Connecta amb nosaltres
Marianna Tolo

BÀSQUET FEMENÍ

Marianna Tolo millora a Julia Reisingerová?

Marianna Tolo tindrà la missió de fer oblidar dos anys correctes de la pivot txeca a Girona.

Comparteix

Marianna Tolo millora a Julia Reisingerová?

L’Spar Girona va fitxar a Marianna Tolo per suplir el buit de Julia Reisingerová. Parlem d’aquest moviment.

Marianna Tolo

Font: David Subirana

Aquest estiu a Fontajau s’han viscut canvis tant a les banquetes, com a la direcció esportiva, com a la plantilla. Laia Palau abandona les pistes per assumir el rol de Pere Puig, Bernat Canut supleix a Alfred Julbe al càrrec de la banqueta gironina i, pel que fa al roster, s’han mantingut un seguit de peces per construir una identitat que, juntament, amb les noves fitxatges i, alguna pendent que queda, han de portar a l’Uni Girona a lluitar pels títols nacionals i poder fer història a Europa. Sempre conscients que, abans d’entrar a Eurolliga, s’ha de superar al Villenueve francès a la fase prèvia.

Laura Cornelius agafa la vacant de Laia Palau, Faustine Parra i Nora Galvé tindran l’oportunitat de créixer sota les ordres de Bernat Canut, Irati Etxarri tanca un cicle emocional, en tots els sentits, a La Seu d’Urgell per venir a Girona i Marianna Tolo provarà la Liga Endesa per primera vegada. A tot això, cal tenir present que encara s’ha de trobar un relleu a Kennedy Burke -americana que pugui jugar tant al perímetre com sota el cèrcol- i a Magalí Mendy -pel seu embaràs-.

Són setmanes d’incertesa i ansietat al temple gironí per tal de tancar els dos fitxatges que falten amb la Lliga Catalana, Supercopa de La Liga Endesa i inici de lliga i fase prèvia de l’Eurolliga ben a prop. Rebekah Garnder arribarà aviat a Girona per afrontar un nou curs a la lliga després d’una excel·lent temporada a la WNBA amb les Chicago Sky mentre que Marianna Tolo té una cita internacional amb la selecció australiana per disputar el Mundial que es jugarà a casa seva.

Entrem a parlar quin encaix pot tenir l’ex pivot del Basket Landes sota les ordres del tècnic urgellenc per tal que el seu rendiment quedi ben optimitzat i millori el rendiment de Julia Reisingerová.

Canviar el potencial per la immediatesa

Aquest any la direcció esportiva de l’Uni ha decidit posar punt final a l’aposta de Julia Reisingerová com a interior referència de l’equip. La irregularitat ha predominat massa en el joc de la txeca. En el transcurs de la Copa de la Reina, es va poder veure la millor versió de l’actual jugadora de Perfumerías Avenida mentre que als quarts d’Eurolliga contra el conjunt salmantí o en el darrer tram de temporada no es va veure a la Julia Reisingerová que havia gaudit Fontajau durant la temporada 2020-2021 o en la seva primera etapa.

També s’ha de dir que l’estil de joc de l’Alfred Julbe no servia precisament per potencial a perfils com el de la txeca. Amb l’arribada de Tolo, el prototip de pivot titular no és que pateixi un canvi molt gros dins el vestidor gironí. La jugadora australiana, que encara no ha vestit l’elàstica gironina degut el seu compromís amb la selecció, s’estrenarà a la Liga Endesa després d’un any notable a França. Amb el Landes, Tolo se n’ha anat fins als 10,5 punts i 5,2 rebots per partit.

On surt guanyant més l’Spar Girona és amb l’efectivitat de l’australiana de cara a cistella mentre que es debilita en el joc al pal baix. En l’àmbit global, acaba predominant de forma positiva el primer que no pas el segon aspecte tàctic. Per què? A part d’oferir una taula amb comparatives de les dues jugadores en quant eficiència en diferents situacions de tir on és superior Tolo, la nova jugadora de l’Uni t’ofereix capacitat de generació de joc des d’altres zones de la pista que no siguin el perímetre. A França, va fer de mitja 2,4 assistències per partit, xifres superiors a les 0,7 que va promitjar Reisingerová amb l’equip català. En aquest tipus de factors és on es nota el grau de veterania quan saps llegir el que passa sobre el parquet.

Situació de tir Marianna Tolo Julia Reisingerová
Moviment d’esquena a cistella 0,62 punts per possessió 0,88 punts per possessió
Agafar i tirar 0,89 punts per possessió 0,74 punts per possessió
PnR Pop 0,75 punts per possessió 0,90 punts per possessió
PnR Roller 1,41 punts per possessió 1,11 punts per possessió
Talls 1,25 punts per possessió 1,11 punts per possessió

 

Com podem veure, Reisingerová és superior a Marianna Tolo en els moviments sota cistella i en situacions bloqueig directe obrint-se per generar-se un espai més ampli des de la mitja distància per efectuar el seu tir. Són dos moviments característics de la txeca que, com bé diuen els números, han donat bons resultats. Així i tot, l’australiana s’ha mostrat superior en situacions de rebre i tirar on se’n va a quasi el punt per partit i ha tret més rèdit a les continuacions del bloqueig i a la seva lectura per trobar els espais buits dins la zona.

El temps dirà si l’Spar Girona ha fet el correcte al prescindir de la txeca, però amb l’arribada de Tolo, tampoc s’ha d’esperar un impacte en pista que pugui generar grans maldecaps a les defenses rivals. El que si està clar és que amb bases com Laia Flores o Laura Cornelius, dues jugadores que juguen bé el dos contra dos, es pot fer d’or si aconsegueixen connectar bé en pista i aprofitar que les alers pivots –Irati Etxarri i María Araújo– poden jugar obertes per descarregar més la zona.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »