Connecta amb nosaltres

NBA

NBA i Covid-19: la bombolla ha esclatat

Els casos es multipliquen en una lliga perjudicada per la seva immediatesa i els viatges. Alarma o precaució?

Comparteix

NBA i Covid-19: la bombolla ha esclatat

L’esport en general està patint les conseqüències de la Covid-19 i l’NBA no n’és l’excepció. La pandèmia segueix descontrolada als Estats Units i ni tan sols la gran lliga nord-americana que més seriosament s’ha pres aquesta situació pot viure aliena a tot això. La bombolla d’Orlando per acabar la temporada passada va ser tot un èxit, però aquest format va ser una via d’urgència i, ara, l’NBA ha tornat a la realitat. Temporada de 72 partits, centenars de viatges i partits cada dos dies que ja han provocat els primers duels suspesos i equips que han de jugar sota mínims. A l’estiu van fugir del virus, ara han de conviure amb ell, i no està sent gens fàcil.

Equips com els Dallas Mavericks, Boston Celtics, Miami Heat, Washington Wizards o Philadelphia 76ers estan patint les baixes de jugadors clas que poden afectar els seus resultats en una lliga que no espera a ningú.

És veritat que la situació, ara per ara, està lluny de ser alarmiant, malgrat que si és preocupant. Més quan analitzes l’ADN de la lliga, que sembla una mica incompatible amb les necessitats provocades per la Covid-19. Podran controlar aquest inici de crisi o hi ha risc d’aturar-se tota la competició?

Sense temps de reacció

Un problema que té l’NBA respecte als seus protocols contra la Covid-19 és el poc temps que tenen els equips entre partit i partit. A diferència, per exemple, del futbol, l’NBA no pot fer proves dos dies abans de cada partit per la quantitat matxs, i això provoca resultats positius d’última hora i, fins i tot, jugadors confirmats i confinats dies després del primer cas a un mateix equip.

El risc de contagi al món de l’esport, veient exemples malgrat les reticències d’alguns governs, està sent molt baix i menys encara a l’esport professional; però això funciona amb més espai entre partit i partit, i a l’NBA això és impossible.

El cas dels Philadelphia 76ers

La situació més problemàtica que ha tingut l’NBA fins ara. Primer, Seth Curry va saber que era positiu en coronavirus el dijous 7 de gener durant el partit del seu equip contra els Brooklyn Nets. El jugador, per molèsties en un dels seus turmells, es va quedar a la banqueta tots els minuts abans de ser aïllat, tenint en compte el risc que va crear aquesta decisió. Però la trama no es va quedar en això: amb el cas de Covid-19 de Curry, els lesionats i jugadors en dubte per contactes; la plantilla dels Sixers va quedar molt tocada pel partit contra els Denver Nuggets, però encara amb jugadors suficients (el mínim són 8) per disputar-lo després de la “sortida” d’Embiid, Paul Reed i Danny Green del protocol de salut i seguretat de la lliga.

La polèmica va sorgir quan es van anunciar les baixes de Joel Embiid i Ben Simmons per lesions, amb 7 jugadors, sobre el paper, disponibles. Els Sixers van intentar posposar el partit, però l’NBA s’hi va negar i van acabant “activant” Mike Scott, malgrat que no va jugar cap minut.

Manca de responsabilitat?

És complicat comparar lligues diferents i més encara països diferents. Però no deixa de sorprendre que, a dia d’avui, hi hagi uns 30 baixes provocades per la Covid-19 (per contagi o contacte) a l’NBA mentre que els casos a les lligues de futbol o a la mateixa Euroliga (malgrat que van tenir un inici complicat) durant la competició son gairebé excepcionals.

A més a més, amb tants partits, els jugadors no haurien de tenir tant temps per sortir de la seva minibombolla personal. Potser els jugadors encara no són conscients de les circumstànmcies i no prenen les mesures que calen? El protocol de l’NBA és l’adequat per aquest tipus de competició?


Pensar en la tornada del format bombolla ara mateix és poc probable per casos i, personalment, irresponsable pensant en la vida dels jugadors, tècnics i altres membres del staff. Però si la situació s’agreuja, no pot ser descartable per la fase final de la temporada (Play in i Play off).

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a NBA

Tradueix »