Connecta amb nosaltres
David Stern

NBA

L’NBA que ens va deixar David Stern

“Dios, Patria, Rey. La NBA según David Stern” és el primer llibre de Sergio Rabinal.

Comparteix

L’NBA que ens va deixar David Stern

La perspectiva de l’aficionat sobre l’NBA sovint se cenyeix només al que veiem a la pista, però la realitat és que per a que l’espectacle funcioni és vital que hi hagi gent als despatxos amb idees, capacitat de persuassió, autoritat i, moltes vegades, capacitat per prendre decisions complexes de les quals depèn el transcurs a curt, mig i llarg termini de la pròpia competició. Hi ha molt pocs exemples en el món de l’esport que identifiquin millor en una persona aquesta tasca que la història de l’NBA i David Joel Stern, predecessor d’Adam Silver, que va ser comissionat de la lliga i és, inqüestionablement, un dels pares principals de la millor lliga de bàsquet del món tal com la coneixem avui. Un home que va acceptar en moltes ocasions sacrificar part de la imatge personal que projectava a l’exterior en favor del pragmatisme i el bon funcionament de la competició. Un home que va dirigir un període clau de l’NBA per a que sigui el que és avui internament però, sobretot, de cara a l’exterior.

“Dios, Patria, Rey. La NBA según David Stern” és el primer llibre de Sergio Rabinal, periodista per al mitjà oficial de l’NBA a Espanya. Se centra en la vida i obra de David Stern (1942-2020), des dels seus orígens fins a la gestió que fa de la lliga entre 1984 i 2014. El llibre, que a més compta amb el pròleg escrit pel reputat periodista Gonzalo Vázquez, una de les veus més autoritzades de l’NBA a casa nostra, explica perfectament l’evolució de la competició a través dels actes de Stern, relata detalls únics de la seva vida al llarg de gairebé 300 pàgines plenes de contingut per a comprendre l’NBA des de la perspectiva estratègica i empresarial, anècdotes històriques i recorregut biogràfic.

“Hay tres personas sin las que no puede entenderse el baloncesto: Naismith, Jordan y… David Stern”

Al llarg del llibre es fa menció en diverses ocasions a una de les grans virtuts de David Stern: l’oratòria. Aquesta qualitat és clau per als líders més efectius i és la que permet arribar a acords i conciliacions de temes transcendents, i va ser un dels eixos principals del seu mandat. Només així s’expliquen capítols interessantíssims del llibre que ens faciliten comprendre per què Michael Jordan va ser el rostre visible de la competició a la seva manera o la consolidació de l’All Star Game com un dels esdeveniments mediàtics amb més reconeixement del món. Quan parlem de l’NBA no podem obviar el component d’exposició pública, que és clau per a entendre per què la lliga és el que és en termes esportius, i gran part dels moviments inicials d’aquesta gestió porten el segell del mateix David Stern.

Construcció d’ídols, un nou rumb econòmic que va aconseguir que la lliga deixés de ser deficitària per a molts dels seus integrants amb un augment exponencial dels ingressos, codis de comportament, noves polítques i reglaments interns i l’establiment de pautes salarials per a crear un ecosistema d’igualtat en la competitivitat. Rere el pragmatisme i la capacitat per traçar estratègies a llarg termini s’hi troba l’NBA de David Stern.

Si vols comprar el llibre, pots fer-ho als següents enllaços:

https://www.gigantes.com/tienda/libros-baloncesto/david-stern-dios-patria-rey/ 

https://www.fnac.es/a9182474/Sergio-Rabinal-Dios-Patria-Rey-La-Nba-Segun-David-Stern

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a NBA

Tradueix »