Connecta amb nosaltres
Michaela Onyenwere

BÀSQUET FEMENÍ

Michaela Onyenwere reforça el joc interior de l’Spar Girona

L’aler-pivot americana provarà Europa per primera vegada amb l’Uni Girona.

Comparteix

Michaela Onyenwere reforça el joc interior de l’Spar Girona

L’Spar Girona anuncia la incorporació de Michaela Onyenwere per la temporada 2021/2022 amb un petit asterisc al seu contracte.

Michaela Onyenwere

Font: Los Angeles Times.

Si el dimarts es va anunciar la renovació d’Iho López per una temporada més per tal de donar profunditat a una plantilla rejovenida i més extensa en comparació a la d’anys anteriors, avui el club català ha oficialitzat la incorporació de Michaela Onyenwere.

Onyenwere, actualment, es troba jugant a la WNBA amb les New York Liberty de Sabrina Ionescu. En el seu primer any a la lliga està fent bones exhibicions en un dels equips més atractius de veure de tot el campionat americà pel dinamisme que donen al seu joc. La jove aler-pivot de 21 anys és una de la candidates a fer-se amb el guardó individual que t’acredita com a millor rookie de l’any.

Compartint pista amb altres grans jugadores com Betnijah Laney, Sami Whitecomb o Natasha Howard, Onyenwere està fent un màster express en el seu primer any com a professional del bàsquet. En els poc més de 23 minuts per partit que trepitja parquet està fent 11,4 punts i 3,1 rebots amb uns percentatges excel·lents (44% en T2 i 45% en T3). Sense saber, de forma oficial, si María Araújo jugarà per l’Uni Girona la temporada que ve un cop finalitzada la seva recuperació de la greu lesió soferta el passat mes d’abril, la rotació de l’equip compta, ara mateix, amb onze jugadores després de les renovacions d’Iho López, Laia Palau, Frida Eldebrink i Giedre Labuckiene, els fitxatges de Laia Flores, Kennedy Burke, Rebekah Gardner, Binta Drammeh i la protagonista de l’article i les continuïtats de contracte de Júlia Soler i Julia Reisingerová.

A la incertesa econòmica del club, l’Uni ha posat una clàusula al seu contracte on s’especifica que la seva durada a l’equip anirà en funció de com evolucioni la seva situació econòmica que s’ha vist tant mermada degut al ja gairebé oblidat temporal Glòria i la pandèmia provocada pel coronavirus.

La seva arribada a Fontajau anirà en funció de com evolucioni la temporada per les Liberty on, si res no canvia, jugaran els Play off. En el mateix cas es trop Kennedy Burke que està jugant amb les Seattle Storm, candidates a l’anell. Cal recordar que el tram final de temporada de la WNBA sempre acaba coincidint amb l’inici de la lliga nacional.

Com encaixarà Michaela Onyenwere?

Després d’aquest darrer moviment, tot apunta a que Michaela Onyenwere, Iho López i María Araújo (?) seran les aler pivots de l’equip amb opció a que Kennedy Burke també pugui fer-hi un cop de mà amb escreix.

Aquest fitxatge provoca una dosi d’optimisme molt bona per l’afició gironina després de veure els reforços que han fet els seus grans rivals de la lliga com són Perfumerías Avenida i València Basket.

Michaela Onyenwere és una “4” d’1,83 que està sent una de les notes positives de la fornada de noves jugadores que han arribat aquest any a la lliga. Forma part de la primera unitat amb les Liberty i ajuda a que l’equip entrenat per Walk Hopkins mantingui uns principis de fluïdesa de pilota que els ha portat a ser un dels conjunts més atractius de veure de tota la lliga. Tot i que la seva posició habitual sigui la d’aler-pivot, també es pot moure per la línia exterior sense molts problemes gràcies a les seves qualitats físiques, que li permeten ser una amenaça a tres nivells.

Michaela Onyenwere

Font: WNBA.

No és una de les grans jugadores de l’equip però aconsegueix fer uns números excel·lents per l’ús que se li dóna (19,8%). En els seus primers partits a la WNBA hem pogut veure que és jugadora que no necessita assumir massa segons amb la pilota per tal de poder crear perill des de sota el cèrcol o a la línia de tres.

La seva evolució del joc ofensiu va acord amb els canvis que estan arribant al bàsquet on la línia de mitja distància està en desús mentre que fer-se forta sota cistella i gaudir d’un bon tir de tres és suficient per poder jugar a l’elit. Onyenwere gaudeix bons fonaments tècnics i tàctics perquè el joc de l’Uni comandat per la “doble L” es pugui nutrir al màxim de les qualitats que ha de portar una jugadora del seu calibre.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »