Connecta amb nosaltres
NBA

NBA

NBA: jugadors per reforçar els equips que aniran a Florida

L’NBA obrirà el mercat d’incorporacions durant una setmana des del 23 de juny.

Comparteix

NBA: jugadors per reforçar els equips que aniran a Florida

Si tot va bé, l’NBA tornarà el 30 de juliol. Ho farà amb un model de competició innovador, curiós i totalment sobrevingut. Una de les conseqüències d’aquest nou format serà que els equips, des del dia 23 de juny fins al dia 30 de juny, podran incorporar jugadors a les seves plantilles. En condicions normals la temporada NBA ja hauria acabat i no estaríem parlant de contractes per la temporada 19/20 sinó que parlaríem de propostes per la 20/21, però la situació és la que és i ens toca acceptar-la. És per això que avui, aprofitant que encara no s’ha obert el període legal per tancar fitxatges, farem un cop d’ull als perfils més interessants que ofereix el mercat.

EXTERIORS

Els exteriors més interessants sense equip a hores d’ara són tres: Isaiah Thomas, Trey Burke i Luguentz Dort. El cas d’Isaiah Thomas és el més especial de tots. El menut 4 que passarà a la història dels Boston Celtics porta diverses temporades sense adaptar-se als equips que el contracten i, a més, no ha pogut amagar la davallada física que arrossega des de 2017. Se l’ha vinculat diverses vegades amb els Boston Celtics, fet que implicaria un gran impacte emocional a l’entorn de l’NBA, però fins ara Danny Ainge no s’ha atrevit a fer el pas.

Els Celtics, precisament, serien un bon destí esportiu per a Isaiah Thomas. La segona unitat dels de Brad Stevens és feble a nivell ofensiu i requereix molts ajusts del quintet inicial, que a partir de la primera rotació ha d’esglaonar minuts. Ja sabem que Isaiah és un jugador que requereix protecció defensiva i que, per justificar-la, ha d’aportar una infinitat de producció en atac. El gran dubte, extensible a tota la lliga i no només a Boston, és si a hores d’ara encara és capaç d’assegurar-lo.

 Altres opcions de gama menor serien Trey Burke i Luguentz Dort. El cas de Burke, ex dels Sixers, seria similar al d’Isaiah Thomas. Sense tantes lesions ni limitacions defensives, la cabra boja que ha passat per mitja NBA ha estat incapaç d’estabilitzar-se enlloc. Burke té talent, fonaments i creació, però és un malson per als entrenadors estructurats i jeràrquics. El seu encaix és complicat, però podria tenir lloc en franquícies d’aspiracions limitades que necessitin urgentment un plus d’agressivitat de cara al cèrcol com, per exemple, els Sacramento Kings.

I el cas de Luguentz Dort també és particular. Tenia nivell per ser draftejat, però finalment Oklahoma se’l va endur després de la nit del Draft i el va contractar per estar a cavall entre la G-League i el primer equip (NBA). Dort engloba fortalesa defensiva, compromís i capacitat per dinamitzar. Aquesta temporada, fent de stopper i de jugador amb funcions secundàries en atac, ha fascinat a la majoria de franquícies. La lògica indica que Sam Presti voldrà que sigui membre dels Thunder de ple dret, així que no seria estrany que aprofités la situació actual per convèncer-lo.

Dos noms més que val la pena tenir controlats són PJ Dozier i Tyler Johnson. El segon, que ha sonat per Miami i Phoenix, ha sonat per reforçar els Houston Rockets. És un exterior flexible que assumiria llançaments senzills i donaria tranquil·litat en tasques de creació. El primer, que ha causat bona impressió a Denver, és un jugador ideal per quedar-se allà on és o per reforçar equips que requereixin intel·ligència contextual. Si surt bé, a més, PJ Dozier és una aposta potencial de futur.

ALERS

Al mercat d’alers NBA hi ha poca cosa disponible. El més interessant és Iman Shumpert. L’ex jugador dels Cavaliers, dels Kings, dels Knicks i d’alguna altra franquícia té fusta de jugador de rol i té experiència en trams calents de competició. És un defensor sòlid i un executor poc fiable però actiu, de manera que podria reforçar rotacions que necessitin fiabilitat i constància. Un lloc interessant per a Iman Shumpert seria Houston: els Rockets necessiten defensa perimetral i jugadors de poc volum, de manera que Shumpert trobaria en la proposta de Morey un context ideal.

Un altre jugador interessant és Gerald Green. L’ex dels Rockets, recentment traspassat a Denver, surt d’una lesió i ja té una edat. Dit això, com hem vist al llarg de les dues últimes temporades, és un home fiable en fases finals. GG conserva l’energia d’un jugador NBA de 25 anys i encara sap anotar tirs de tres punts d’una complexitat enorme. Aquesta veterania, sumada al saber estar propi dels veterans, seria un punt fort molt recomanable per a equips joves amb necessitats perimetrals com els New Orleans Pelicans o els Memphis Grizzlies.

PIVOTS

Aquest és l’apartat més sucós. Hi ha dos pivots que, si estan bé, en el context adequat poden marcar la diferència: Joakim Noak i DeMarcus Cousins.

Joakim Noah ja ha sonat com a possible reforç dels Los Angeles Clippers. Fa mesos també va ser una opció damunt la taula de Doc Rivers, i tindria tot el sentit del món: aquesta temporada els Clippers han trobat a faltar una àncora defensiva que tingués presència intimidatòria i rebotejadora, que són les característiques que té un Joakim Noah en plena forma. Noah ha exhibit una bona condició física a les xarxes socials i ha fet pública la seva ambició de tornar a jugar, així que podria ser perfectament el reforç de luxe dels angelins.

 Finalment, parlem de DeMarcus Cousins. El pivot, tallat pels Lakers per necessitat de crear espais a la plantilla (estava indisponible), conserva un talent brutal. El gran dubte és com estarà després de dues lesions dures consecutives i, sobretot, si està capacitat per tornar immediatament a la competició. Com a aposta a curt termini, però, Cousins seria ideal per a equips que necessitin buscar un punt d’inflexió per fer el salt definitiu.

Hi ha diverses opcions atractives per a DMC. La primera és que els equips que necessitin estrictament un interior facin una aposta decidida per ell donant-li, això sí, un rol limitat. Aquests equips podrien ser els Dallas Mavericks (que no tenen Dwight Powell i agrairan una nova font de punts) o els Washington Wizards, que només tenen Thomas Bryant i un Moe Wagner que encara no té opcions competitives. La segona, encara més remota, és que a la necessitat se li sumi un component emocional. Us imagineu un retorn fugaç de DeMarcus Cousins a Sacramento?

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a NBA

Tradueix »