Connecta amb nosaltres
Nadia Colhado

BÀSQUET FEMENÍ

Nadia Colhado torna a la lliga per jugar al Barça

El Barça aconsegueix el fitxatge de l’experimentada pivot Nadia Colhado.

Comparteix

Nadia Colhado torna a la lliga per jugar al Barça

Nadia Colhado arriba a la ciutat Comtal per reforçar el joc interior del Barça en el debut del club a la lliga.

Nadia Colhado

De moment, els fitxatges que arriben al Juan Carlos Navarro estan planificats per aportar experiència i fer de mentores a les més joves. Després del fitxatge d’Anna Cruz, la següent jugadora que ha anunciat el Barça és Nadia Colhado. La brasilera és una pivot que està en els últims anys de la seva carrera i que, d’ençà que va guanyar la lliga 18/19 amb l’Uni, ha patit una baixada de rendiment important. Gran part d’aquesta davallada ha estat pels constants problemes físics que ha patit.

Això sí: en el seu punt àlgid de forma, Colhado ha demostrat ser una de les millors interiors que es pot veure a la lliga. A Fontajau, coincidint amb Núria Martínez (actual secretària tècnica) i Ainhoa López (capitana i base de l’equip), va ser una peça importantíssima perquè el conjunt català aconseguís la seva segona lliga de la història.

Amb aquest nou fitxatge, ja són deu les jugadores que formaran part del CBS Barça 22-23. Nadia Colhado s’uneix a les renovades Ainhoa López, Marta Canella, Itziar Llobet, Carolina Guerrero, Deva Bermejo, Kristina Rakovic, Lucía Navarro i Júlia Rueda.

Experiència sota els cèrcols

Amb Nadia Colhado, el Barça s’assegura una altra peça de rendiment immediat que és capaç d’oferir-te uns mínims als dos costats de la pista. Com ja hem dit, fa anys acumula problemes físics que estan coincidint amb l’etapa final de la seva carrera que li impedeixen poder exhibir el nivell que va donar a Girona.

Durant la temporada 20-21, Nadia Colhado ja va defensar els colors del Gernika en el seu primer retorn a la lliga abans d’estar una temporada a França. Allà ja va donar clars símptomes del grau d’optimització que se li podia treure en comparació al que havien viscut a Fontajau.

A part d’aportar experiència a l’equip, Colhado és un perfil que, en el transcurs de la seva carrera, ha destacat pel seu potencial ofensiu. És una jugadora que entén d’allò més bé tot el potencial que se li pot treure del joc al pal baix. Domina les situacions de dos contra dos, el tir de mitja distància i obté moviments d’esquena a cistella interessants de cara a aportar un plus més a l’atac blaugrana. Arrossegar tot el seu cos no li és una feina fàcil, i menys en el moment que es troba de la seva carrera, però és una assegurança de vida sota el cèrcol en termes defensius. La seva envergadura de braços la converteix en una jugadora imponent per les pivots rivals i en una gran rebotejadora.

Sobre el paper i en l’àmbit subjectiu, penso que Nadia Colhado pot aportar minuts de qualitat en la rotació de l’equip mentre Carolina Guerrero, de vint anys, es continua desenvolupant i comença a conèixer la lliga. La jove pivot té el potencial per poder oferir millors registres que la seva companya, ja que, a més, domina el tir exterior i per circumstàncies del moment de cada jugadora, està en un millor estat físic per poder ser més versàtil en els esquemes d’Isaac Fernández.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »