Connecta amb nosaltres
sixers raptors

NBA

Com funciona el tàndem Joel Embiid-James Harden?

Ja fa setmanes del traspàs de l’any, així que és bon moment per comentar l’encaix d’Embiid i Harden.

Comparteix

Com funciona el tàndem Joel Embiid-James Harden?

Han passat uns 45 dies des que a l’NBA va esclatar el terratrèmol d’aquesta temporada: James Harden deixava els Brooklyn Nets per unir-se amb Joel Embiid als Philadelphia 76ers. Afegir un ex-MVP com The Beard va suposar un canvi en totes les apostes; un canvi que situava als Sixers un favorit més, a l’espera de resoldre els dubtes inicials sobre l’encaix entre les dues superestrelles.

Mentre els homes de Doc Rives lluiten pel liderat de la dura Conferència Est amb uns quants partits de la parella de moda al sarró de les visualitzacions, és un bon moment per preguntar-nos com han estat les primeres setmanes de la parella Embiid-Harden i si podem ser optimistes respecte de les seves possibilitats quan comencin les eliminatòries de l’NBA.

En aquests primers partits hem pogut veure si James Harden ha permès a Embiid una millora substancial des de la seva arribada i també hem pogut començar a fer-nos una idea precisa dels seus punts forts i les seves febleses, així que ens hem de preguntar: són els Sixers un candidat a l’anell?

Màquines de guanyar

Des que James Harden va aterrar a Phladelphia els 76ers tenen un rècord molt positiu: 11 victòries i només 4 derrotes. Aquestes xifres els han permet retallar la diferència amb els Miami Heat i, ara mateix, es troben a la part alta de la taula.

A més a més, l’inici no va poder ser millor amb quatre victòries consecutives i amb triomfs de prestigi contra equips com els Chicago Bulls, els Dallas Mavericks o els Miami Heat. Les dades dels dos all-stars junts són més que prometedores, i el que és destaca per damunt de tot és com han encaixat a Harden al sistema defensiu de l’equip per mantenir el nivell que tenien abans de la seva arribada.

Joel Embiid i James Harden es respecten i s’entenen molt bé fora de la pista, i es complementen bé quan posen els peus al parquet. Els dos sumen molt (massa si preguntes als rivals) des de la línia de tir lliure i es busquen amb moviments de 2 contra 2 més del que havia fet Embiid fins ara. No obstant això, Harden encara està massa irregular en termes d’anotació (“només” 21 punts per partit al mes de març amb encert del 39% a tirs de camp i 29% des del triple) i, malgrat que podem considerar la seva adaptació com a bona, encara pot donar molt més al sistema ofensiu dels Sixers.

El Clutch és un problema?

L’exterior i l’interior han estat acusats més d’una vegada per “desaparèixer” als moments importants dels partits decisius i l’última derrota contra els Toronto Raptors ha provocat que aquesta por arribi als seus aficionats. Entre els dos van ser incapaços d’anotar cap punt en els últims quatre minuts del partit.

Tots sabem qualsevol problema es veu intensificat a la postemporada, amb les defenses més intenses i la pressió per guanyar. Aquesta situació, a més a més, pot crear més dubtes veient el nivell actual de James Harden, si l’exterior no recupera el seu millor to anotador, ja que les defenses podran centrar-se molt més en el candidat a l’MVP Joel Embiid i els Sixers perdrien el punt fort de qualsevol parella d’estrelles: la necessitat de la defensa de preocupar-se per la producció de més d’un jugador.


James Harden era un problema als Brooklyn Nets. La relació entre les tres estrelles no va ser gens bona i Steve Nash no va ser capaç de reconduir la situació. Als Sixers estem veient un Harden molt més involucrat i que ha assumit bé que la primera espasa, almenys de moment, ha de ser Joel Embiid. Però la competència a l’Est és ferotge i titllar de favorit a un equip, a aquestes alçades, és una temeritat.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada.

BOTIGA
PATREON

Més a NBA

Tradueix »