Connecta amb nosaltres

NBA

Minnesota Timberwolves: els llops no mosseguen

La temporada 2020/2021 dels Timberwolves està sent molt dolenta…i pot ser pitjor.

Comparteix

Minnesota Timberwolves: els llops no mosseguen

Si fa dues temporades ens pregunten per les opcions d’èxit d’un equip liderat per Karl-Anthony Towns i D’Angelo Russell i amb un pick 1 del Draft (i que no és no Andrew Wiggins), crec que tots pensaríem en un conjunt de Play off i amb un futur molt prometedor. Però la realitat ens està mostrant una imatge totalment diferent; els Minnesota Timberwolves estan enfonsats en la classificació i desprenen la sensació que no tenen un camí senzill per portar aquest projecte a les cotes que només van assolir amb Kevin Garnett.

4 victòries en 16 partits és un bagatge molt preocupant que deixa en una posició complicada a tots els membres de l’equip, des de les seves dues estrelles fins a Ryan Saunders, un entrenador gairebé novell que ha de patir pel seu futur.

A més a més, el seu pick del Draft vinent està en perill. Si no és top-3, l’elecció serà dels Golden State Warriors, així que poden perdre fins i tot el premi de consolació que tenen els equips després d’una temporada dolenta.

Karl-Anthony Towns i la Covid-19

Les primeres temporades de Towns als Minnesota Timberwolves van ser d’un projecte a MVP, però els problemes físics de l’any passat van frenar la seva evolució i la pandèmia actual l’ha deixat molt tocat físicament (positiu des de fa unes setmanes) i, sobretot, mentalment (molt afectat després de la mort de la seva mare i de sis familiars més).

Hem vist Towns molt fora del bàsquet, malgrat que la mostra sigui molt petita després d’haver jugat només 4 partits. Llança menys i pitjor que la temporada passada i no troba la seva millor versió; i els T-Wolves necessiten el seu pal de paller millor que mai per canviar els resultats.

S’ha de ser comprensiu amb Karl-Anthony Towns i la seva sortida seria una de les sorpreses de l’any, però hi ha dubtes de la seva capacitat de lideratge després de sis temporades a l’NBA i una classificació als Play off quan el líder, tot sigui dit, era Jimmy Butler.

Però la paciència no és infinita i tot té un límit: ni la del jugador per haver de veure com no arriben els títols ni la de la franquícia de pagar a la seva estrella per no aconseguir res. Karl-Anthony Towns té 25 anys i està entrant en una edat clau, i la pregunta és: els seus (teòrics) millors anys els passarà als Minnesota Timberwolves o a un altre equip?

D’Angelo Russell, de menys a més però insuficient

 El base va començar la temporada deixant partits desastrosos. Ara comença a aixecar cap, però tampoc està sent capaç d’aconseguir redreçar el rumb de la franquícia. Promitja 20 punts per partit amb un 40% en T3, però no està envoltat d’un entorn compacte en defensa i el perfil dels exteriors que l’acompanyen, sobretot veient el rol de Ricky Rubio, no és l’ideal.

Anthony Edwards deixa més dubtes que certeses

Els Minnesota Timberwolves van invertir l’elecció número 1 del Draft en Edwards, un jugador amb un gran sostre però amb problemes d’implicació amb el bàsquet en general. I els seus primers partits han augmentat aquestes ombres sobre ell. Sortint des de la segona unitat i superat clarament per un jugador de rol com Malik Beasley, Edwards està jugant d’una manera molt erràtica i amb poca implicació més enllà del tir (àrea en la qual tampoc té grans estadístiques amb 12.3 punts per partit però amb un 39% d’encert en tirs de camp i un 27% des del triple).

Sabíem que Edwards és un projecte al llarg termini i que encara està verd, però no funcionar en un projecte amb tants dubtes pot provocar que algun directiu nerviós busqui millorar l’equip amb les poques opcions que tenen, i Anthony Edwards és un dels actius que poden entrar dins d’aquests hipotètics trades.

Segona línia perduda

Ricky Rubio, Malik Beasley, Juancho Hernangómez Jarret Culver (pick 6 del Draft 2019), Josh Okogie i revelacions com Naz Reid i Jarred Vanderbilt són alguns dels altres jugadors importants que formen la rotació dels Minnesota Timberwolves. Com és possible que amb 9 jugadors que tindrien minuts en tots els equips de l’NBA siguin els últims de la Conferència Oest?

Els jugadors no estan aconseguint congeniar entre ells i Ryan Saunders no està aprofitant totes les eines que té al seu abast.

El base català va definir fa unes setmanes els problemes dels Minnesota Timberwolves:

“Hem de trobar el camí sense excuses. Ara mateix no tenim identitat. Hem d’aconseguir-ho. Ningú sentirà pena per nosaltres. Cal treballar en els detalls perquè no hi ha temps per lamentar-se. Cal analitzar els errors i executar el sistema correctament”.

Però Rubio no només està destacant per les seves paraules, sinó també gràcies a la seva faceta de líder ajudant als seus companys més joves mentre intenta recuperar el nivell habitual sobre el parquet.


Els T-Wolves són un dels pitjors equips dels últims anys i, malgrat que han tingut i tenen molt bons jugadors, no surten del pou. Quines decisions prendran per revertir la situació?

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a NBA

Tradueix »