Connecta amb nosaltres
Maria Kostourkova

BÀSQUET FEMENÍ

Maria Kostourkova és la dotzena peça

El Cadí La Seu completa la plantilla amb Maria Kostourkova.

Comparteix

Maria Kostourkova és la dotzena peça

El club urgellenc ha fitxat a Maria Kostourkova per disposar d’una plantilla extensa en el retorn de l’equip a EuroCup.

El Cadí La Seu tornarà a l’EuroCup per la porta gran. Després de mantenir una bona base de jugadores del curs passat i aconseguir el retorn de Georgina Bahí, el club ha confirmat un nucli dur de dotze jugadores pel pròxim curs en el qual tornaran a gaudir d’una temporada amb doble competició. Maria Kostourkova ha estat l’escollida per completar la plantilla. Coneix la lliga i ja sap el que és jugar a Europa amb el Clarinos de Tenerife.

Amb la incorporació de la pivot búlgara amb passaport portuguès, el Sedis dona per tancada la plantilla 22/23 que, en línies generals, ha aconseguit mantenir el nivell de les jugadores que han fet les maletes aquest estiu. A les renovacions d’Ariadna Pujol, Laura Peña, Laia Raventós, Paula Strautmane, Jewell Tunstull i Montserrat Brotons cal sumar-hi els fitxatges de Júlia Soler, Georgina Bahí, Taylor Koenen, Elise Ramette, Bojana Kovacevic i la protagonista del dia d’avui quant a actualitat urgellenca.

Jordi Acero, en el seu debut com a primer entrenador del Sedis, veu com se li obre un repte majúscul. En principi igualar la mateixa plaça que el curs passat sembla impossible, però haurà de gestionar un grup de jugadores que representaran a La Seu d’Urgell per Europa en l’intent de repetir la fita del curs 19/20 on van caure a la primera fase eliminatòria en el seu debut en competició europea.

La peça per completar el trencaclosques

Amb aquesta temporada que disputarà amb el Cadí La Seu, el pròxim serà el tercer any de Maria Kostourkova a la lliga. Va arribar al curs 20/21 per defensar els colors del Clarinos tinerfeny. Des de bon principi, en la pivot búlgara hi hem vist una jugadora que ha de continuar madurant en diversos aspectes del seu joc per poder ser una peça útil a mig termini. De moment, sempre ha estat en projectes ambiciosos de la lliga. En el curs passat va fitxar pel Casademont Saragossa per completar la rotació interior de l’equip de Carlos Cantero. No obstant això, en aquests dos anys a la lliga ha costat veure-li alguna millora dins del repertori individual que li coneixíem de quan va aterrar al país.

Maria Kostourkova no deixa de ser una pivot amb bona presència física gràcies als seus 193 centímetres i una envergadura de braços prou gran per a intimidar sota cistella, però li ha costat poder trobar un rol important en la segona unitat dels dos equips de la lliga.

En termes ofensius, Kostourkova és una jugadora que té bon rang de tir des de qualsevol situació, a peus quiets, de dins l’ampolla i gaudeix d’un joc d’esquena a cistella correcte pel nivell general que té. Jordi Acero haurà de treballar intensament amb la jugadora perquè es pugui convertir en una jugadora d’utilitat per la plantilla.

L’any passat, com a conseqüència del seu baix rendiment a Saragossa, l’equip es va veure obligat a incorporar a una altra interior a mig curs per augmentar la competència al joc interior que va liderar la parella formada per Vega Gimeno i Merrit Hempe. El que està clar és que la flamant incorporació catalana s’haurà de guanyar els minuts a la pintura a base de molt d’esforç perquè les altres quatre interiors firmades pel Sedis estan, mínim, un nivell per damunt d’ella quant a estatus i prestacions.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »