d’haver passat pel BAXI Ferrol i el filial del Celta. A més, Araújo ja havia estat una peça fonamental pels èxits de les categories inferiors de la selecció espanyola.

María Araújo es va fer estimar ràpidament per Fontajau. La seva entrega sobre el parquet es va convertir, ràpidament, amb un diamant per polir per l’equip. Enmig d’una plantilla amb jugadores del nivell de Laia Palau, Naingouma Coulibaly o Sonja Vasic i Marta Xargay, més endavant, Araújo es va fer un lloc rellevant en els esquemes de l’Uni. Sobretot, en l’aspecte defensiu i rebotejador. La versatilitat per poder jugar al “3” també ha estat un recurs que s’ha anat aprofitant en algun moment de la temporada al llarg dels tres anys que ha estat per Fontajau.

Amb l’Uni Girona, María Araújo ha guanyat una Supercopa LF Endesa i una Copa de la Reina. A més, de formar part de les dues plantilles que han aconseguit colar-se a uns quarts de final d’Eurolliga. Fita mai obtinguda fins a la temporada 20-21.

Per la gallega, el camí que ha seguit a Girona no ha estat ple de flors i violes. L’Uni Girona ha perdut dues Copes de la Reina a la final (2020 i 2022) i la lesió soferta el març de 2021 ha fet que no hàgim pogut veure-la trepitjar parquet fins ben començada aquesta temporada. Aquest greu trasbals per l’evolució de la jugadora i l’impacte dins l’equip va suposar un cop dur de l’equip en l’eliminació del Play Off de lliga a les semifinals contra Valencia en una rèplica d’aquest any però amb una història diferent.

Si tot va com ha d’anar, María Araújo passarà a ser la capitana de l’equip l’any que ve si ens basem per criteris d’antiguitat. Laia Palau veurà com el seu relleu l’agafarà qui era la segona capitana l’any passat i coneix molt bé de què tracte l’Spar Girona i què significa per la ciutat de Girona i la seva massa social.

Amb la confirmació que María Araújo aplica l’any opcional del contracte, l’Spar Girona té confirmades sis peces per la temporada 22/23: Laia Flores, Magalí Mendy, Rebekah Gardner, María Araújo, Giedre Labuckiene i Irati Etxarri.

Jugadora capital per la confecció de l’equip

L’Spar Girona porta unes quantes temporades sent un dels millors equips en els àmbits rebotejadors i defensius. Gran part de culpa d’aquest fet està en la figura de María Araújo. La gallega sempre ha estat una jugadora que ha destacat per aquest tipus d’aspectes menys visibles però amb un nivell de transcendència altíssim dins el joc. És una jugadora forta, àgil i amb certes capacitats per poder defensar jugadores exteriors. La seva reincorporació a l’equip, el desembre passat, va suposar tranquil·litat per la rotació interior de la plantilla i continuar complint amb la seguretat que donaven Julia Reisingerová, Giedre Labuckiene i Kennedy Burke.

En termes ofensius, Araújo ha evolucionat en el seu tir de tres fins a convertir-se en una de les millors alers pivots de la lliga quant a percentatges exteriors. El 31,5% d’aquesta temporada és el seu record en els sis anys que ha jugat a la màxima divisió nacional. A més, també és una jugadora molt vertical que no té problema en posar la pilota a terra per iniciar contraatac i amb un grau de decisió elevadíssim per penetrar cap a cistella sense fer-se petita davant cap rival.

La greu lesió soferta ha fet que no hagi vist una millora dins el seu joc, ja que li ha costat tenir una regularitat que s’ha vist reflectida en els números. A part, que Alfred Julbe sembla que no ha acabat de confiar en ella per depèn de quins moments de la temporada on ha preferit explotar a Kennedy Burke o Michaela Onyenwere – fins després de la Copa-.

María Araújo encetarà la seva quarta temporada a l’Spar Girona després d’haver promitjat 6,1 punts, 6,1 rebots i 8,5 dígits de valoració en 20 minuts durant el curs passat.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada.

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »