Connecta amb nosaltres

NCAA

NBA Draft 2021: quatre jugadors tapats

Presentem diversos jugadors sota el radar del Draft de 2021.

Comparteix

NBA Draft 2021: quatre jugadors tapats

Queda força pel Draft de l’NBA, però a Esmaixada volem estar preparats per quan arribi. Fins ara ja hem presentat un Big Board, un Mock i el millor jugador de la generació, però el Draft va molt més enllà de les peces principals. És per això que, igual que l’any passat, ens toca presentar els diferents especialistes i jugadors fora del radar que tot aficionat del bàsquet ha de tenir controlats per a la seva franquícia, ja sigui pensant en eleccions de primera ronda llunyanes o en segones rondes. Més endavant els classificarem en diverses tipologies de rols, però avui ens centrem en l’àmbit general.

Kessler Edwards

 • Pepperdine
 • Forward
 • 2.03 metres
 • 90 quilograms
 • Junior

Un dels noms que ens haurem d’anar acostumant a escoltar cada vegada que -almenys des d’aquí- ens referim a jugadors que podrien fer el salt a la primera ronda. Kessler Edwards és un wing de tercer any que aquesta temporada s’ha consolidat com un dels grans 3&D de l’NCAA. Encara no ha anunciat si manté el seu nom al Draft o si torna a la universitat, però la lògica indica que és un perfil atractiu per a equips que busquin especialistes per acabar de complementar el seu projecte.

38% en triples, 1.2 taps i 1 pilota recuperada per partit. Excel·leix en pick and pop, és molt sòlid en rebre i tirar i, tot i que no és especialment creatiu amb la pilota a les mans, reuneix l’explosivitat i l’habilitat mínimes per atacar bé el closeout del defensor rival. La seva mecànica de tir no és la més ortodoxa i a més és una mica lenta perquè atesa la seva estructura corporal ha desenvolupat un tipus de tir en dos moviments, però de totes maneres és fiable (39.5% sobre un bon volum al llarg del cicle NCAA) i serveix per executar purament després de rebre o buscant la posició. També ha anotat tirs després de bot sense massa complexitat (vegem Olynik, en això).

El millor d’ell arriba en defensa. Domina molt bé la verticalitat per protegir el cèrcol, té joc de peus per sostenir-se davant d’alers desequilibrants sense necessitat de canvi d’assignació i és absurdament intel·ligent per negar línies de passada i condicionar el joc del rival lluny del seu emparellament.

Definitivament, versatilitat defensiva i tir exterior són virtuts que casen bé amb l’NBA d’avui.

EJ Onu

 • Shawnee State
 • Center
 • 2.11 metres
 • 109 quilograms
 • Senior

Probablement el jugador més sota el radar de tots els que presentarem en aquest article. Amb arrels a la NAIA, aquest gegant de 21 anys és un dels noms que podria fer-se lloc a la segona ronda del Draft. En el seu cas, les virtuts són molt clares: un 40% en triples i 4.5 taps per partit en la temporada 2020/2021. No només criden l’atenció les xifres com a tal sinó que es converteixen en quelcom especialment cridaner si hi afegim que la temporada passada va registrat, tot just, un 27% d’encert en triples.

Veure jugar EJ Onu és una experiència curiosíssima. Més enllà de l’alçada, 2.11 metres, té una envergadura de 2.31 metres que és molt valuosa. Complementa aquestes condicions físiques amb una capacitat d’interpretació de la protecció de cèrcol d’elit i, sobretot, amb molt bona mobilitat en distàncies curtes, cosa que potencia el seu posicionament. Un jugador com ell, fent pocs passos, si estan ben fets, ja fa molta feina. Lògicament, de cara a l’NBA, caldrà que pugui extrapolar el que ja sap fer a escenaris amb rivals més talentosos. Pel que fa a l’àmbit ofensiu, el més important ja ho té: un punt fort. Llança bé des de la línia de tres punts a diversos ritmes i és intaponable. Lògicament caldrà que acabai d’estabilitzar el volum i prengui el pols a les dimensions NBA, però la matèria prima ja hi és.

Té característiques ideals per aportar en una rotació NBA.

Trey Murphy

 • Virginia
 • Forward
 • 2.06 metres
 • 93 quilograms
 • Junior

Un altra especialista. Trey Murphy és un jugador que arribarà a l’NBA amb un rol exactament definit: el d’executar. El 93% dels seus triples de la temporada 2020/2021 han estat assistits i, a més, la seva zona preferida és la cantonada esquerra. Forma part del club del 50/40/90 (43% en triples, volum limitat en la resta d’àmbits -però fiable) i no necessita el bot per produir. Allibera el llançament des d’una alçada gairebé impossible de taponar i té una gran capacitat d’interpretació dels talls per sumar punts a l’àrea restringida sense oposició. Ha anotat un 77% dels tirs que ha intentat prop del cèrcol.

En defensa Trey Murphy ha necessitat poc temps a Virginia per demostrar-nos que té recorregut com a defensor de jugadors amb amenaça des del bot gràcies a l’envergadura i el gran joc de peus que té. És molt coordinat i té molt bon càlcul dels temps per no concedir marge als rivals per guanyar distància. Patirà contra jugadors més grans perquè ha d’acabar de posar pes a la seva estructura corporal, però aquesta segur que serà una de les primeres qüestions que afrontarà quan faci el salt a l’NBA.

Nah’Shon Hyland

 • VCU
 • Guard
 • 1.90 metres
 • 74 quilograms
 • Sophomore

El jugador més diferent dels que hem citat en aquest article. És un Draft carregat de talent perimetral i ell té menys presència que les referències de la generació, però quant a relació amb la pilota Nah’Shon Hyland és un dels jugadors que hem de tenir en compte de cara al pròxim nivell.

Hyland és en essència un anotador. Té rang de tir il·limitat, molt bon tacte i capacitat de creació de tirs pel seu propi compte al perímetre. Prop del cèrcol és un finalitzador imaginatiu, amb recursos per evitar el contacte -a dia d’avui no l’assumeix bé- i àgil per rectificar. A l’NBA farà el salt al següent nivell com a anotador si és capaç de créixer en aquest darrer àmbit.

https://twitter.com/AgencyProactive/status/1395823024226643972?s=20

Coses que li falten: hàbit de passar la pilota i atenció defensiva. La segona qüestió és molt simple: sovint bada i es refia massa dels instints per compensar les distraccions posicionals. Respecte del primer, el diagnòstic és més complex: té tendència a baixar el cap quan té la pilota a les mans, abusa del bot estèril -improductiu- i renuncia a línies de passada perquè el seu joc passa per ell, la pilota i el cèrcol. No polir aquesta mancança l’encasellaria definitivament en un jugador microones i reduiria el seu ús.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a NCAA

Tradueix »