Connecta amb nosaltres
NBA en gràfics, assistències, robatoris, turnovers i pace catala catalunya

NBA

NBA en gràfics: assistències, robatoris, turnovers i pace

L’NBA, explicada mitjançant gràfics.

Comparteix

NBA en gràfics: assistències, robatoris, turnovers i pace

Continuem amb la sèrie d’articles on intentem entendre una mica millor l’evolució del joc a l’NBA.  Avui parlarem d’assistències, robatoris, turnovers i de pace del joc.

En l’entrada anterior vam parlar de: NBA en gràfics. Edat, tirs de camp, triples i tirs lliures

NBA en gràfics, assistències, robatoris, turnovers i pace catala catalunya estadística avançada bàsquet

No estem ni molt menys en l'”època d’or” de les assistències, si mirem les dades des que tenim aquesta estadística, podem veure com sembla que van a la baixa. Els anys vuitanta i primers anys dels noranta van ser la gran “era de les assistències”, actualment semblen que tornen a augmentar, però encara lluny dels nivells que van arribar a tenir. “Ara és més fàcil fer triples dobles, ja que a qualsevol cosa se li diu assistència.” Com veiem aquesta afirmació es falsa, ara és més complicat que fa uns anys el tema de donar assistències.

NBA en gràfics, assistències, robatoris, turnovers i pace catala catalunya estadística avançada bàsquet

Estem en l’època que es roben menys pilotes de tota la història de l’NBA, probablement perquè els jugadors cada cop són més tècnics, i costa molt més poder robar una bola, on no és que no es defensi, és que probablement és més complicat defensar. Mai el joc havia estat amb tan pocs robatoris com durant aquesta temporada 2020 -fins al moment on tenim les dades, ha estat la temporada amb menys robatoris cada 100 possessions d’ençà que tenim aquesta estadística a l’NBA.

turnovers grafiques nba catala NBA en gràfics, assistències, robatoris, turnovers i pace catala catalunya estadística avançada bàsquet

Com veiem les pèrdues de bola també van a la baixa, en una gràfica diferent dels robatoris, però veiem que la tendència és clarament a què cada cop hi hagi menys turnovers als partits. Partim de quasi dinou turnovers a mitjans dels anys setanta a estar a una mica més de 14 durant aquesta temporada. El motiu podria ser el mateix d’abans, els jugadors cada cop són més tècnics i més bons, costa molt més que perdin la bola que fa uns anys. I penseu que la mostra es força gran, 1230 partits cada any, a la lliga de futbol hi ha 380 partits l’any, doncs la mostra amb la qual fem les gràfiques es força representativa de les tendències de cada temporada.

pace per temporades nba bàsquet català catalunya

Definim Pace com el nombre de possessions que té un equip per cada 48 minuts. A més possessions el joc és més ràpid, i a menys possessions serà més lent. Com veiem, sembla que la tendència general ens porta al fet que cada cop el joc sigui més lent, encara que en els darrers anys estem assistint a un augment de la velocitat del joc, que ara està a prop del ritme dels anys vuitanta. “El bàsquet d’ara únicament és córrer i tirar, no com el d’abans.” Fals, com podem veure aquests dos darrers anys ha augmentat la velocitat del joc, fins ara érem més a prop del bàsquet dels noranta que del bàsquet més ràpid dels vuitanta.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a NBA

Tradueix »